Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See the Wiki for download

Issue with wind speed/gust graphs

Discussion and questions about Cumulus weather station software version 1. This section and its subforums are the main place to get help with Cumulus. Anything which is not specific to the type of weather station goes in here; for anything specific to a type of weather station, please use the appropriate subforum. Use the 'website development' section for any questions relating to creating or running a web site for Cumulus data. Discussion of the stations themselves in these sections is fine.
Post Reply
espana23
Posts: 29
Joined: Wed 08 Apr 2015 6:23 am
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Windows 7 / Windows 8
Location: Cyprus

Issue with wind speed/gust graphs

Post by espana23 » Thu 21 Jun 2018 6:09 pm

Hi,

I noticed the following issue in regards to the wind speed/gust graphs:

When viewing the graph through View->Graphs, the wind speed vs wind gust looks correct (i.e. gust values are higher than speed values). When I view the graph through View->Select-A-Graph, the gust values are lower than the speed values. I will include screenshots showing the difference.

Does anyone know why this might be happening? (my weather station is a Davis Vantage Vue)

Thanks!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26714
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Issue with wind speed/gust graphs

Post by steve » Thu 21 Jun 2018 6:22 pm

There is an explanation in the FAQ/Wiki regarding wind speeds and gusts depending on the type of station. You might want to look at 'peak gust' in select-a-graph rather than 'wind gust'.
Steve

espana23
Posts: 29
Joined: Wed 08 Apr 2015 6:23 am
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Windows 7 / Windows 8
Location: Cyprus

Re: Issue with wind speed/gust graphs

Post by espana23 » Thu 21 Jun 2018 6:30 pm

Thanks Steve. I'll check that.

Post Reply