Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.11.4 (build 3133) - 25 May 2021 (please see announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

Incorrect monthly log of solar value

Discussion and questions about Cumulus weather station software version 1. This section is the main place to get help with Cumulus 1 software developed by Steve Loft that ceased development in November 2014.
Post Reply
geowarm
Posts: 17
Joined: Wed 06 Jul 2011 6:41 am
Weather Station: W-8681 Solar
Operating System: XP
Location: Kidderminster
Contact:

Incorrect monthly log of solar value

Post by geowarm »

Using Fine offset with Solar, Cumulus 1.9.4
Solar logging and Web page were fine until yesterday when the Solar Radiation crossed 601 and stuck there, where it has been ever since, day and night. The Fine Offset small display consol currently shows the correct solar lux and w/m2 values and these show up correctly on the Cumulus software. But they get logged as 601 instead of the values displayed. Attached is the log file from yesterday showing the point at which it stuck at 601. Any ideas on where things are going wrong would be much appreciated.
Screenshot (5).png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
PaulMy
Posts: 2659
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis VP2+ Cumulus1 / CummulusMX
Operating System: Windows8 / Windows10
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Incorrect monthly log of solar value

Post by PaulMy »

I don't have an answer what could be the cause, but I would stop and restart Cumulus and see if it continues. I checked my Cumulus1 and doesn't look like anything gets logged in Diags on the solar (turned on Debug Log for a short while).

Enjoy,
Paul

geowarm
Posts: 17
Joined: Wed 06 Jul 2011 6:41 am
Weather Station: W-8681 Solar
Operating System: XP
Location: Kidderminster
Contact:

Re: Incorrect monthly log of solar value

Post by geowarm »

Thanks Paul, I must investigate the diags more, see what they do.
Anyway since posting the original problem, things have started behaving again. I did several restarts so that may have cured it. Always difficult to be really sure.

User avatar
HansR
Posts: 2148
Joined: Sat 20 Oct 2012 6:53 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2+
Operating System: Raspbian GNU/Linux 10 (Buster)
Location: Wagenborgen (NL)
Contact:

Re: Incorrect monthly log of solar value

Post by HansR »

@geowarm: it could also be a (temporary or intermittend) hardware failure. I had this once with the solar sensor and eventually I had to replace it. But indeed check the diags.
Hans

https://meteo-wagenborgen.nl
Cumulus build 3132 ● Davis Vantage Pro 2+ ● RPi 3B+ ● Raspbian 5.10.17-v7+ ● Mono 5.18.0.240

Post Reply