Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.14.1 (build 3160) - 21 December 2021

Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

If you are interested in supporting Cumulus then maybe you would like to contribute to the maintenance of the Wiki? This need not take hours of your time - just a half hour here and there can make a big difference, particularly if many people are doing this. Any contributions are very welcome, whether they involve new content or editing of existing content. It will be very helpful to current and future users of Cumulus software if the Wiki is kept well-maintained and current. If you are interested then please contact forum user saratogaWX and ask for a Wiki account.

Bug report (solved)

From build 3044 the development baton passed to Mark Crossley. Mark has been responsible for all the Builds since. He has made the code available on GitHub. It is Mark's hope that others will join in this development, but at the very least he welcomes your ideas for future developments (see Cumulus MX Development suggestions).

Moderator: mcrossley

Post Reply
mimo57
Posts: 80
Joined: Wed 18 Jan 2012 8:25 pm
Weather Station: Davis Vantage PRO2
Operating System: Windows 10
Location: France / Orny
Contact:

Bug report (solved)

Post by mimo57 »

Hello,
Today I changed my local network.
I configured the connection with the Davis station in TCP/IP like this: 192.168.1.101
Problem, by entering this IP address format, the VP2TCPPort=22222 parameter changes to VP2TCPPort=0 in cumulus.ini :bash:
This prohibits the connection during a next restart.
According to my tests, this happens when there are 3 digits at the end of the IP address.
Please consider this issue.
Cumulus MX 3.14.1 b3160
Last edited by mimo57 on Sat 15 Jan 2022 11:12 pm, edited 1 time in total.

User avatar
mcrossley
Posts: 9483
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Bug report

Post by mcrossley »

I cannot reproduce this. Using the IP address you posted it saves OK and the Port is left at 22222?

User avatar
mcrossley
Posts: 9483
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Bug report

Post by mcrossley »

Before you save, check under your Davis Advanced Options - is the port there set to 22222?

mimo57
Posts: 80
Joined: Wed 18 Jan 2012 8:25 pm
Weather Station: Davis Vantage PRO2
Operating System: Windows 10
Location: France / Orny
Contact:

Re: Bug report

Post by mimo57 »

Hello,

when I use an IP address with two digits at the end, (example: 192.168.1.10) no problem, when saving the settings, the connection port does not change in cumulus.ini and the IP address is fine saved.
When I use an IP address with three digits at the end (example: 192.168.1.110) the connection port (22222) changes to 0 when saving in cumulus.ini.
I also just noticed that I can't find where the port number is set. In Davis advanced options there is nothing (see screenshot).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
mcrossley
Posts: 9483
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Bug report

Post by mcrossley »

And there is your problem. Have you upgraded CMX since last altering the settings?

It likes like you may not have copied the entire contents of the new zip file to your installation when upgrading?

If you have try forcing a refresh of the page in your browser with Ctrl-F5.

mimo57
Posts: 80
Joined: Wed 18 Jan 2012 8:25 pm
Weather Station: Davis Vantage PRO2
Operating System: Windows 10
Location: France / Orny
Contact:

Re: Bug report

Post by mimo57 »

Hello,
I found the problem.
I have an extension in Firefox that prevents the display of the parameters in question. No doubt others too. :bash:
This extension is: http://jgoudey.free.fr/highlightall/ :evil:
Why I don't know, but it solves the bug, which is not due to cumulus.
Thanks for putting me on the track. :P

User avatar
mcrossley
Posts: 9483
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Bug report (solved)

Post by mcrossley »

Well, that's a new one! Glad it is sorted though.

Post Reply