Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.0.0 build 3050 - 1 May 2019.
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

See the Wiki for downloading either version.

Cumulus standard template not displaying anything from 'Trends' link in the menu

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.

Moderator: mcrossley

Post Reply
User avatar
odintheterrible
Posts: 63
Joined: Wed 16 Jan 2013 8:18 am
Weather Station: Aercus WS3083 Wireless
Operating System: Windows 10 64-bit
Location: Torre-Pacheco, Murcia, Spain

Cumulus standard template not displaying anything from 'Trends' link in the menu

Post by odintheterrible » Wed 07 Aug 2019 10:19 pm

Greetings,
For some reason I just decided to click on the 'TRENDS' button in the menu (Cumulus Standard Web Page/Template) ... and where it instructs you to select a sub-category it displays nothing. :( All other options in the menu seem to return a web page but the trends remain steadfastly empty.
Running the latest MX version, so can't figure it out.
Any assistance would be a great help.

Many thanks
"Qui Custodit Ipsos Custodes ? ..."

Duct Tape is like 'The Force' ... it has a 'Light Side' AND a 'Dark Side' and it binds the Universe together !

User avatar
PaulMy
Posts: 1922
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2+ w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Cumulus standard template not displaying anything from 'Trends' link in the menu

Post by PaulMy » Wed 07 Aug 2019 10:48 pm

Do you have "Include graph data files" ticked in the Settings - Web/FTP settings?
A URL to the page may also be helpful.

Enjoy,
Paul

User avatar
odintheterrible
Posts: 63
Joined: Wed 16 Jan 2013 8:18 am
Weather Station: Aercus WS3083 Wireless
Operating System: Windows 10 64-bit
Location: Torre-Pacheco, Murcia, Spain

Re: Cumulus standard template not displaying anything from 'Trends' link in the menu

Post by odintheterrible » Fri 09 Aug 2019 1:24 pm

Greetings,
Many thanks for the response.
Do you have "Include graph data files" ticked in the Settings - Web/FTP settings?
A URL to the page may also be helpful.
... YES I do.

https://jotados.eu/cumulus/trends.htm

https://jotados.eu/cumulus/index.htm
"Qui Custodit Ipsos Custodes ? ..."

Duct Tape is like 'The Force' ... it has a 'Light Side' AND a 'Dark Side' and it binds the Universe together !

User avatar
beteljuice
Posts: 2710
Joined: Tue 09 Dec 2008 1:37 pm
Weather Station: None !
Operating System: ex XP SP3 - now W10 laptop grr
Location: Dudley, West Midlands, UK

Re: Cumulus standard template not displaying anything from 'Trends' link in the menu

Post by beteljuice » Fri 09 Aug 2019 1:50 pm

https://jotados.eu/cumulus/js/cumuluscharts.js returns your custom 404 (Not Found) page ....
Image
......................Imagine, what you will KNOW tomorrow !

User avatar
PaulMy
Posts: 1922
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2+ w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Cumulus standard template not displaying anything from 'Trends' link in the menu

Post by PaulMy » Fri 09 Aug 2019 2:34 pm

I'd like to book a t-time, but not on October ;)

Thanks for the link. Looks like your json files are updating https://jotados.eu/cumulus/wdirdata.json

And a compare of the trends viewsource between yours and mine www.komokaweather.com/cumulusmx/trends.htm seems the same

The only other thing that I can think of is the settings for your Graph hours and Graph days. I have mine at the default 24 hours and 31 days. But your json files are being updated so likely no issue with this.
Sorry that is about all I know and can do. Hopefully someone more knowledgeable will have a look.

Enjoy,
Paul

p.s. looks like someone more knowledgeable has looked... mine is here http://www.komokaweather.com/cumulusmx/ ... scharts.js
so likely gold star for the beteljuice

User avatar
odintheterrible
Posts: 63
Joined: Wed 16 Jan 2013 8:18 am
Weather Station: Aercus WS3083 Wireless
Operating System: Windows 10 64-bit
Location: Torre-Pacheco, Murcia, Spain

Re: Cumulus standard template not displaying anything from 'Trends' link in the menu

Post by odintheterrible » Sat 10 Aug 2019 7:07 am

Thanks for the response. However, since last time, I've been delving into the source code for the trensT.htm page in the web folder of the installed MX program.
If you scroll down to lines 139 - 142, you see this:
<script src="lib/jquery/jquery-latest.min.js"></script>
<script src="lib/highstock/js/highstock.js"></script>
<script src="lib/highstock/js/themes/grid.js"></script>
<script src="js/cumuluscharts.js"></script>
... however, if you go back to the MX installation, I can't find any folder labeled 'lib'

So, is there/are there missing files and or a directory (lib) and cumuluscharts.js in the js folder ?????? My programming (json) skills aren't great but it does seem to me that these file paths lead nowhere ... I could be wrong, but it does look a bit suspect.
I've just downloaded a fresh install package and I don't see the directory in this either so ... I think it is worth investigating. However, if I'm barking up the wrong tree ... then I'll accept it with grace LOL
"Qui Custodit Ipsos Custodes ? ..."

