Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.3.0 build 3063 - 10 January 2020.
    Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

    See the Wiki for downloading either version.

    Data not uploading

    Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.

    Moderator: mcrossley

    Post Reply
    Doncaster
    Posts: 11
    Joined: Tue 21 Oct 2014 10:51 am
    Weather Station: WH1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Doncaster

    Data not uploading

    Post by Doncaster » Wed 26 Jun 2019 2:46 pm

    My weather station has been ticking over nicely for a long time now until a couple of days ago when the webpages appear to have stopped uploading.

    I activated FTP logging and keep seeing the following error message crop up.

    STOR /www/weather/realtime.txttmp
    425 Could not open data connection to port 50xxx: Connection refused

    Any thoughts?

    Doncaster
    Posts: 11
    Joined: Tue 21 Oct 2014 10:51 am
    Weather Station: WH1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Doncaster

    Re: Data not uploading

    Post by Doncaster » Thu 04 Jul 2019 2:27 pm

    Something else - the port number increases by 1 each time it fails

    User avatar
    PaulMy
    Posts: 2029
    Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
    Weather Station: Davis Vantage Pro 2+ w/Envoy USB
    Operating System: Windows-8
    Location: Komoka, ON Canada
    Contact:

    Re: Data not uploading

    Post by PaulMy » Thu 04 Jul 2019 3:09 pm

    No other suggestions so far, so I'll throw in my inexperienced 2 cents worth...

    Looks like it stopped about June 24th. Anything happened at that time?
    Try Use active FTP mode in internet settings.

    Enjoy,
    Paul

    Doncaster
    Posts: 11
    Joined: Tue 21 Oct 2014 10:51 am
    Weather Station: WH1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Doncaster

    Re: Data not uploading

    Post by Doncaster » Thu 04 Jul 2019 3:37 pm

    Cheers. Active FTP mode is already selected :(

    User avatar
    PaulMy
    Posts: 2029
    Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
    Weather Station: Davis Vantage Pro 2+ w/Envoy USB
    Operating System: Windows-8
    Location: Komoka, ON Canada
    Contact:

    Re: Data not uploading

    Post by PaulMy » Thu 04 Jul 2019 4:44 pm

    Sorry, can't come up with any other suggestions, and presume you've also tried without Active mode.

    Enjoy,
    Paul

    User avatar
    mcrossley
    Posts: 5932
    Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
    Weather Station: Davis VP2
    Operating System: Stretch Lite rPi
    Location: Wilmslow, Cheshire, UK
    Contact:

    Re: Data not uploading

    Post by mcrossley » Mon 08 Jul 2019 3:44 pm

    The server is refusing your connection, presumably because FTP isn't listening, your ISP hasn't switched to FTPS have they?

    Doncaster
    Posts: 11
    Joined: Tue 21 Oct 2014 10:51 am
    Weather Station: WH1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Doncaster

    Re: Data not uploading

    Post by Doncaster » Mon 08 Jul 2019 4:40 pm

    They say no changes have been made. I've tried the FTPS option though and it's still the same.

    Doncaster
    Posts: 11
    Joined: Tue 21 Oct 2014 10:51 am
    Weather Station: WH1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Doncaster

    Re: Data not uploading

    Post by Doncaster » Mon 08 Jul 2019 5:16 pm

    Right - I've reset the password on the server, had a fiddle and have ended up with deselecting Active FTP and FTPS and it's working again - but not the gauges.

    User avatar
    mcrossley
    Posts: 5932
    Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
    Weather Station: Davis VP2
    Operating System: Stretch Lite rPi
    Location: Wilmslow, Cheshire, UK
    Contact:

    Re: Data not uploading

    Post by mcrossley » Tue 09 Jul 2019 2:28 pm

    That's good, the gauges sound like a different issue, FTP path maybe?

    Post Reply