Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.28.5 (build 3282) - 23 February 2024

Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

Using two base units with a Davis Vantage Pro 2 doable?

Discussion specific to Davis weather stations
Post Reply
gwynethh
Posts: 7
Joined: Thu 22 Sep 2011 12:08 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: win 7
Location: Kittery, Maine, USA

Using two base units with a Davis Vantage Pro 2 doable?

Post by gwynethh »

Can I use two base stations to read data off the Vantage Pro 2 transmitter? I'd really like to get the new Davis color base station but I understand Davis will not release the API to allow second party data loggers with the color base station. We are thinking we could use the original monochromatic base station to feed Cumulus/MX via our WiFi module while using the new color base unit for eyeball reading.

Any hope of doing this?
Herbaldew
Posts: 113
Joined: Sun 12 Mar 2017 8:33 pm
Weather Station: VP2+
Operating System: Raspberry Pi OS (64-bit)
Location: US Mid-Atlantic

Re: Using two base units with a Davis Vantage Pro 2 doable?

Post by Herbaldew »

Yes you can. I have two VP2 consoles plus the new WLC 6313 (color console). I use wifi loggers in the two VP2 consoles to upload data and connect to CumulusMX.

The Weatherlink Console is currently on a Black Friday special through this weekend.
gwynethh
Posts: 7
Joined: Thu 22 Sep 2011 12:08 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: win 7
Location: Kittery, Maine, USA

Re: Using two base units with a Davis Vantage Pro 2 doable?

Post by gwynethh »

Thanx. Now we can order the color unit while it is on sale!
Post Reply