Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.18.0 (build 3190) - 15 June 2022

Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

If you are interested in supporting Cumulus then maybe you would like to contribute to the maintenance of the Wiki? This need not take hours of your time - just a half hour here and there can make a big difference, particularly if many people are doing this. Any contributions are very welcome, whether they involve new content or editing of existing content. It will be very helpful to current and future users of Cumulus software if the Wiki is kept well-maintained and current. If you are interested then please contact forum user saratogaWX and ask for a Wiki account.

CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Discussion and support for 3rd-party (non-Sandaysoft) tools for Cumulus
BCJKiwi
Posts: 1200
Joined: Mon 09 Jul 2012 8:40 pm
Weather Station: Davis VP2 Cabled
Operating System: Windows 10 Pro
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by BCJKiwi »

@ Gregorean
I see you have a large number of data points on your graphs.

This may be the cause of the problem.
The first chart in the block has multiple traces and is a more complex chart than the others.
The error is indicating that not all the data ( X and Y axes ) have the same number of entries.

Reducing the number of hours being displayed will probably fix this error.

Build 2.2.4 does include the new jpgraph which supports php 8.1
I presume you have installed the new files for jpgraph as indicated in Changelog 2022 05 03.txt ?
User avatar
PaulMy
Posts: 3085
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis VP2+ Cumulus1 / CummulusMX
Operating System: Windows8 / Windows10
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by PaulMy »

Hi,
I can confirm what Brian is suggesting. I had that error even with PHP 7.x. With Brian's suggestion I changed the Graph hours settings from 168 hrs (7 days) to 72 hrs and that error has mostly disappeared http://komokaweather.com/cumulusmx/index.php

Enjoy,
Paul
Davis Vantage Pro2+
C1 www.komokaweather.com/komokaweather-ca
MX www .komokaweather.com/cumulusmxwll/index.htm
MX www.komokaweather.com/cumulusmx/index.php
MX www.komokaweather.com/cumulusmx/index.html

Image
User avatar
billy
Posts: 195
Joined: Mon 30 Nov 2015 10:54 am
Weather Station: Davis VP2+
Operating System: RPi bullseye
Location: Gooseberry Hill, Western Australia

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by billy »

My 2003 error has been resolved. Thanks to Paul & Brian - there were some good clues from you both.

Modified Brian's 2.2.4 "standard" version of graphTempHumFL.php so that only lines 2, 3 and 4 only are plotted and like magic error is gone.

I had modified previous versions in the same way ... which probably explains why I haven't seen the error before ... but had not done so with 2.2.4 and hadn't twigged that it might solve the problem. My graphs cover the previous 48 hours so not a huge time range, but they look more fine scaled than Brian's ... ie more points per hour perhaps.
alexvanuxem
Posts: 18
Joined: Thu 11 Mar 2021 3:41 pm
Weather Station: Davis Vntage Pro 2 Plus
Operating System: windows 10

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by alexvanuxem »

thanks, ,new version is working great!

a question: i see in CUtags.php my soil temp, hum, leaf wetness coming through.

but not in realtime-x.txt nor in the site,

mqybe a missed something.

Can somebody advise?

Grtz

https://www.sint-katelijne-waver-meteo.be/Cumulus/
BCJKiwi
Posts: 1200
Joined: Mon 09 Jul 2012 8:40 pm
Weather Station: Davis VP2 Cabled
Operating System: Windows 10 Pro
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by BCJKiwi »

realtime-x.txt only holds entries for the data that is processed in ajaxCUmx.js which is processed at a much higher rate than CUtags.php which has virtually all the tags available.
alexvanuxem
Posts: 18
Joined: Thu 11 Mar 2021 3:41 pm
Weather Station: Davis Vntage Pro 2 Plus
Operating System: windows 10

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by alexvanuxem »

in the cloudbase icon it always shows the same *.png file even if it's not sunny, but raining,....

The cloudbase detail shows this :

CUMULUS CONDITIONS - Metar Times UTC, Update Station times based on timezone setting
Cumulus conditions not in use
Zambretti # :- 11 11

METAR CONDITONS - Metar Times UTC, Update Station times based on timezone setting
$pathToMetFile :- ./cache/
Metar - Rawdata :- 2022/06/06 15:50 EBBR 061550Z 26012KT 9999 FEW040 18/09 Q1015 NOSIG
Metar - Trimmed :- 061550Z 26012KT 9999 FEW040 18/09 Q1015 NOSIG
Metar - Decoded :- Not Raining; Partly Cloudy
Now :- 1654532821 seconds
Metar report timestamp :- 1654530600 seconds
Age of File :- 37.02 minutes
When to update Metar :- 1654532940 seconds (When station time ~ 18:29:00 (adjust for daylight saving )
(Metar report timestamp plus 39 mins refresh time)
Next Download in : 1.98 Minutes (if '-' then refresh page, if still '-' then download overdue!)
Metar file :- Existing file used
Note:- Metar updates are usually Hourly unless AUTO when they may update every 30 minutes

OUTPUT DATA
$showAGL / ASL :- true
Cloud Temp :- 3 °C
Background image file name :- ./images/cb/cb-bg-00sprd.png
$useWXrain :- true

although the cumulus conditions ate set.

Did I miss something?

I followed the how too to the letter
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
BCJKiwi
Posts: 1200
Joined: Mon 09 Jul 2012 8:40 pm
Weather Station: Davis VP2 Cabled
Operating System: Windows 10 Pro
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by BCJKiwi »

Please PM me with a copy of your cloudbaseCUmx.php file and the URL to your website.
alexvanuxem
Posts: 18
Joined: Thu 11 Mar 2021 3:41 pm
Weather Station: Davis Vntage Pro 2 Plus
Operating System: windows 10

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by alexvanuxem »

sent PM thx..
Post Reply