Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.11.4 (build 3133) - 25 May 2021
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

If you are interested in supporting Cumulus then maybe you would like to contribute to the maintenance of the Wiki? This need not take hours of your time - just a half hour here and there can make a big difference, particularly if many people are doing this. Any contributions are very welcome, whether they involve new content or editing of existing content. It will be very helpful to current and future users of Cumulus software if the Wiki is kept well-maintained and current. If you are interested then please contact forum user saratogaWX and ask for a Wiki account.

Two stations one Cumulus

GW1000 WiFi gateway
Post Reply
beskidus
Posts: 3
Joined: Sat 19 Aug 2017 2:32 pm
Weather Station: Conrad Ws-0101
Operating System: windows 10
Location: Milowka/Poland
Contact:

Two stations one Cumulus

Post by beskidus »

Hello. I have WH 2080 stations connected with a raspberry pi usb cable and GW 1000 with a discharge detector from Ecowitt. I use raspberry pi and CumulusMX for WH 2080. GW 1000 uploads files to my server. Can these 2 stations be operated with one CumulusMX program?
Regards, Paweł

User avatar
mcrossley
Posts: 8564
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Two stations one Cumulus

Post by mcrossley »

No, you would need to run two copies of Cumulus, once connected to USB, the other to the GW.

beskidus
Posts: 3
Joined: Sat 19 Aug 2017 2:32 pm
Weather Station: Conrad Ws-0101
Operating System: windows 10
Location: Milowka/Poland
Contact:

Re: Two stations one Cumulus

Post by beskidus »

On one raspberry? If so, how to configure in the browser?

User avatar
PaulMy
Posts: 2699
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis VP2+ Cumulus1 / CummulusMX
Operating System: Windows8 / Windows10
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Two stations one Cumulus

Post by PaulMy »

Hi Paweł,
I run more than one version of CumulusMX on Windows from Vue console/WiFiLogger, Weatherlink Live and GW1000.
You will need to start the second instance with a ...\CumulusMX.exe -port 899x where is is something different than the default 8998. Then in browser localhost:899x
Never used RPi so not sure on that but likely the same.

Enjoy,
Paul

beskidus
Posts: 3
Joined: Sat 19 Aug 2017 2:32 pm
Weather Station: Conrad Ws-0101
Operating System: windows 10
Location: Milowka/Poland
Contact:

Re: Two stations one Cumulus

Post by beskidus »

Thanks for the answer. I'll try to work something ...

User avatar
mcrossley
Posts: 8564
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Two stations one Cumulus

Post by mcrossley »

You also need to make sure that you have the setting "Stop second instance" disabled under Settings | Station settings (on both your Cumulus instances).

Post Reply