Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.6.5 (build 3081) - 28 May 2020 (please see important announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of the NOAA report and Snow Index drop-down menus to 2030)

See the Wiki to download the software or click on the Downloads link in the Forum Banner.

Running NOAA Reports in MX

From build 3044 the development baton passed to Mark Crossley. Mark has been responsible for all the Builds since. He has made the code available on GitHub. It is Mark's hope that others will join in this development, but at the very least he welcomes your ideas for future developments (see Cumulus MX Development suggestions).

Moderator: mcrossley

pech
Posts: 9
Joined: Thu 22 Aug 2019 11:17 am
Weather Station: PCE FWS 20
Operating System: windows 10

Re: Running NOAA Reports in MX

Post by pech »

editing with zero, something change.
At least now by web I can see sunset, sunrise time (but I'm thinking they are wrong)
NOAA generating is working, now let's wait for tomorrow to see if fpt upload is working to.

Still, I cannot modify lat\long by web\settings.
There is something more for sure, as I cannot made any changes by web\settings\statio settings, while all the other set up are working and can be modfied\saved.

I'll continue to investigate,but at least thanks a lor for solviming by biggest issue.

Ciao
Marco

User avatar
mcrossley
Posts: 6479
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Running NOAA Reports in MX

Post by mcrossley »

For now you could just set the correct latitude and longitude values in Cumulus.ini as decimal values.

Are you entering the values into the admin interface as whole integer number values? Do not use decimal values.

pech
Posts: 9
Joined: Thu 22 Aug 2019 11:17 am
Weather Station: PCE FWS 20
Operating System: windows 10

Re: Running NOAA Reports in MX

Post by pech »

I'll try to work directly in cumulus.ini

By admin interface i enter whole integr number (43 11 17, 13 47 19) but I cannot save. Something strange is that all block where I can write in are red (all the other page are black) and I cannot save.

I'll let you know

Thanks indeed

pech
Posts: 9
Joined: Thu 22 Aug 2019 11:17 am
Weather Station: PCE FWS 20
Operating System: windows 10

Re: Running NOAA Reports in MX

Post by pech »

finally I found it out

Error was generated by a wrong value in RS Transmission Factor
It was set up at 8 (I don't know how, I never change it) and this is a not acceptale range. I put it to 0,80 and finally admin web page became black and editable.
Now I saved with right lat/lon and it should works fine

Thanks for your prompt support

ciao
Marco

Post Reply