Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.11.4 (build 3133) - 25 May 2021 (please see announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

Year 2021 Missing on drop down menu

Discussion and questions about Cumulus weather station software version 1. This section is the main place to get help with Cumulus 1 software developed by Steve Loft that ceased development in November 2014.
freddie
Posts: 1331
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux Ubuntu 20.04 LXC
Location: Alcaston, Shropshire, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by freddie »

Great news, Paul.
Freddie
Image

dc1500
Posts: 242
Joined: Thu 04 Sep 2008 8:35 am
Weather Station: Watson W-8681 (Fine Offset type)
Operating System: Windows 10
Location: Laindon, S. Essex
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by dc1500 »

Is there a patch for Fine Offset machines? I get the message Vantage Pro .DLL file missing when I run it as a replaced exe.file from inside the Cumulus folde. This message would be expected if not running a Vantage Pro?
Image

freddie
Posts: 1331
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux Ubuntu 20.04 LXC
Location: Alcaston, Shropshire, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by freddie »

Yes, Dave. The executable depends on that DLL so it must be present.
Freddie
Image

dc1500
Posts: 242
Joined: Thu 04 Sep 2008 8:35 am
Weather Station: Watson W-8681 (Fine Offset type)
Operating System: Windows 10
Location: Laindon, S. Essex
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by dc1500 »

Sorry Freddie but don't quite follow. Do I need to put that Vantage Pro.dll file in even though I am running a Fine Offset weather station to get the patch .exe file to work?
Image

User avatar
mcrossley
Posts: 8473
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by mcrossley »

The patch will not work on its own - it's a patch to a full install. You need to install Cumulus 1, then apply the patch.

dc1500
Posts: 242
Joined: Thu 04 Sep 2008 8:35 am
Weather Station: Watson W-8681 (Fine Offset type)
Operating System: Windows 10
Location: Laindon, S. Essex
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by dc1500 »

Yes I follow that. I am unzipping the patch and then replacing the .exe file in my Cumulus Program folder with the patch .exe file then running hthat from that folder. This brings up the missing Vantage Pro.dll message.
Image

User avatar
mcrossley
Posts: 8473
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by mcrossley »

So is the VantagePro.dll missing from your Cumulus folder?
It is installed as part of Cumulus.

dc1500
Posts: 242
Joined: Thu 04 Sep 2008 8:35 am
Weather Station: Watson W-8681 (Fine Offset type)
Operating System: Windows 10
Location: Laindon, S. Essex
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by dc1500 »

Found the problem. The new .exe file had been put in a Cumulus sub folder rather than just within the root directory. I should have spotted it straight away. It now runs fine. Sorry to have troubled you and thank you so much for writing the patch.
Dave
Image

freddie
Posts: 1331
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux Ubuntu 20.04 LXC
Location: Alcaston, Shropshire, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by freddie »

It's great that you found the problem. We could see what the issue was (cumulus executable unable to see its dependencies) but were scratching our heads over the "why", as we assumed the patched executable was in the correct place.
No need to apologise - these things happen.
Freddie
Image

Post Reply