Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3044 7 December 2018. See the Wiki for download

Problems starting at Windows startup

Discussion and questions about Cumulus weather station software version 1. This section and its subforums are the main place to get help with Cumulus. Anything which is not specific to the type of weather station goes in here; for anything specific to a type of weather station, please use the appropriate subforum. Use the 'website development' section for any questions relating to creating or running a web site for Cumulus data. Discussion of the stations themselves in these sections is fine.
Post Reply
bob_hatcher
Posts: 5
Joined: Mon 10 Oct 2016 1:38 pm
Weather Station: WS 2080
Operating System: Windows 10

Problems starting at Windows startup

Post by bob_hatcher » Tue 17 Apr 2018 10:18 pm

V 1.9.4 build 1085

I have Cumulus set to start up on a reboot and it starts up but does not retrieve any data. All fields are 0. But, just shutting down and restarting and it connects and it gets and shows the data.

Any thoughts as to what is going on?

Thanks,

Bob

ExperiMentor
Posts: 50
Joined: Tue 24 Nov 2015 11:30 pm
Weather Station: Fine Offset
Operating System: Windows 7; Linux
Location: Switzerland

Re: Problems starting at Windows startup

Post by ExperiMentor » Mon 07 May 2018 12:34 am

I'd guess that when running at boot, Cumulus is starting before the weather station boots up (if not running 24/7) or before the USB ports are running, or something like that. Have a look in the 'diags' file which should list what Cumulus is doing- I bet it's not finding the weather station.
Can't you run Cumulus 24/7 on a Raspberry Pi to avoid this and be able to see everything in real time?

Post Reply