Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See the Wiki for download

Cumulus and Meteobridge

Discussion specific to Davis weather stations
Post Reply
MuntyWeather
Posts: 1
Joined: Fri 16 Jun 2017 4:34 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows 10

Cumulus and Meteobridge

Post by MuntyWeather » Sat 17 Jun 2017 6:37 pm

Hello! My first post. I've been running Cumulus with Davis VP2 for a couple of years now. All works fine, but I don't want my PC permanently on so looking at meteobridge. This claims to send data to internet sites (eg WOW, WU) and also log locally using Cumulus. Does this work? Would welcome any info.

BigOkie
Posts: 212
Joined: Tue 28 May 2013 1:06 am
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspian Jessie
Location: Tulsa, OK

Re: Cumulus and Meteobridge

Post by BigOkie » Sat 17 Jun 2017 8:14 pm

MIght be better served to ask in the Meteobridge forums about the specifics.

However, something similar could be achieved using a Raspberry Pi running CumulusMX. At least I think it could.

User avatar
daj
Posts: 2041
Joined: Tue 29 Jul 2008 8:00 pm
Weather Station: WH1081
Operating System: Pi & MX
Location: SW Scotland
Contact:

Re: Cumulus and Meteobridge

Post by daj » Sat 17 Jun 2017 9:06 pm

MuntyWeather wrote:This claims to send data to internet sites (eg WOW, WU) and also log locally using Cumulus. Does this work? Would welcome any info.
I can't see anything on the Metrobridge site about supporting Cumulus, and I can't think how it could possibly run Cumulus.

I would definitely recommend using Cumulus MX and a Raspberry PI. Simple to setup and then it just runs. I power mine from my internet hub (which has a USB connector), so no extra cables. No screen/keyboard required on the PI once you've done the setup.
David
kippfordweather.uk
Cumulus MX & Raspberry Pi

User avatar
PaulMy
Posts: 1713
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2+ w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Cumulus and Meteobridge

Post by PaulMy » Sat 17 Jun 2017 10:17 pm

I am not familiar with meteobridge configuration but there are people using Cumulus and Meteobridge
i.e. http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.p ... eteobridge
http://www.wxforum.net/index.php?topic= ... sg320863#m

Enjoy,
Paul

wsNoordbergum
Posts: 1
Joined: Thu 21 Dec 2017 9:34 pm
Weather Station: Davis Vantage pro 2
Operating System: Windows 10

Re: Cumulus and Meteobridge

Post by wsNoordbergum » Thu 21 Dec 2017 10:20 pm

Yes it can be done.
I run Cumulus 1 with my Davis connected via IP/TCP port 22222 and the IP adress of your meteobridge.
Now trying MX version to do the same.
Use logger USB on Davis (Belfryboy)

Cheers wsNoordbergum

Post Reply