Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.11.4 (build 3133) - 25 May 2021 (please see announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

Year 2021 Missing on drop down menu

Discussion and questions about Cumulus weather station software version 1. This section is the main place to get help with Cumulus 1 software developed by Steve Loft that ceased development in November 2014.
User avatar
Paul C
Posts: 388
Joined: Thu 19 Jun 2008 7:45 am
Weather Station: Davis VP2 with solar
Operating System: Windows 10
Location: Brampton, Cumbria, UK
Contact:

Year 2021 Missing on drop down menu

Post by Paul C »

Hi

Every month I check the monthly readings, Via VIEW/This Month - I have noticed that for Jan and now Feb 2021, the year 2021 is missing, as if its stopped at 2020.

Any suggestions on how to view the monthly report for Feb 2021 please
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
PaulMy
Posts: 2659
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis VP2+ Cumulus1 / CummulusMX
Operating System: Windows8 / Windows10
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by PaulMy »

Hi Paul_C,
Looks like you have not done the Cumulus1 patch update. Look under Legacy releases for the patch download https://cumuluswiki.org/a/Software

Enjoy,
Paul

water01
Posts: 2161
Joined: Sat 13 Aug 2011 9:33 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 10 64bit
Location: Burnham-on-Sea
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by water01 »

Looks like the same problem in Cumulus 1 which caused the NOAa reports to stop at 2020 but as the Wiki says https://cumuluswiki.org/a/Software#Cumulus_1 there is no fix for this. And since Cumulus 1 is not being developed there may never be unless some kind soul has a go at fixing the .exe file, since there is no source code available to amend.

Edit: Paul posted before me but the patch he recommends I believe ONLY fixes NOAA reports.
David
Image

User avatar
PaulMy
Posts: 2659
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis VP2+ Cumulus1 / CummulusMX
Operating System: Windows8 / Windows10
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by PaulMy »

Hi David,
After I installed the patches for Cumulus1 all the pulldowns go to 2030 including NOAA, This month, Year, Select-a-Graph, etc.

Enjoy,
Paul

User avatar
Paul C
Posts: 388
Joined: Thu 19 Jun 2008 7:45 am
Weather Station: Davis VP2 with solar
Operating System: Windows 10
Location: Brampton, Cumbria, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by Paul C »

Hi

Thanks for the swift reply !!

I have downloaded the "patch" however this has thrown up another error message . Vantage Pro DLL Not Found. Appears to be getting a little more complicated

any thoughts

Paul

User avatar
PaulMy
Posts: 2659
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis VP2+ Cumulus1 / CummulusMX
Operating System: Windows8 / Windows10
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by PaulMy »

There was an initial Patch1, and then Patch2 was provided some time latter, and after downloading, just replacing the unzipped Cumulus.exe was all it took and worked in my old Acer Windows8.

Last year I had temporarily installed Cumulus1 v1.9.4-b1099 on a newer Windows10 PC and then updated with patch2 and that worked fine. I presume the latest Patch2 includes whatever was in patch1 and Mark would know.

Enjoy,
Paul

User avatar
mcrossley
Posts: 8473
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by mcrossley »

Patch 2 just added some more years to a couple of drop downs that got missed in patch 1.

There is no change to the program itself (I don't have the source code) just the GUI elements, luckily the main code takes whatever year the GUI provides.

User avatar
Paul C
Posts: 388
Joined: Thu 19 Jun 2008 7:45 am
Weather Station: Davis VP2 with solar
Operating System: Windows 10
Location: Brampton, Cumbria, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by Paul C »

So do I need patch 1 first ?

User avatar
mcrossley
Posts: 8473
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by mcrossley »

No, it's the same one file you are replacing.

User avatar
Paul C
Posts: 388
Joined: Thu 19 Jun 2008 7:45 am
Weather Station: Davis VP2 with solar
Operating System: Windows 10
Location: Brampton, Cumbria, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by Paul C »

Cheers thanks - any thoughts regards this Vantage Pro DLL Not Found message

thankyou

freddie
Posts: 1328
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux Ubuntu 20.04 LXC
Location: Alcaston, Shropshire, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by freddie »

When you installed the patch did you just replace the .exe file, and leave all the other files in place?
Freddie
Image

User avatar
Paul C
Posts: 388
Joined: Thu 19 Jun 2008 7:45 am
Weather Station: Davis VP2 with solar
Operating System: Windows 10
Location: Brampton, Cumbria, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by Paul C »

Yes, just selected exe file and double clicked

freddie
Posts: 1328
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux Ubuntu 20.04 LXC
Location: Alcaston, Shropshire, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by freddie »

So you unzipped the patch download, copied the exe file into your existing install and then double-clicked it? Sorry for all the questions but it does seem as if the exe is being run from a place where it can't access other components that it depends on.
Freddie
Image

User avatar
Paul C
Posts: 388
Joined: Thu 19 Jun 2008 7:45 am
Weather Station: Davis VP2 with solar
Operating System: Windows 10
Location: Brampton, Cumbria, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by Paul C »

Hi

I dont mind the questions and by asking I may have realised where I have gone wrong as I havent copied into existing install, just double clicked from desktop. Standby while I try again

User avatar
Paul C
Posts: 388
Joined: Thu 19 Jun 2008 7:45 am
Weather Station: Davis VP2 with solar
Operating System: Windows 10
Location: Brampton, Cumbria, UK
Contact:

Re: Year 2021 Missing on drop down menu

Post by Paul C »

All sorted now and working a treat !!

thankyou

Post Reply