Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3044 7 December 2018. See the Wiki for download

No data from console to Cumulus MX

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.

Moderator: mcrossley

Post Reply
picmanjoe
Posts: 7
Joined: Mon 24 Feb 2014 7:50 pm
Weather Station: Vantage Vue
Operating System: Windows 10
Location: Holly Springs, Georgia USA

No data from console to Cumulus MX

Post by picmanjoe » Sun 14 Oct 2018 10:35 pm

Hi Folks,

Just downloaded and started Cumulux MX on my Windows 10 machine. When I start it it says it's connected to the station, then it says it's downloading archive data, then says "PM Normal running." I assume that means Cumulus is reading data from my Vantage Vue console. However, when I connect to the console on the browser, I get nothing but zeroes on all the dials. Temp, humidity, wind, etc. All zeroes. I've gone through the wiki, FAQ, and boards and can't find anything applicable to my situation. Any help would be greatly appreciated. mxdiags.zip attached. FYI, I have wunderground data transfer enabled as well, but nothing is being sent to wunderground either.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26714
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: No data from console to Cumulus MX

Post by steve » Mon 15 Oct 2018 7:25 am

Please attach the mxdiags.
Steve

picmanjoe
Posts: 7
Joined: Mon 24 Feb 2014 7:50 pm
Weather Station: Vantage Vue
Operating System: Windows 10
Location: Holly Springs, Georgia USA

Re: No data from console to Cumulus MX

Post by picmanjoe » Mon 15 Oct 2018 12:00 pm

Apologies. Attached.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26714
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: No data from console to Cumulus MX

Post by steve » Mon 15 Oct 2018 2:53 pm

I can't look at this in detail right now as I am on holiday, but it looks like it's having trouble communicating with the console. You're not trying to run any other software with the station at the same time, are you?
Steve

picmanjoe
Posts: 7
Joined: Mon 24 Feb 2014 7:50 pm
Weather Station: Vantage Vue
Operating System: Windows 10
Location: Holly Springs, Georgia USA

Re: No data from console to Cumulus MX

Post by picmanjoe » Mon 15 Oct 2018 3:01 pm

No worries, Steve. I've emailed Davis to delete my weatherlink 1.0 account so I can start using 2.0, and I have logged into weatherlink via the web in a couple of times to check my settings and account at the same time as I've had Cumulus running. I'll restart MX and my browser and refrain from logging in to weatherlink for the time being. I'll let you know how it goes.

picmanjoe
Posts: 7
Joined: Mon 24 Feb 2014 7:50 pm
Weather Station: Vantage Vue
Operating System: Windows 10
Location: Holly Springs, Georgia USA

Re: No data from console to Cumulus MX

Post by picmanjoe » Mon 15 Oct 2018 4:53 pm

Ran it for a couple of hours with nothing else running. Same result. Had debug and data logging checked. The last file in the attached mxdiags folder is the one where they were active.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26714
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: No data from console to Cumulus MX

Post by steve » Mon 15 Oct 2018 5:26 pm

It’s just sending back the same six characters regardless of the command Cumulus sends.

<lf> <cr> OK <lf> <cr>

The response OK is part of the protocol, but I can’t remember exactly when it’s used. It’s not what Cumulus is expecting.
Steve

Post Reply