Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3044 7 December 2018. See the Wiki for download

Wet Bulb Calibration

Discussion and questions about Cumulus weather station software version 1. This section and its subforums are the main place to get help with Cumulus. Anything which is not specific to the type of weather station goes in here; for anything specific to a type of weather station, please use the appropriate subforum. Use the 'website development' section for any questions relating to creating or running a web site for Cumulus data. Discussion of the stations themselves in these sections is fine.
Post Reply
hopeyeu
Posts: 1
Joined: Fri 11 May 2018 8:22 am
Weather Station: EasyWeather
Operating System: Windows 10 version 1511
Contact:

Wet Bulb Calibration

Post by hopeyeu » Fri 11 May 2018 8:24 am

I can't seem to get the wet bulb calibration to work.

Cumulus is set up for an Instromet station and the 'extra sensor' box checked to reveal the wet bulb sensor as the extra temperature sensor. However, when I change the wet bulb calibration setting nothing happens.

Calibration of relative humidity is fine when the 'extra sensor' box is unchecked.

Maybe the extra sensor being shown is not the station's wet bulb sensor?
Dịch vụ giup viec nha chuyên nghiệp giúp việc nhà tại tphcm

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26714
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Wet Bulb Calibration

Post by steve » Fri 11 May 2018 8:51 am

With 'extra sensors' selected, the second temperature reading is used simply as an extra temperature reading (with no calibration possible). With it unselected, the second temperature reading is used as the wet bulb temperature, to which the wet bulb calibration settings are applied.
Steve

Post Reply