Page 1 of 1

1.9.4 to 3.0.0 Migration

Posted: Tue 29 Jan 2019 8:57 pm
by noravalley
Hi All,

I recently did the move from 1.9.4 to MX 3.0.0, only reason for the move was the after year 2020 issue with 1.9.4.
I have been using it for a few days now and it works fine most of the time but for some reason it just stops sending data to my upload sites (WU, WC etc..) Cumulus is receiving the data from my weather station. (MX interface shows the data there)

When I checked the MXdiags it appears this last "crash" happened after the hour changed to 4? Coincidence perhaps?
Previously is has been at random times.

2019-01-30 03:59:00.625 Writing today.ini, LastUpdateTime = 30/01/2019 03:59:00 raindaystart = 13.8 rain counter = 13.8
2019-01-30 04:00:00.451 Hour changed:4
2019-01-30 04:00:00.451 Calculating sunrise and sunset times
2019-01-30 04:00:00.451 Sunrise: 05:20:31
2019-01-30 04:00:00.451 Sunset : 18:41:57
2019-01-30 04:00:00.451 Tomorrow sunrise: 05:21:18
2019-01-30 04:00:00.451 Tomorrow sunset : 18:41:29
2019-01-30 04:00:00.453 *** Data input appears to have stopped
2019-01-30 04:01:00.278 *** Data input appears to have stopped


Am I missing something or done something wrong? If i can't resolve this I will have to roll back to 1.9.4
Any help would be much appreciated!

Re: 1.9.4 to 3.0.0 Migration

Posted: Tue 29 Jan 2019 10:18 pm
by mcrossley
Please switch on "Debug logging" and "Data logging" under Station settings | Options.

If it happens again zip up your MXdiags folder and post it.

Re: 1.9.4 to 3.0.0 Migration

Posted: Tue 29 Jan 2019 10:33 pm
by noravalley
mcrossley wrote:
Tue 29 Jan 2019 10:18 pm
Please switch on "Debug logging" and "Data logging" under Station settings | Options.

If it happens again zip up your MXdiags folder and post it.
Thanks Mark, I have turned them on.
Since the change over on the 25th it has dropped out twice, on the 27th and 30th. If it follows that trend I should be able to post in the next few days.
Thanks for the quick response, much appreciated!

Re: 1.9.4 to 3.0.0 Migration

Posted: Sun 10 Feb 2019 11:30 pm
by noravalley
Hi Mark,

I have had the issue again unfortunately.
I had it logging for over 10 days which has resulted in a 152mb file so I have copied part of the log where I believe it started to have errors.
I have also attached screenshots of WU graphs and Cumulus graphs, it appears Cumulus is still receiving the data from the weather station during this time but for some reason is not sending that same data? Any idea what is causing this?
Would really like to stay with MX but if I keep having issues I will have to roll back, is the year 2020 issue the only thing that wont work on 1.9.4 in the future? Many thanks in advance.

Re: 1.9.4 to 3.0.0 Migration

Posted: Mon 11 Feb 2019 6:38 pm
by mcrossley
Is this a Davis IP logger or something else? I can't see that Cumulus is uploading to WU at all.

Re: 1.9.4 to 3.0.0 Migration

Posted: Mon 11 Feb 2019 8:20 pm
by noravalley
mcrossley wrote:
Mon 11 Feb 2019 6:38 pm
Is this a Davis IP logger or something else? I can't see that Cumulus is uploading to WU at all.
Davis IP logger, could that be the issue?
I've attached more logs, it happened again yesterday afternoon.

Re: 1.9.4 to 3.0.0 Migration

Posted: Mon 11 Feb 2019 9:06 pm
by PaulMy
Davis IP logger, could that be the issue?
What is the disconnect period in your settings?

Paul

Re: 1.9.4 to 3.0.0 Migration

Posted: Mon 11 Feb 2019 9:07 pm
by mcrossley
OK, two of the logs show MX still doing catch up when it was stopped. The third does show a "data appears to have stopped" error, but there is no debug logging on :(

Re: 1.9.4 to 3.0.0 Migration

Posted: Tue 12 Feb 2019 12:48 am
by noravalley
I have decided to roll back to 1.9.4 for now.
I never had one issue using 1.9.4, it was extremely stable.
Only reason for the change was the menu not displaying years beyond 2020.
PaulMy wrote:
Mon 11 Feb 2019 9:06 pm
Davis IP logger, could that be the issue?
What is the disconnect period in your settings?

Paul
I had been playing with this as data was missing at WL, between 10-15s
mcrossley wrote:
Mon 11 Feb 2019 9:07 pm
OK, two of the logs show MX still doing catch up when it was stopped. The third does show a "data appears to have stopped" error, but there is no debug logging on :(
Okay, in layman terms what does that mean?

Re: 1.9.4 to 3.0.0 Migration

Posted: Tue 12 Feb 2019 10:48 pm
by mcrossley
The logs don't really show me anything useful, you need to turn on the debug logging option to capture extra details that may be helpful.