Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.6.12 (build 3088) - 10 July 2020 (please see important announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of the NOAA report and Snow Index drop-down menus to 2030)

Use this link to Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items). Software

Weather Blues gauges not working

Discussion of Jacques DesRoches's web site templates

Moderator: JacquesD

Post Reply
G6GUH
Posts: 70
Joined: Sat 23 Mar 2013 9:29 am
Weather Station: Davis VP2 Pro
Operating System: Windows 10
Location: Church Stretton, Shropshire

Weather Blues gauges not working

Post by G6GUH »

Hi,
I am trying to setup Weather Blues 2.2, it is partly working but I cannot get the gauges working, no movement on the four outer gauges. The two real-time work on my lap top but not on the iPad,I am hoping some thing is in the wrong location and is simple to sort out.

Raspberry pi and CumulusMX v3050.

http://www.cardingmillweather.co.uk/Wea ... gauges.php

Thanks Pete

Big Daddy
Posts: 187
Joined: Tue 10 Sep 2013 8:40 pm
Weather Station: Ecowitt GW1003 (GW1000)
Operating System: Raspbian 10 (Buster) / Mono 6.8
Location: Freiston, Lincolnshire, UK
Contact:

Re: Weather Blues gauges not working

Post by Big Daddy »

Hi Pete,
I think the WB2 templates are designed around the original Cumulus and not for Cumulus MX. Certainlky the graphs / trends do not work as these were images created in Cumulus whereas now they are json files which need Highcharts to run.

As for the gauges it may be a similar issue. I will try set up WB2 using MX on my test server and let you know.

An alternative and the one a lot of people use is Mark Crossleys Steel Series gauges. There is a section dedicated to them here on the forum and always lots of people to help you out.

Andy

water01
Posts: 1918
Joined: Sat 13 Aug 2011 9:33 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 10 64bit
Location: Burnham-on-Sea
Contact:

Re: Weather Blues gauges not working

Post by water01 »

Big Daddy is correct this template was designed around Cumulus 1 which produced the dials and graphs on the Gauges page as images. Cumulus MX does not do this but the middle two gauges work because they use the realtime file.

You either have to switch to Cumulus 1 which only runs on Windows computers or completely redesign this page to work from Cumulus MX data streams.
David
Image

G6GUH
Posts: 70
Joined: Sat 23 Mar 2013 9:29 am
Weather Station: Davis VP2 Pro
Operating System: Windows 10
Location: Church Stretton, Shropshire

Re: Weather Blues gauges not working

Post by G6GUH »

Thanks for the replies,I will give that one a miss, it’s a shame as it worked well on the original version. I will look at other templates and see if I can find one I like.

Thanks Pete

Big Daddy
Posts: 187
Joined: Tue 10 Sep 2013 8:40 pm
Weather Station: Ecowitt GW1003 (GW1000)
Operating System: Raspbian 10 (Buster) / Mono 6.8
Location: Freiston, Lincolnshire, UK
Contact:

Re: Weather Blues gauges not working

Post by Big Daddy »

I have actually started working on a version of WB2 which incorporates Mark Crossleys SS gauges and creates trend graphs using highstock. Its still in its infancy, the basic are there but just need to make some adjustments. You can get a flavour here http://www.midlifedad.me.uk/WB2_MX Click on the Gauges or Trend tabs at the top. This is actually taking a live feed from my Weather Station via Cumulus running on a Raspberry Pi 3.

It also incorporates Jacques (Weather By You) day / night foreast icons and also some moon phase images I created, a different image for each moon phase / visible percentage as Cumulus MX no longer creates a .bmp image for the moon phase.

I am not the quickest so give me a bit of time and I will let you know how its going.

Andy

KitKat
Posts: 8
Joined: Thu 01 Oct 2015 12:29 pm
Weather Station: Fine Offset 1080
Operating System: Pi2 PiB Raspbian,Windows 10
Location: Haworth
Contact:

Re: Weather Blues gauges not working

Post by KitKat »

Like the modified site very much
Could you send me the code and instructions

I am using weather blues and would love to have the charts working MX on a pi2 mod B
Www.weather.shepherd.me

Many Thanks
Paul

Big Daddy
Posts: 187
Joined: Tue 10 Sep 2013 8:40 pm
Weather Station: Ecowitt GW1003 (GW1000)
Operating System: Raspbian 10 (Buster) / Mono 6.8
Location: Freiston, Lincolnshire, UK
Contact:

Re: Weather Blues gauges not working

Post by Big Daddy »

Hi Paul,
Sure. Give me a couple of days to put something together in terms of instructions. I may also may need to make some changes to make it a standard installation rather than using data on how my site is set up.

I will come back to you shortly.

Andy

Big Daddy
Posts: 187
Joined: Tue 10 Sep 2013 8:40 pm
Weather Station: Ecowitt GW1003 (GW1000)
Operating System: Raspbian 10 (Buster) / Mono 6.8
Location: Freiston, Lincolnshire, UK
Contact:

Re: Weather Blues gauges not working

Post by Big Daddy »

Paul,
Does your weather station support solar readings. I have 2 templates, one that shows solar graphs / gauges as on my website and one that doesnt. It just makes it tider and then you dont have gauges / graphs reporting nothing.

Andy

KitKat
Posts: 8
Joined: Thu 01 Oct 2015 12:29 pm
Weather Station: Fine Offset 1080
Operating System: Pi2 PiB Raspbian,Windows 10
Location: Haworth
Contact:

Re: Weather Blues gauges not working

Post by KitKat »

Hi Andy I have a fine offset which has been going fir 6 years with spares from China the latest was a wind speed anemometer so I don’t have solar at the moment, many thanks for the reply I am sure others could use your template . Paul

Big Daddy
Posts: 187
Joined: Tue 10 Sep 2013 8:40 pm
Weather Station: Ecowitt GW1003 (GW1000)
Operating System: Raspbian 10 (Buster) / Mono 6.8
Location: Freiston, Lincolnshire, UK
Contact:

Re: Weather Blues gauges not working

Post by Big Daddy »

Hi Paul,
I took a look at your site. It doesnt appear to be running the Weather Blues 2 template. I dont know if you are still sending standard web files from your Cumulus configuration which would cause a clash in file names. Not to worry, lets try and get you running the MX version of WB2.

I am unable to attach the files as they exceed the limits here in the forum but I will PM you a link and some instructions how to get them.There is a Word document in the zip folder giving some instructions. As I say in the document, dont be offended, but I have taken a very simplistic view to try an make things easy, especially not knowing your "skill level".

It should be self explanatory but please shout out or Private Message me and we will work it out together to get there. I'm not an expert in any way shape or form but can pass on what I have learnt over the last few years.

Likewise I have a Maplin (FineOffset) weather station which I have kept running for years but with the parts being more diffiult to find and advances in technology, getting parts for these older weather stations is near impossible these days. So much so that as my anenometer and wind vane have packed up again and my screen is dead I am treating myself to some of the new Ecowitt weather station bits and pieces. Have a GW1003 on order but likewise they are not available in the UK yet so its being shipped from China or Hong Kong. Thankfully the team here at Cumulus have written new code to support the Ecowitt stations so all will be bright and cheery in 4 - 5 weeks when it arrives. Delays due to Corona Virus.

Let me know if you need any help.

Andy

Post Reply