Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.6.6 (build 3082) - 1 June 2020 (please see important announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of the NOAA report and Snow Index drop-down menus to 2030)

See the Wiki to download the software or click on the Downloads link in the Forum Banner.

Two problems using SS gauges 2.7.1

Discussion of Mark Crossley's HTML5/Javascript gauges

Moderator: mcrossley

Post Reply
webmid
Posts: 4
Joined: Sat 18 May 2013 7:22 pm
Weather Station: Alecto WS-5000
Operating System: Windows 10 pro 64bit
Location: Middenmeer, Netherlands

Two problems using SS gauges 2.7.1

Post by webmid »

Hi all,
I'm am puzzled to the bone! Somehow I can't seem to find the problem (2 problems to be honest)
I installed the SteelSeries Gauges V 2.7.1. driven bij Cmulus 1.9.4. build 1099.
If I visit the webpage containing the gauges I find that the realtime intervalcounter (set to 15 sec) is indeed counting down but 'underground' after zero keeping on counting -1, -2 etc. It never resets to 15 again.
Then my windrose seems not willing to show himself, only the placeholder is showing with the windrun counter showing 000.0.
The rest of the gauges look wonderful and work just fine!
Is there anyone around willing to look in to this?
Thanks and Regards, Jan.

User avatar
ConligWX
Posts: 740
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis VPro2 Plus +DFARS
Operating System: MeteoBridge Nano SD
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: Two problems using SS gauges 2.7.1

Post by ConligWX »

where is "the webpage" ? can we see it?
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus + DFARS - Meteobrige Nano SD + Saratoga Templates

webmid
Posts: 4
Joined: Sat 18 May 2013 7:22 pm
Weather Station: Alecto WS-5000
Operating System: Windows 10 pro 64bit
Location: Middenmeer, Netherlands

Re: Two problems using SS gauges 2.7.1

Post by webmid »

Sure! The page is found on www. webmid.nl/weer/gauges-ss.htm

User avatar
mcrossley
Posts: 6490
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Two problems using SS gauges 2.7.1

Post by mcrossley »

You are missing some files from your web server...

scripts/RGraph.common.core.min.js
scripts/RGraph.rose.min.js

Get those uploaded and see how it goes...

webmid
Posts: 4
Joined: Sat 18 May 2013 7:22 pm
Weather Station: Alecto WS-5000
Operating System: Windows 10 pro 64bit
Location: Middenmeer, Netherlands

Re: Two problems using SS gauges 2.7.1

Post by webmid »

Hello Mark,
Thanks for your reply.
Both the scripts you mention are actually in the scripts map on the webserver. (root/weer/scripts/...)
Just for the sake of being 110% sure, I replaced them with de two scripts straight from the package, but still the same.
Another thing that gaught my attention: as the page starts, it starts for a moment on "1 second" then it goes to the preset15 seconds and starts counting down till it goes negative en keeps on counting. That "1 second" moment I don't see on correct running pages. There the counter start just where it should start. Might be nothing.
Regards, Jan.

User avatar
mcrossley
Posts: 6490
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Two problems using SS gauges 2.7.1

Post by mcrossley »

Still the same...

GET http://www.webmid.nl/weer/scripts/RGrap ... ore.min.js net::ERR_ABORTED 404 (Not Found)
GET http://www.webmid.nl/weer/scripts/RGraph.rose.min.js net::ERR_ABORTED 404 (Not Found)

:(

User avatar
ConligWX
Posts: 740
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis VPro2 Plus +DFARS
Operating System: MeteoBridge Nano SD
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: Two problems using SS gauges 2.7.1

Post by ConligWX »

looks like realtime.txt isnt updated very often either.
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus + DFARS - Meteobrige Nano SD + Saratoga Templates

webmid
Posts: 4
Joined: Sat 18 May 2013 7:22 pm
Weather Station: Alecto WS-5000
Operating System: Windows 10 pro 64bit
Location: Middenmeer, Netherlands

Re: Two problems using SS gauges 2.7.1

Post by webmid »

Yep Mark,
Your last reply was the golden tip.
Both files were in the scrips map but indeed, they produced a "404" trying to find them back.
It appears that my FTP client put's everything in lowercase into the webserver, who is case-sensitive. Just renamed the two scripts with the uppercase "RG's" and bingo, the world looks a lot better. Thanks for kickin' my butt in the right direction.

To Toxic17, that is the next priority, was not that important to start with but thanks for your reply.

Have a nice weekend, Regards,
Jan.

Post Reply