Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.6.6 (build 3082) - 1 June 2020 (please see important announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of the NOAA report and Snow Index drop-down menus to 2030)

See the Wiki to download the software or click on the Downloads link in the Forum Banner.

Data not uploading

From build 3044 the development baton passed to Mark Crossley. Mark has been responsible for all the Builds since. He has made the code available on GitHub. It is Mark's hope that others will join in this development, but at the very least he welcomes your ideas for future developments (see Cumulus MX Development suggestions).

Moderator: mcrossley

Post Reply
Doncaster
Posts: 17
Joined: Tue 21 Oct 2014 10:51 am
Weather Station: WH1080
Operating System: Windows 10
Location: Doncaster

Data not uploading

Post by Doncaster »

My weather station has been ticking over nicely for a long time now until a couple of days ago when the webpages appear to have stopped uploading.

I activated FTP logging and keep seeing the following error message crop up.

STOR /www/weather/realtime.txttmp
425 Could not open data connection to port 50xxx: Connection refused

Any thoughts?

Doncaster
Posts: 17
Joined: Tue 21 Oct 2014 10:51 am
Weather Station: WH1080
Operating System: Windows 10
Location: Doncaster

Re: Data not uploading

Post by Doncaster »

Something else - the port number increases by 1 each time it fails

User avatar
PaulMy
Posts: 2134
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2+ w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Data not uploading

Post by PaulMy »

No other suggestions so far, so I'll throw in my inexperienced 2 cents worth...

Looks like it stopped about June 24th. Anything happened at that time?
Try Use active FTP mode in internet settings.

Enjoy,
Paul

Doncaster
Posts: 17
Joined: Tue 21 Oct 2014 10:51 am
Weather Station: WH1080
Operating System: Windows 10
Location: Doncaster

Re: Data not uploading

Post by Doncaster »

Cheers. Active FTP mode is already selected :(

User avatar
PaulMy
Posts: 2134
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2+ w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Data not uploading

Post by PaulMy »

Sorry, can't come up with any other suggestions, and presume you've also tried without Active mode.

Enjoy,
Paul

User avatar
mcrossley
Posts: 6490
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Data not uploading

Post by mcrossley »

The server is refusing your connection, presumably because FTP isn't listening, your ISP hasn't switched to FTPS have they?

Doncaster
Posts: 17
Joined: Tue 21 Oct 2014 10:51 am
Weather Station: WH1080
Operating System: Windows 10
Location: Doncaster

Re: Data not uploading

Post by Doncaster »

They say no changes have been made. I've tried the FTPS option though and it's still the same.

Doncaster
Posts: 17
Joined: Tue 21 Oct 2014 10:51 am
Weather Station: WH1080
Operating System: Windows 10
Location: Doncaster

Re: Data not uploading

Post by Doncaster »

Right - I've reset the password on the server, had a fiddle and have ended up with deselecting Active FTP and FTPS and it's working again - but not the gauges.

User avatar
mcrossley
Posts: 6490
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Data not uploading

Post by mcrossley »

That's good, the gauges sound like a different issue, FTP path maybe?

Post Reply