Duct Tape is like 'The Force' ... it has a 'Light Side' AND a 'Dark Side' and it binds the Universe together !

User avatar
beteljuice
Posts: 2710
Joined: Tue 09 Dec 2008 1:37 pm
Weather Station: None !
Operating System: ex XP SP3 - now W10 laptop grr
Location: Dudley, West Midlands, UK

Re: Cumulus standard template not displaying anything from 'Trends' link in the menu

Post by beteljuice » Sat 10 Aug 2019 8:04 am

Yet you have the lib/ files on your website :o

It's just the js/ that is missing ....

If you can't find it, just copy Pauls - there is no site specific information in it, so should be good to go.
Image
......................Imagine, what you will KNOW tomorrow !

User avatar
odintheterrible
Posts: 63
Joined: Wed 16 Jan 2013 8:18 am
Weather Station: Aercus WS3083 Wireless
Operating System: Windows 10 64-bit
Location: Torre-Pacheco, Murcia, Spain

Re: Cumulus standard template not displaying anything from 'Trends' link in the menu

Post by odintheterrible » Sun 11 Aug 2019 8:27 am

Thanks for the input.
However, I've been doing some digging in the page code, and I'm not convinced that the script locations are correct in the trendsT.htm
When you try to follow the paths in the browser, they don't resolve ... lines 139 > 142
<script src="lib/jquery/jquery-latest.min.js"></script>
<script src="lib/highstock/js/highstock.js"></script>
<script src="lib/highstock/js/themes/grid.js"></script>
<script src="js/cumuluscharts.js"></script>
Now, by changing the code to:
<script src="/../webfiles/lib/jquery/jquery-latest.min.js"></script>
<script src="/../webfiles/lib/highstock/js/highstock.js"></script>
<script src="/../webfiles/lib/highstock/js/themes/grid.js"></script>
<script src="js/cumuluscharts.js"></script>
... you can at least resolve the file path in a browser. I've saved the changes and reuploaded the trendsT.htm, so let's see if it actually works ;)
"Qui Custodit Ipsos Custodes ? ..."

Duct Tape is like 'The Force' ... it has a 'Light Side' AND a 'Dark Side' and it binds the Universe together !

User avatar
beteljuice
Posts: 2710
Joined: Tue 09 Dec 2008 1:37 pm
Weather Station: None !
Operating System: ex XP SP3 - now W10 laptop grr
Location: Dudley, West Midlands, UK

Re: Cumulus standard template not displaying anything from 'Trends' link in the menu

Post by beteljuice » Sun 11 Aug 2019 9:57 am

ATM your server is 'broken', or at least the DNS doesn't seem to resolve ..
the beteljuice wrote:Yet you have the lib/ files on your website :o

It's just the js/ that is missing ....
I said that because I followed the links in the (web) page (and looked at 'network' in browser developer mode).
Image
......................Imagine, what you will KNOW tomorrow !

User avatar
odintheterrible
Posts: 63
Joined: Wed 16 Jan 2013 8:18 am
Weather Station: Aercus WS3083 Wireless
Operating System: Windows 10 64-bit
Location: Torre-Pacheco, Murcia, Spain

Re: Cumulus standard template not displaying anything from 'Trends' link in the menu

Post by odintheterrible » Sun 11 Aug 2019 10:22 am

Yes, ATM it looks like our hosting platform (ifastnet.com) is down due to a brute force attack so I can't get at anything online or even the ftp :((
"Qui Custodit Ipsos Custodes ? ..."

Duct Tape is like 'The Force' ... it has a 'Light Side' AND a 'Dark Side' and it binds the Universe together !

User avatar
odintheterrible
Posts: 63
Joined: Wed 16 Jan 2013 8:18 am
Weather Station: Aercus WS3083 Wireless
Operating System: Windows 10 64-bit
Location: Torre-Pacheco, Murcia, Spain

Re: Cumulus standard template not displaying anything from 'Trends' link in the menu

Post by odintheterrible » Tue 13 Aug 2019 7:35 am

Now that my hosting platform is back online, I've rewritten the code on the trendsT.htm page and made a few changes to the uploads, and it all works fine now :)
"Qui Custodit Ipsos Custodes ? ..."

Duct Tape is like 'The Force' ... it has a 'Light Side' AND a 'Dark Side' and it binds the Universe together !

Post Reply