Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.3.0 build 3063 - 10 January 2020.
    Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

    See the Wiki for downloading either version.

    Upgraded to CumulusMX and banner has stopped showing

    Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.

    Moderator: mcrossley

    Post Reply
    geoffw
    Posts: 423
    Joined: Fri 08 May 2009 3:12 pm
    Weather Station: Oregon WMR200
    Operating System: Windows 10
    Location: Pembrokeshire West Wales UK
    Contact:

    Upgraded to CumulusMX and banner has stopped showing

    Post by geoffw » Thu 12 Apr 2018 12:01 pm

    As you can see below I use 'Banner' as a signature with Cumulus. I've just upgraded to CumulusMX and moved "banner.php" into my weather main directory but it does not appear to be reading the "realtime.txt" All I'm getting is a blank box that links to the revised website.
    Geoff
    Image

    User avatar
    ConligWX
    Posts: 751
    Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
    Weather Station: Davis VPro2 Plus +DFARS
    Operating System: MeteoBridge Nano SD
    Location: Bangor, NI
    Contact:

    Re: Upgraded to CumulusMX and banner has stopped showing

    Post by ConligWX » Thu 12 Apr 2018 1:12 pm

    do you have the setting

    Code: Select all

    $SITE['version']        = "3.0";
    $SITE['hloc']           = "./";
    $SITE['datafile']       = "realtime.txt";
    in your banner.php ?
    Regards Simon

    https://www.conligwx.org - @conligwx
    Davis Vantage Pro2 Plus + DFARS - Meteobrige Nano SD + Saratoga Templates

    User avatar
    steve
    Cumulus Author
    Posts: 26717
    Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
    Weather Station: None
    Operating System: None
    Location: Vienne, France
    Contact:

    Re: Upgraded to CumulusMX and banner has stopped showing

    Post by steve » Thu 12 Apr 2018 1:50 pm

    Code: Select all

    # CONFIGURATION INFORMATION
    ############################################################################
    $SITE['version']        = "3.0";
    $SITE['hloc']           = "./";
    $SITE['datafile']       = "realtime.txt";
    $SITE['image_width']    = 468;
    $SITE['image_height']   = 60;
    #---------------------------------------------------------------------------
    $SITE['fontdir']        = "fonts/";     # must contain ttf font files!
    $SITE['usettf']         = "yes";        # Set to No to use default fonts
    You've selected truetype fonts, but you don't seem to have a fonts directory with the fonts in them at the configured location (according to my browser, at least).
    Steve

    geoffw
    Posts: 423
    Joined: Fri 08 May 2009 3:12 pm
    Weather Station: Oregon WMR200
    Operating System: Windows 10
    Location: Pembrokeshire West Wales UK
    Contact:

    Re: Upgraded to CumulusMX and banner has stopped showing

    Post by geoffw » Thu 12 Apr 2018 4:11 pm

    Just set "$SITE['usettf'] = "yes"; # Set to No to use default fonts" to "no" and they are back!

    Thanks!
    Geoff
    Image

    Post Reply