Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.1.2 build 3055 - 4 November 2019.
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

See the Wiki for downloading either version.

Month rain reporting incorrectly

Discussion of the Weather34 web site template

Moderators: saratogaWX, weatherist34

Post Reply
Chapel
Posts: 82
Joined: Mon 30 Jul 2018 10:23 am
Weather Station: Instromet
Operating System: Raspbian
Location: Binbrook UK
Contact:

Month rain reporting incorrectly

Post by Chapel » Mon 10 Jun 2019 12:10 pm

I was looking at the months rainfall report for June today and noticed it is not reporting correctly. So I checked WU which I believe is the source of data for the chart and it is completely different, also it is showing as the last 7 days and not the month.

It looks to be applying a scaling factor of 10x. Thoughts anyone?
WU Rain June.PNG
Station June.PNG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
PaulMy
Posts: 1975
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2+ w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Month rain reporting incorrectly

Post by PaulMy » Mon 10 Jun 2019 12:54 pm

I have just checked mine and for the 3 days of rain in June it shows the same 10x factor - June 1 shows 111.2 mm vs actual 11.2 mm. Similar for June 2 at 17.8 mm vs actual 1.8 and June 5 15.2 mm vs actual 1.6.

Hopefully Ken can have a look when he is settled back home.

Enjoy,
Paul

Chapel
Posts: 82
Joined: Mon 30 Jul 2018 10:23 am
Weather Station: Instromet
Operating System: Raspbian
Location: Binbrook UK
Contact:

Re: Month rain reporting incorrectly

Post by Chapel » Mon 10 Jun 2019 2:28 pm

Thanks Paul, I am pleased it is not just me!

User avatar
saratogaWX
Posts: 991
Joined: Wed 06 May 2009 5:02 am
Weather Station: Davis Vantage Pro Plus
Operating System: Windows 10 Professional
Location: Saratoga, CA, USA
Contact:

Re: Month rain reporting incorrectly

Post by saratogaWX » Mon 10 Jun 2019 3:45 pm

I've done an update to CU-HWS to replace chartswu/conversion.php and settings.php to remove the scale factors from metric.

Previously, the WU CSV had reported the rain data in CM so a 10x scaling was done to display MM. The new WU/TWC API returns the data in mm (despite the docs saying CM), so that's why it appears 10x off.

Update those two files, and the graphs should appear normally scaled again with the new JSON data. https://github.com/CU-HWS

Chapel
Posts: 82
Joined: Mon 30 Jul 2018 10:23 am
Weather Station: Instromet
Operating System: Raspbian
Location: Binbrook UK
Contact:

Re: Month rain reporting incorrectly

Post by Chapel » Mon 10 Jun 2019 4:21 pm

That works for me, many thanks for such a prompt response.

David

Post Reply