Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.28.5 (build 3282) - 23 February 2024

Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

Fine Offset guages not working after update

Discussion specific to Fine Offset and similar rebadged weather stations
Post Reply
Richard1295
Posts: 15
Joined: Thu 26 Jan 2012 2:39 pm
Weather Station: W-8681
Operating System: Win7 64 bit
Location: Gatwick, United Kingdom
Contact:

Fine Offset guages not working after update

Post by Richard1295 »

Hi all, after I updated to v3.27.0 my system is no longer showing any gauge activity in "dashboard" or "gauges" tabs although the "now" tab is obviously getting data correctly from the weather station. Anybody got any ideas how to fix this please?
I do start the Cumulus MX in administrator mode.
Thanks, Richard.
User avatar
HansR
Posts: 5716
Joined: Sat 20 Oct 2012 6:53 am
Weather Station: GW1100 (WS80/WH40)
Operating System: Raspberry OS/Bullseye
Location: Wagenborgen (NL)
Contact:

Re: Fine Offset guages not working after update

Post by HansR »

Is your Internet Settings=>Web/Upload Site=>Enable Upload connections by accident unticked (assuming you upload over the internet)?
If so tick it and save. You might be lucky I saw this happening to my install yesterday.
Hans

https://meteo-wagenborgen.nl
CMX build 3278 ● Ecowitt GW1100/WS80/WH40 ● RPi 3B+ ● Raspberry OS 6.1.21 ● Mono 6.12.0.200
https://meteo-wagenborgen.nl/CMX4/NET8/ (beta)
CMX build 4003+ ● RPi 4B ● RPi OS 6.1.0-rpi7-rpi-v8 aarch64 ● dotnet 8.0.1
Richard1295
Posts: 15
Joined: Thu 26 Jan 2012 2:39 pm
Weather Station: W-8681
Operating System: Win7 64 bit
Location: Gatwick, United Kingdom
Contact:

Re: Fine Offset guages not working after update

Post by Richard1295 »

Thanks Hans!
User avatar
HansR
Posts: 5716
Joined: Sat 20 Oct 2012 6:53 am
Weather Station: GW1100 (WS80/WH40)
Operating System: Raspberry OS/Bullseye
Location: Wagenborgen (NL)
Contact:

Re: Fine Offset guages not working after update

Post by HansR »

Ah wait... stupid of me: the interface does not need the upload. We're not talking website here. Sorry for that.
Hans

https://meteo-wagenborgen.nl
CMX build 3278 ● Ecowitt GW1100/WS80/WH40 ● RPi 3B+ ● Raspberry OS 6.1.21 ● Mono 6.12.0.200
https://meteo-wagenborgen.nl/CMX4/NET8/ (beta)
CMX build 4003+ ● RPi 4B ● RPi OS 6.1.0-rpi7-rpi-v8 aarch64 ● dotnet 8.0.1
User avatar
mcrossley
Posts: 12492
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Bullseye Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Fine Offset guages not working after update

Post by mcrossley »

Any errors in your Utils | Latest Errors screen?
Richard1295
Posts: 15
Joined: Thu 26 Jan 2012 2:39 pm
Weather Station: W-8681
Operating System: Win7 64 bit
Location: Gatwick, United Kingdom
Contact:

Re: Fine Offset guages not working after update

Post by Richard1295 »

Hi Mark. No errors showing up. But I have just found out that using localhost:8998/ is the IP address that has no activity on the dials, but using the 192.168.56.1:8998/ or 192.168.2.108;8998/ ones works perfectly.
System is latest win11.
An interesting anomaly.
Regards, Richard.
User avatar
mcrossley
Posts: 12492
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Bullseye Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Fine Offset guages not working after update

Post by mcrossley »

Localhost is probably resolving to the IPv6 address [::1], that is not normally a problem as MX binds to IPv6 as well, I often use that address on my own dev machine.
Richard1295
Posts: 15
Joined: Thu 26 Jan 2012 2:39 pm
Weather Station: W-8681
Operating System: Win7 64 bit
Location: Gatwick, United Kingdom
Contact:

Re: Fine Offset guages not working after update

Post by Richard1295 »

OK; thanks for that. I'm happy with using an IP address for now, but I would eventually like to revert to the localhost route so that the IP address doesn't change when things are updated. But I don't know how to achieve this.
Regards, Richard.
Post Reply