Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.11.4 (build 3133) - 25 May 2021
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

If you are interested in supporting Cumulus then maybe you would like to contribute to the maintenance of the Wiki? This need not take hours of your time - just a half hour here and there can make a big difference, particularly if many people are doing this. Any contributions are very welcome, whether they involve new content or editing of existing content. It will be very helpful to current and future users of Cumulus software if the Wiki is kept well-maintained and current. If you are interested then please contact forum user saratogaWX and ask for a Wiki account.

Corrupt CumulusMX.ini file

GW1000 WiFi gateway
Post Reply
LindaFNM
Posts: 33
Joined: Wed 06 Jan 2021 3:01 pm
Weather Station: Ecowitt
Operating System: Raspberry Pi

Corrupt CumulusMX.ini file

Post by LindaFNM »

Please can someone help? I had CumulusMX stop running earlier, I seem to have had a corrupt .ini file as when I tried to look at it I got a message saying the document wasn’t UTF-8 valid, Invalid byte sequence in conversion input. I restarted Cumulus using the .ini file from yesterday’s backup. I’ve looked at the log which seems to think the GW1000 had stopped transmitting and changed its IP address. I’m having problems fairly regularly and they seem to be occurring at midday. Is this the GW1000 or the software do you think? Thank you

LindaFNM
Posts: 33
Joined: Wed 06 Jan 2021 3:01 pm
Weather Station: Ecowitt
Operating System: Raspberry Pi

Re: Corrupt CumulusMX.ini file

Post by LindaFNM »

Sorry, log attached. Is it something stupid I'm doing please?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
mcrossley
Posts: 8571
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Corrupt CumulusMX.ini file

Post by mcrossley »

OK, the messages about the IP address change are spurious - the address is the same, it is a bug in the code spitting out the message. I'll get that fixed.

What is worrying though is that your GW1000 seems to regularly not respond for a while, then just before 12 it seems to stop responding altogether.

I'm not sure what to suggest other than a old faithful power it off and on again.

LindaFNM
Posts: 33
Joined: Wed 06 Jan 2021 3:01 pm
Weather Station: Ecowitt
Operating System: Raspberry Pi

Re: Corrupt CumulusMX.ini file

Post by LindaFNM »

Mark,

Thanks very much for a quick response. I’ll shift the GW1000 to a different power socket and use another plug. This is what caused my last post, the GW had crashed. As a last resort I guess I’ll have to contact Ecowitt.

Post Reply