Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.10.5 (build 3122) - 06 April 2021 (please see announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

THW index always reads 0.0 on default site

From build 3044 the development baton passed to Mark Crossley. Mark has been responsible for all the Builds since. He has made the code available on GitHub. It is Mark's hope that others will join in this development, but at the very least he welcomes your ideas for future developments (see Cumulus MX Development suggestions).

Moderator: mcrossley

freddie
Posts: 1232
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux Ubuntu 20.04 LXC
Location: Alcaston, Shropshire, UK
Contact:

THW index always reads 0.0 on default site

Post by freddie »

As per the title. I hadn't noticed this myself, but user mdlawler did. So I checked my site and it too always appears to read 0.0. Any thoughts? We're both running build 3121.
Freddie
Image

User avatar
ConligWX
Posts: 1223
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis vPro2 Plus w/DFARS
Operating System: Ubuntu 20.04.2 LTS - NUC
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by ConligWX »

looks like there maybe a bug. CumulsuMX reporting 0.0 here but weatherlink reporting 1.4 this is with 3.10.5 build 3122
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus with Daytime FARS • WeatherLink Live • Davis AirLink • PurpleAir PA-II-SD • CumulusMX •

User avatar
mcrossley
Posts: 8192
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by mcrossley »

Are you connected direct to your VP2 console, or using a WLL?

The WLL does not support THW or THWS.

User avatar
ConligWX
Posts: 1223
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis vPro2 Plus w/DFARS
Operating System: Ubuntu 20.04.2 LTS - NUC
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by ConligWX »

WLL here. though weatherlink is reporting THW. perhaps it is calculated at weatherlink.com
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus with Daytime FARS • WeatherLink Live • Davis AirLink • PurpleAir PA-II-SD • CumulusMX •

freddie
Posts: 1232
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux Ubuntu 20.04 LXC
Location: Alcaston, Shropshire, UK
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by freddie »

mcrossley wrote:
Tue 06 Apr 2021 4:30 pm
Are you connected direct to your VP2 console, or using a WLL?

The WLL does not support THW or THWS.
I'm connected directly to the VP2 console. Michael has a third party logger.
Freddie
Image

User avatar
mcrossley
Posts: 8192
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by mcrossley »

Looks like there is a typo in websitedataT.json.

Line 58 should be..

Code: Select all

"THWindex":"<#THWIndex>",
Currently it has a lowercase "i"

freddie
Posts: 1232
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux Ubuntu 20.04 LXC
Location: Alcaston, Shropshire, UK
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by freddie »

mcrossley wrote:
Tue 06 Apr 2021 4:57 pm
Looks like there is a typo in websitedataT.json.

Line 58 should be..

Code: Select all

"THWindex":"<#THWIndex>",
Currently it has a lowercase "i"
I just changed my copy of websitedataT.json - now I have no data at all next to THW. https://www.hosiene.co.uk/weather-mx-test/
Freddie
Image

User avatar
mcrossley
Posts: 8192
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by mcrossley »

You need to make the corresponding change to index.htm.

Line 126...

Code: Select all

<td><span data-cmxdata="THWIndex"></span></td>

freddie
Posts: 1232
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux Ubuntu 20.04 LXC
Location: Alcaston, Shropshire, UK
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by freddie »

Thanks Mark. I did that and now have "undefined" appearing next to the THW label.
Freddie
Image

User avatar
ConligWX
Posts: 1223
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis vPro2 Plus w/DFARS
Operating System: Ubuntu 20.04.2 LTS - NUC
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by ConligWX »

freddie wrote:
Tue 06 Apr 2021 5:47 pm
Thanks Mark. I did that and now have "undefined" appearing next to the THW label.
there is no value for THWindex in the websitedata.json file on your website.

Code: Select all

"THWindex":"",
check the websitedataT.json template has the correct TAG name.

Line 58

Code: Select all

"THWindex":"<#THWindex>",
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus with Daytime FARS • WeatherLink Live • Davis AirLink • PurpleAir PA-II-SD • CumulusMX •

User avatar
ConligWX
Posts: 1223
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis vPro2 Plus w/DFARS
Operating System: Ubuntu 20.04.2 LTS - NUC
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by ConligWX »

plus looking at your websitedata.json its an hour old.

Code: Select all

"update":"06/04/2021 18:45:00",
is CumulusMX running?
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus with Daytime FARS • WeatherLink Live • Davis AirLink • PurpleAir PA-II-SD • CumulusMX •

freddie
Posts: 1232
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux Ubuntu 20.04 LXC
Location: Alcaston, Shropshire, UK
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by freddie »

ConligWX wrote:
Tue 06 Apr 2021 6:47 pm
plus looking at your websitedata.json its an hour old.

Code: Select all

"update":"06/04/2021 18:45:00",
is CumulusMX running?
I run on UTC :)
Freddie
Image

freddie
Posts: 1232
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux Ubuntu 20.04 LXC
Location: Alcaston, Shropshire, UK
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by freddie »

ConligWX wrote:
Tue 06 Apr 2021 6:44 pm
freddie wrote:
Tue 06 Apr 2021 5:47 pm
Thanks Mark. I did that and now have "undefined" appearing next to the THW label.
there is no value for THWindex in the websitedata.json file on your website.

Code: Select all

"THWindex":"",
check the websitedataT.json template has the correct TAG name.

Line 58

Code: Select all

"THWindex":"<#THWindex>",
If you look earlier in this topic you can see that Mark asked me to change my template away from this suggestion to use #THWIndex (note the capital "I")
Freddie
Image

User avatar
ConligWX
Posts: 1223
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis vPro2 Plus w/DFARS
Operating System: Ubuntu 20.04.2 LTS - NUC
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by ConligWX »

freddie wrote:
Tue 06 Apr 2021 7:02 pm
ConligWX wrote:
Tue 06 Apr 2021 6:44 pm
freddie wrote:
Tue 06 Apr 2021 5:47 pm
Thanks Mark. I did that and now have "undefined" appearing next to the THW label.
there is no value for THWindex in the websitedata.json file on your website.

Code: Select all

"THWindex":"",
check the websitedataT.json template has the correct TAG name.

Line 58

Code: Select all

"THWindex":"<#THWindex>",
If you look earlier in this topic you can see that Mark asked me to change my template away from this suggestion to use #THWIndex (note the capital "I")

look at the CumulsuMX Webtags, which I generate from CumulusMX each time I start the program shows

Code: Select all

THWindex
so changing to THWIndex will make the tag null and void. Unless Mark can tell me otherwise. the attached file was created today with 3.10.5 build 3122
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus with Daytime FARS • WeatherLink Live • Davis AirLink • PurpleAir PA-II-SD • CumulusMX •

User avatar
mcrossley
Posts: 8192
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: THW index always reads 0.0 on default site

Post by mcrossley »

Hmm, I must have misread the src code, could have sworn it was a capital I, but no it looks like it was correct with a lower case. :bash:

I'll have a look later and see if I can see anything causing it to be zero. Any idea how long it c has been reporting zero? I don't recall the VP2 code changing in some time.

Post Reply