Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.17.0 (build 3184) - 23 May 2022

Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

If you are interested in supporting Cumulus then maybe you would like to contribute to the maintenance of the Wiki? This need not take hours of your time - just a half hour here and there can make a big difference, particularly if many people are doing this. Any contributions are very welcome, whether they involve new content or editing of existing content. It will be very helpful to current and future users of Cumulus software if the Wiki is kept well-maintained and current. If you are interested then please contact forum user saratogaWX and ask for a Wiki account.

Inputting Location - Longitude/Latitude

From build 3044 the development baton passed to Mark Crossley. Mark has been responsible for all the Builds since. He has made the code available on GitHub. It is Mark's hope that others will join in this development, but at the very least he welcomes your ideas for future developments (see Cumulus MX Development suggestions).

Moderator: mcrossley

Post Reply
User avatar
Paul C
Posts: 499
Joined: Thu 19 Jun 2008 7:45 am
Weather Station: Davis VP2 with solar
Operating System: Windows 10
Location: Brampton, Cumbria, UK
Contact:

Inputting Location - Longitude/Latitude

Post by Paul C »

Hi

I am having issues with my location - (initial station setup)
54 56 01
02 44 01

When inputting the values do I need decimal points or commas anywhere please

thankyou
Paul C
Brampton, Cumbria, UK
117m ASL
http://www.bramptonweather.co.uk
Image
Mapantz
Posts: 1271
Joined: Sat 17 Dec 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 11 x64
Location: Dorset - UK
Contact:

Re: Inputting Location - Longitude/Latitude

Post by Mapantz »

Latitude

Degrees: 54
Minutes: 56
Seconds: 01

North

---

Longitude

Degrees: 02
Minutes: 44
Seconds: 01

West
Image
User avatar
Paul C
Posts: 499
Joined: Thu 19 Jun 2008 7:45 am
Weather Station: Davis VP2 with solar
Operating System: Windows 10
Location: Brampton, Cumbria, UK
Contact:

Re: Inputting Location - Longitude/Latitude

Post by Paul C »

Thanks

But there is a just a blank space for the numbers, doesnt say if its one long line or separated by a comma or full stop

any thoughts
cheers
Paul C
Brampton, Cumbria, UK
117m ASL
http://www.bramptonweather.co.uk
Image
Mapantz
Posts: 1271
Joined: Sat 17 Dec 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 11 x64
Location: Dorset - UK
Contact:

Re: Inputting Location - Longitude/Latitude

Post by Mapantz »

It should look like this:
Screenshot 2022-01-16 213128.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image
water01
Posts: 2510
Joined: Sat 13 Aug 2011 9:33 am
Weather Station: Ecowitt HP2551
Operating System: Windows 10 64bit
Location: Burnham-on-Sea
Contact:

Re: Inputting Location - Longitude/Latitude

Post by water01 »

It looks like that AFTER you have input it in Decimal format.

Find your address in Google Maps and input it as two decimal values i.e. lat 51.203056 and long -2.983987 in my case and when it is saved it will show as per Mapantz's picture.
David
Image
User avatar
Paul C
Posts: 499
Joined: Thu 19 Jun 2008 7:45 am
Weather Station: Davis VP2 with solar
Operating System: Windows 10
Location: Brampton, Cumbria, UK
Contact:

Re: Inputting Location - Longitude/Latitude

Post by Paul C »

Cheers - got it now :D
Paul C
Brampton, Cumbria, UK
117m ASL
http://www.bramptonweather.co.uk
Image
Post Reply