Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.6.6 (build 3082) - 1 June 2020 (please see important announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of the NOAA report and Snow Index drop-down menus to 2030)

See the Wiki to download the software or click on the Downloads link in the Forum Banner.

Trouble uploading to WOW

Discussion and questions about Cumulus weather station software version 1. This section is the main place to get help with Cumulus 1 software developed by Steve Loft that ceased development in November 2014.
Post Reply
apple8
Posts: 42
Joined: Sun 21 Aug 2011 2:26 am
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Windows 10
Location: Sydney. Australia
Contact:

Trouble uploading to WOW

Post by apple8 »

I am trying to upload to the MetOffice WOW. I have created a site and entered the site ID and six digit code in the Cumulus WOW config settings but no data is being received. In the debug log the response is "WOW response Code: 400 Response = Bad Request".

Any clues as to where I can look next to resolve the issue?

I am using Version 1.9.4

User avatar
PaulMy
Posts: 2135
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2+ w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Trouble uploading to WOW

Post by PaulMy »

Sounds like you've got your end done (no typos ;) ), and then Cumulus should just send the data. Several months ago my account was updating but I could not log in. I found a Contact/Help link and WOW was very good at helping to resolve my issue - reply was not instant but very cooperative. I can't find the email link at the moment but you might look on the WOW site.


Good luck,
Paul
https://wow.metoffice.gov.uk/observatio ... d=37595665
p.s. can you share your ID so we can try to look for it.

apple8
Posts: 42
Joined: Sun 21 Aug 2011 2:26 am
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Windows 10
Location: Sydney. Australia
Contact:

Re: Trouble uploading to WOW

Post by apple8 »

Ok, didn't get a response from the Met Office so in the end I had to nut it out myself. The error was the station ID, :groan: not the station name as I had it.

Now to find out how to upload old data.

griffo42
Posts: 56
Joined: Thu 10 Dec 2015 6:41 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Win 10
Location: Brisbane, Queensland, Australia
Contact:

Re: Trouble uploading to WOW

Post by griffo42 »

Hi

What did you end up finding necessary, pls? Was it the User id (6 digit number in my case) or a long series of digits hyphens and letters which seems as though it may be allocated to your site name.

Thanks

griffo42
Carina, Brisbane
Davis Vantage Pro2 Model #6152AU - CumulusMX - Win10 - Saratoga Scripts
https://www.kstwx.net/index.php
https://www.kstwx.net/mxtest/index.php
Image

griffo42
Posts: 56
Joined: Thu 10 Dec 2015 6:41 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Win 10
Location: Brisbane, Queensland, Australia
Contact:

Re: Trouble uploading to WOW

Post by griffo42 »

Hi all

Seems to be sorted out now.

Thanks

griffo42
Davis Vantage Pro2 Model #6152AU - CumulusMX - Win10 - Saratoga Scripts
https://www.kstwx.net/index.php
https://www.kstwx.net/mxtest/index.php
Image

Post Reply