Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.0.0 build 3050 - 1 May 2019.
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

See the Wiki for downloading either version.

CumulusMX v3.0.0 build 3046

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.

Moderator: mcrossley

User avatar
mcrossley
Posts: 5548
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by mcrossley » Thu 03 Jan 2019 10:09 pm

Mapantz wrote:
Thu 03 Jan 2019 8:56 pm
I've just loaded the CMX web interface on the new version. Only 'extra web files' loads in settings, everything else doesn't.

https://postimg.cc/zVbLrpJG
Have you cleared the browser cache?

Mapantz
Posts: 580
Joined: Sat 17 Dec 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64
Location: null

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by Mapantz » Thu 03 Jan 2019 10:22 pm

mcrossley wrote:
Thu 03 Jan 2019 10:09 pm
Mapantz wrote:
Thu 03 Jan 2019 8:56 pm
I've just loaded the CMX web interface on the new version. Only 'extra web files' loads in settings, everything else doesn't.

https://postimg.cc/zVbLrpJG
Have you cleared the browser cache?
Yep. Opened it in incognito to double check as well.

Anything with 'settings' in doesn't show up. Everything else is ok though.
Image

User avatar
mcrossley
Posts: 5548
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by mcrossley » Thu 03 Jan 2019 10:39 pm

Mapantz wrote:
Thu 03 Jan 2019 10:22 pm
Anything with 'settings' in doesn't show up. Everything else is ok though.
And you copied over all the DLLs as well? What you are seeing could be a symptom of using the old System.Net and Swan DLLs.

Mapantz
Posts: 580
Joined: Sat 17 Dec 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64
Location: null

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by Mapantz » Thu 03 Jan 2019 10:59 pm

mcrossley wrote:
Thu 03 Jan 2019 10:39 pm
Mapantz wrote:
Thu 03 Jan 2019 10:22 pm
Anything with 'settings' in doesn't show up. Everything else is ok though.
And you copied over all the DLLs as well? What you are seeing could be a symptom of using the old System.Net and Swan DLLs.
I missed out two of the DLL's :oops:

Phew! Thank's Mark. :)
Image

User avatar
mcrossley
Posts: 5548
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by mcrossley » Thu 03 Jan 2019 11:04 pm

Mapantz wrote:
Thu 03 Jan 2019 10:59 pm
Phew!
Phew! x2 :lol:

User avatar
PaulMy
Posts: 1873
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2+ w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by PaulMy » Fri 04 Jan 2019 10:19 pm

I thought CMX was running fine and everything on the interface looked good all day but just checked the DOS screen for the first time since sometime yesterday and noticed a long list of repeated "webtag error". I checked the MXDiags and found a huge amount of error lines. I stopped CMX and the MXdiags has 1,365,623 lines.

I restarted CMX and the error is again showing.
I have attached the current MXdiags and the screen captures
SOS_capture-20190104.png
Paul
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
mcrossley
Posts: 5548
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by mcrossley » Fri 04 Jan 2019 10:38 pm

It's the tags beteljuice is using in his monthly records page. They have a ">" character in the date format string which isn't allowed in MX.

User avatar
PaulMy
Posts: 1873
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2+ w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by PaulMy » Fri 04 Jan 2019 11:11 pm

Thanks Mark, I had seen your response to Beteljuice but missed connecting the two. I have now turned off the uploads.

Enjoy,
Paul

mimo57
Posts: 54
Joined: Wed 18 Jan 2012 8:25 pm
Weather Station: Davis Vantage PRO2
Operating System: Windows 10
Location: France / Orny

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by mimo57 » Tue 08 Jan 2019 5:22 pm

hello,
since the installation of version 3046, I regularly have a "Connection is closed" error message that appears for a few seconds, when I change pages or I leave the interface to go to another site.
This phenomenon appears with several browsers and PCs

Enjoy
Yves

freddie
Posts: 430
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux (Ubuntu 18.04)
Location: Dorrington, Shropshire
Contact:

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by freddie » Tue 08 Jan 2019 5:33 pm

mimo57 wrote:
Tue 08 Jan 2019 5:22 pm
since the installation of version 3046, I regularly have a "Connection is closed" error message that appears for a few seconds, when I change pages or I leave the interface to go to another site.
This phenomenon appears with several browsers and PCs
If you definitely replaced all files in the "interface" folder then this will be resolved by clearing the cache on your web browsers.
Freddie
Image

mimo57
Posts: 54
Joined: Wed 18 Jan 2012 8:25 pm
Weather Station: Davis Vantage PRO2
Operating System: Windows 10
Location: France / Orny

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by mimo57 » Wed 09 Jan 2019 4:44 pm

Already emptied the cache. I specify, that the pages are displayed, but from time to time during the refresh or left to another site, I have this message.

User avatar
ken555
Posts: 42
Joined: Sat 12 Feb 2011 11:40 pm
Weather Station: Fine Offset clone (Maplin N96GY)
Operating System: Win 10 x64
Location: Pitmedden, Aberdeenshire, Scotland
Contact:

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by ken555 » Wed 09 Jan 2019 10:17 pm

Any clues on this ?

Copied across the 2 DLL's, CumulusMX.exe & .pdb and unosquare. files
Untitled.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Mapantz
Posts: 580
Joined: Sat 17 Dec 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64
Location: null

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by Mapantz » Wed 09 Jan 2019 10:24 pm

I had that as well, before I copied across a couple more files.

Easiest thing to do, is open your own Cumulus directory and the folder with the new download, and look for the change in dates between the files.
Image

User avatar
mcrossley
Posts: 5548
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by mcrossley » Wed 09 Jan 2019 11:29 pm

Why not just copy the whole CumulusMX folder over?

That is the intent of the distro zip, I'm not sure I understand this just copying changed files thing, why make things difficult and error prone?

The only reason not to do so I can see is if you have customised the web site but in that case just omit the "web" sub-folder. I guess some people may customise the management interface, but if that changes you are going to have to use the new files anyway and merge your changes back in.

User avatar
dazza1223
Posts: 506
Joined: Sun 25 Jan 2015 8:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: raspberry pi 3 +
Location: Worthing
Contact:

Re: CumulusMX v3.0.0 build 3046

Post by dazza1223 » Wed 09 Jan 2019 11:37 pm

Yh good Pont Mark there as I just copied them all over and it been fine
Have fun and keep learning

dazza :D

Post Reply