Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3044 7 December 2018. See the Wiki for download

looks like wunderground have messed up again

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.

Moderator: mcrossley

trebor
Posts: 3
Joined: Fri 26 Feb 2016 10:23 pm
Weather Station: fine offset
Operating System: windows
Location: orkney

Re: looks like wunderground have messed up again

Post by trebor » Sun 14 Jan 2018 10:29 am

I have emailed them twice about the problems with missing data and website issues and never had a response. :groan:
I like wunderground but it's shame about the reliability of the service and it doesn't encourage me to spend money with them,
sadly I haven't found an alternative I think is any better, but I'm open to suggestions if anybody has one ?

Matt.j5b
Posts: 436
Joined: Mon 28 Nov 2011 2:13 am
Weather Station: Davis VP2 DFARS+La Crosse WS2306
Operating System: Windows 10 64 Bit
Location: Ferny Grove, Brisbane, Australia
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Post by Matt.j5b » Sun 14 Jan 2018 11:06 am

Still seeing missing entries of my site on WU. Another 35 of 5 minute uploads are not on WU with often 2 entries missing in a row and once it was 3 missing in a row. I only had two instances of this error:

Code: Select all

14/01/2018 19:28:51.309 : An error has occurred during the Wunderground update: Request aborted on timeout
Regards, Matt of Brisbane, Australia
Ferny Grove Weather
Cumulus MX testing

User avatar
ConligWX
Posts: 734
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro2 Plus
Operating System: Debian 9.5 Stretch
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Post by ConligWX » Mon 15 Jan 2018 10:36 am

Matt.j5b wrote:Still seeing missing entries of my site on WU. Another 35 of 5 minute uploads are not on WU with often 2 entries missing in a row and once it was 3 missing in a row. I only had two instances of this error:
I think WU are screwed at the moment. my webcam picture (image.jpg) is uploaded every 2 minutes (so more than their acceptable 60 seconds per image) is less than 150kb and my ftp log shows it being accepted, yet fails to actually be processed by them to my webpage on WU.

I've raised a ticket with them and posted on their forums, yet no response. no doubt due to the tens of thousands of complaints too. I dont think they can cope.
Regards Simon

https://www.conligwx.org
https://twitter.com/conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus - Meteobrige Nano SD + Saratoga/PWS Templates

Matt.j5b
Posts: 436
Joined: Mon 28 Nov 2011 2:13 am
Weather Station: Davis VP2 DFARS+La Crosse WS2306
Operating System: Windows 10 64 Bit
Location: Ferny Grove, Brisbane, Australia
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Post by Matt.j5b » Mon 15 Jan 2018 11:56 am

Yes, it's not looking good but I hope this trouble will end somehow as there are plenty of good stations transmitting on WU. I have had another 20 missing but only 5 in the last 12 hours. I have also tried editing my status note but after a while it reverts back to the old message. :(
Regards, Matt of Brisbane, Australia
Ferny Grove Weather
Cumulus MX testing

User avatar
jpsc
Posts: 163
Joined: Tue 23 Aug 2011 6:06 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue, belfryboy USB
Operating System: Raspbian Jessie
Location: Wye valley, Herefordshire, UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Post by jpsc » Tue 16 Jan 2018 10:11 am

Wunderground coming clean noted on other thread.

My webcam (URL scraped by them) has started showing on my station page again.

Status change still not sticking yet.
John Cooper

Cumulus MX on RPi3 with SSD

http://weather.mountpleasanthouse.uk

Image

RayProudfoot
Posts: 2632
Joined: Wed 06 May 2009 6:29 pm
Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
Operating System: Windows XP SP3
Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Post by RayProudfoot » Tue 16 Jan 2018 10:19 am

jpsc wrote:Wunderground coming clean noted on other thread.

My webcam (URL scraped by them) has started showing on my station page again.

Status change still not sticking yet.
Hi John,

You live in a lovely part of the world. I just had a look at your records page and a little bit of editing is needed. if those numbers were true you'd probably be dead and under water. :D

http://weather.mountpleasanthouse.uk/record.htm
Cheers,
Ray, Cheshire.

Image

User avatar
jpsc
Posts: 163
Joined: Tue 23 Aug 2011 6:06 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue, belfryboy USB
Operating System: Raspbian Jessie
Location: Wye valley, Herefordshire, UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Post by jpsc » Tue 16 Jan 2018 11:27 am

RayProudfoot wrote:You live in a lovely part of the world.
It certainly is. The station readings are compromised by the woods and the effect of the river valley on the prevailing winds, but I'm a beekeeper and really want to know the conditions affecting the bees.
RayProudfoot wrote:I just had a look at your records page and a little bit of editing is needed.
Tell me about it. I have been struggling for two years with cheap hardware. I decided recently that I really deserved a Davis station.

I am working on a script to get my history copied from CumulusMX on the Raspberry Pi to be edited by Cumulus 1 on the PC before being copied back.
John Cooper

Cumulus MX on RPi3 with SSD

http://weather.mountpleasanthouse.uk

Image

User avatar
Mapantz
Posts: 525
Joined: Sat 17 Dec 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Post by Mapantz » Tue 10 Apr 2018 10:46 am

Normal service resumed?

Huge log files again..

Code: Select all

2018-04-10 11:38:12.982 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-04-10 11:39:10.669 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-04-10 11:39:13.024 WU update: An error occurred while sending the request.
I've noticed that the graphs are showing data at 2 - 3 minute intervals, instead of every 5 minutes.
Image
Image

Post Reply