Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.28.4 (build 3281) - 21 February 2024

Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Discussion and support for 3rd-party (non-Sandaysoft) tools for Cumulus
freddie
Posts: 2390
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2 + Ecowitt
Operating System: GNU/Linux Ubuntu 22.04 LXC
Location: Alcaston, Shropshire, UK
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by freddie »

Did you do a recursive chown or did you just do the top level www directory?
Freddie
Image
elobilo
Posts: 6
Joined: Thu 21 Dec 2023 5:55 pm
Weather Station: Vantage Pro2 Plus
Operating System: Windows 11
Location: Tønsberg, Norway.
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by elobilo »

Update and fix for anybody else that happens to see this problem themselves.
The user and group ids of the mxtest dir both on the docker container and nas file system that they are mapped from were uid=33(www-data) gid=33(www-data) groups=33(www-data) This was after creating the user/group for www-data in synology and manually changing the created ids to 33, to match the container and chown (recursively) the linked www dir on synology.
So the container dir mxtest/jpgraph/cache (./jpgraph/cache) should have been writable and I don't know why it wasn't.

The workaround was to put the cache in /tmp, and this was done by editing the file: mxtest\jpgraph\jpg-config.inc.php
and changing:
define('CACHE_DIR','./jpgraph/cache/');
define('CACHE_HTTP_DIR','./jpgraph/cache/');
to
define('CACHE_DIR','/tmp/jpgraph/cache/');
define('CACHE_HTTP_DIR','/tmp/jpgraph/cache/');

Now for getting the optional modules working :)
BCJKiwi
Posts: 1252
Joined: Mon 09 Jul 2012 8:40 pm
Weather Station: Davis VP2 Cabled
Operating System: Windows 10 Pro
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by BCJKiwi »

New Version 2.2.7 uploaded to first page.
Only minor changes.

:bash: :bash: :bash:
OOPs
Some files missing from the MXUIwebsite 2.2.7.zip files set.
Please download again if you were in quickly !!!
mrrickau
Posts: 12
Joined: Tue 30 Jan 2024 3:53 am
Weather Station: Ecowitt Wittboy
Operating System: Linux

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by mrrickau »

Hi There,

I have my install working great, but does anyone know if its possible to change the Charts on the main page to only show the last 24 or 48 hours?

Cheers
meteosini
Posts: 14
Joined: Tue 23 Mar 2021 3:16 pm
Weather Station: davis vantage vue
Operating System: win 10
Location: Rimini- Italia
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by meteosini »

Hello everyone I have rearranged my site, unfortunately there is a problem. I can't see the monthly records anymore but only of all time. can anyone help me?? the weather page of the site. Thank you

http://meteomarreno.altervista.org/records.php
User avatar
PaulMy
Posts: 3722
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis VP2+ Cumulus1 / CummulusMX
Operating System: Windows8 / Windows10
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by PaulMy »

Hi,
If I do a [F12] on your site it indicates an issue with records.php
Did you do any edits on this file? or possibly some error when you added the Radar tab?
Possibly reload records.php

Enjoy,
Paul
Davis Vantage Pro2+
C1 www.komokaweather.com/komokaweather-ca
MX www .komokaweather.com/cumulusmxwll/index.htm
MX www.komokaweather.com/cumulusmx/index.php
MX www.komokaweather.com/cumulusmx/index.html

Image
meteosini
Posts: 14
Joined: Tue 23 Mar 2021 3:16 pm
Weather Station: davis vantage vue
Operating System: win 10
Location: Rimini- Italia
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by meteosini »

PaulMy wrote: Tue 06 Feb 2024 4:26 pm Hi,
If I do a [F12] on your site it indicates an issue with records.php
Did you do any edits on this file? or possibly some error when you added the Radar tab?
Possibly reload records.php

Enjoy,
Paul
Thanks for the reply, link radar when I added it I already had the problem with monthly records. I try to see the record.php file and reload it
alexvanuxem
Posts: 53
Joined: Thu 11 Mar 2021 3:41 pm
Weather Station: Davis Vntage Pro 2 Plus
Operating System: windows 10

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by alexvanuxem »

I had the same problem, I found out that the problem was caused by clicking the incremental option in the extra web pages next to the upload of the records-sa.js file.

Don't know if this will help your problem, .....
Post Reply