Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.6.6 (build 3082) - 1 June 2020 (please see important announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of the NOAA report and Snow Index drop-down menus to 2030)

See the Wiki to download the software or click on the Downloads link in the Forum Banner.

What screen resolution does your Cumulus PC use?

Discussion and questions about Cumulus weather station software version 1. This section is the main place to get help with Cumulus 1 software developed by Steve Loft that ceased development in November 2014.
Locked

What screen resolution does your Cumulus PC use?

800 x 600
14
3%
1024 x 768
96
20%
1152 x 864
7
1%
1280 x 800
20
4%
1280 x 1024
87
18%
1440 x 900
40
8%
1600 x 1200
8
2%
1680 x 1050
56
12%
1920 x 1200
64
14%
Other
81
17%
 
Total votes: 473

User avatar
Space Cowboy
Posts: 2
Joined: Tue 06 Sep 2011 1:13 pm
Weather Station: WS2350
Operating System: Windows Vista 64bit
Location: Worcester, UK

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by Space Cowboy »

I am using 1600 x 900
Space Cowboy

Swede
Posts: 51
Joined: Tue 01 Nov 2011 2:00 am
Weather Station: OS WMR 200
Operating System: Win 7 Pro
Location: Barrier island in New Jersey, USA
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by Swede »

My resolution doesn't show on your list, Steve. I use 1024x1280 (monitor is in portrait mode). The Cumulus display is 990x720.
...............................Swede
...............It's a pretty day. I hope you enjoy it

Weather Station: http://www.SwedesDock.com/weather
Weather this minute: http://www.SwedesDock.com/weather_live
Home: http://www.SwedesDock.com

water01
Posts: 1889
Joined: Sat 13 Aug 2011 9:33 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 10 64bit
Location: Burnham-on-Sea
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by water01 »

It does Swede you have just got yours the wrong way round, largest dimension first is the standard way to quote screen sizes, i.e. 1280 x1024.
David
Image

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26704
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by steve »

water01 wrote:It does Swede you have just got yours the wrong way round, largest dimension first is the standard way to quote screen sizes, i.e. 1280 x1024.
But as it's the available width and height for Cumulus that I'm interested in, rather than just the physical screen size regardless of orientation, Swede is correct to not use the 1280 x 1024 response.
Steve

Swede
Posts: 51
Joined: Tue 01 Nov 2011 2:00 am
Weather Station: OS WMR 200
Operating System: Win 7 Pro
Location: Barrier island in New Jersey, USA
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by Swede »

water01 wrote:It does Swede you have just got yours the wrong way round, largest dimension first is the standard way to quote screen sizes, i.e. 1280 x1024.
With the appropriate video card, monitors may displayed two ways (Landscape - wider than higher - and Portrait - higher than wider). Landscape is the "standard" for computers. With the bigger monitors available today (I use a 27"), Portrait mode is often preferred.

If your video card is Portrait capable you'll find it under -

Right click on the desktop.
then Properties/Settings/(Your video card)

Try Portrait, water, odds are you'll never go back. Oh, and you'll need a swivel mount on your monitor as well to be able to turn it "sideways".
...............................Swede
...............It's a pretty day. I hope you enjoy it

Weather Station: http://www.SwedesDock.com/weather
Weather this minute: http://www.SwedesDock.com/weather_live
Home: http://www.SwedesDock.com

bertil08
Posts: 1
Joined: Sat 10 Sep 2011 12:04 pm
Weather Station: ProWeatherStation, TP1080WC
Operating System: e.g Windows 7
Location: Segeltorp, Sweden
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by bertil08 »

I am using maximum on each computer:

1366x768
...
1920x1080

/Bertil08

figgy
Posts: 1
Joined: Sun 20 Nov 2011 10:33 am
Weather Station: Fine Offset - Watson W-8681
Operating System: Windows 2000 Pro SP4
Location: On a hill in East Sussex

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by figgy »

1920 X 1080. I am totally surprised no one else is using 1920 X 1080 which is the current standard for wide screen monitors. Of course, Microsoft has to have a variation on a theme with Windows 7.

caddis68
Posts: 7
Joined: Mon 23 Jan 2012 12:13 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Win 7
Location: Tornado, WV

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by caddis68 »

1920x1080

casacota
Posts: 27
Joined: Sun 28 Mar 2010 2:04 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Windows XP pro SP3
Location: Catalan Pyrennees
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by casacota »

"Other": 1024 X 600.

In fact Cumulus runs minimized on a headless server (web+mail+weather programms - http://www.casacota.cat) but I connect to it via RDP with an Asus EEEPC with that resolution.
Image

User avatar
hectic
Posts: 61
Joined: Fri 02 Dec 2011 10:54 pm
Weather Station: WH-3080
Operating System: windows vista
Location: Taunton somerset United Kingdom
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by hectic »

steve wrote:I would be grateful if everyone could please indicate the display resolution that they use on the PC running Cumulus. If your response is 'other', please post a comment giving your actual resolution. If you are running Cumulus on more than one PC at different resolutions please 'vote' with your smallest resolution.
I use cumulus on a little notebook at 1024 x 600 this is how the computer set its default screen. some issues with text, pressure and graphic for sun. The general graphics look of the capture is low because I took the screen shot by remote access from another computer with reduced colours etc, but the text issues are still the same nether the less.
Capturef.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26704
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by steve »

You can turn off the display of the pressure trend text; that was the best I could do for smaller displays.
Steve

david3
Posts: 55
Joined: Sat 28 Jan 2012 4:03 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Raspbian Stretch
Location: Philippines
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by david3 »

1920x1080 for me, too.
Image

pajala73
Posts: 5
Joined: Sat 24 Mar 2012 4:24 pm
Weather Station: Oregon WMRS200
Operating System: Windows XP
Location: Lund, Sweden

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by pajala73 »

1366x768 on the logger PC, 1920x1080 on my main computer (accessing the logger PC using TeamViewer).

User avatar
fadiaz
Posts: 33
Joined: Fri 30 Jul 2010 9:40 am
Weather Station: WeatherWise (Fine Offset) WS1090
Operating System: Windows 8 (64 bits)
Location: San Juan, PR
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by fadiaz »

1280 * 1024 here (with a 4:3 monitor)
Image

OliII
Posts: 54
Joined: Mon 19 Mar 2012 11:47 am
Weather Station: WMR 200 by Oregon Scientific
Operating System: WinXP SP3
Location: Belgium

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Post by OliII »

PC Weatherstation : 800*600px (Notebook has a default into the VGA CARD)
Main PC : 1680*1050 px, view and access to weather pc with VNC or TeamViewer (also with iPhone and Android phone).
Last edited by OliII on Mon 16 Jul 2012 9:23 am, edited 1 time in total.
Image
http://www.7331.be/meteo website based on the phpBB3 forum and template. WMR200 + UVN 800 - Cumulus 1.9.4 1062 / Windows XP Service Pack 3 build 2600 FR

Locked