Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.3.0 (build 3063) - 10 January 2020.
    Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

    See the Wiki for downloading either version.

    Temperature Sensor

    Discussion specific to Davis weather stations
    TwoTonTed
    Posts: 16
    Joined: Wed 26 Aug 2015 5:39 pm
    Weather Station: Davis Vantage Vue
    Operating System: Windows 7
    Location: St Brides, Vale of Glamorgan

    Re: Temperature Sensor

    Post by TwoTonTed » Sun 29 Dec 2019 2:27 pm

    thanks Ray, think I probably need to resign myself to renewing equipment every 4 or 5 years. I'm only a hobbyist and dont want to change hardware supplier as the console and integration with cumulus works well. If it costs me a few hundred ££ for the pleasure then so be it. I expect there is better equipment on the market, or is there for my environment? It would help if it was cost effective and easy to swap out individual components rather than renew the whole mother board (harness) each time.

    User avatar
    PaulMy
    Posts: 2043
    Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
    Weather Station: Davis Vantage Pro 2+ w/Envoy USB
    Operating System: Windows-8
    Location: Komoka, ON Canada
    Contact:

    Re: Temperature Sensor

    Post by PaulMy » Sun 29 Dec 2019 2:45 pm

    It would help if it was cost effective and easy to swap out individual components rather than renew the whole mother board (harness) each time
    I've not done it but have read that changing the temp/hum sensor in the Davis VP2 is relatively easy and inexpensive compared to the Davis Vue. If you were to update to a VP2 you would not need to replace the Vue console, just the ISS so considerable cost saving.

    Enjoy,
    Paul

    RayProudfoot
    Posts: 2733
    Joined: Wed 06 May 2009 6:29 pm
    Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
    Operating System: Windows XP SP3
    Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
    Contact:

    Re: Temperature Sensor

    Post by RayProudfoot » Sun 29 Dec 2019 2:51 pm

    Good advice from Paul. Check with your supplier. They may have reconditioned ones or perhaps do you a deal on a VP2 ISS.
    Cheers,
    Ray, Cheshire.

    Image

    TwoTonTed
    Posts: 16
    Joined: Wed 26 Aug 2015 5:39 pm
    Weather Station: Davis Vantage Vue
    Operating System: Windows 7
    Location: St Brides, Vale of Glamorgan

    Re: Temperature Sensor

    Post by TwoTonTed » Tue 31 Dec 2019 10:28 am

    thanks, is that the same as the Vantage Pro2™ ?

    RayProudfoot
    Posts: 2733
    Joined: Wed 06 May 2009 6:29 pm
    Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
    Operating System: Windows XP SP3
    Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
    Contact:

    Re: Temperature Sensor

    Post by RayProudfoot » Tue 31 Dec 2019 12:16 pm

    It is Ted. I bought mine from ProData in Cambs and they provide excellent service. John Dann often frequents these pages. This is the link to the VP2 and please note the info on the right about the temp / humidity sensor. https://www.weatherstations.co.uk/vp_main.htm
    Cheers,
    Ray, Cheshire.

    Image

    Post Reply