Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.3.0 build 3063 - 10 January 2020.
    Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

    See the Wiki for downloading either version.

    Weather on the wall, or my wBox :)

    Discussion of Jacques DesRoches's web site templates

    Moderator: JacquesD

    bthoven
    Posts: 21
    Joined: Tue 19 Dec 2017 11:07 am
    Weather Station: WH24+Ecowitt GW1000
    Operating System: Windows 10/Ubuntu
    Location: Bangkok, Thailand

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by bthoven » Mon 25 Dec 2017 3:29 pm

    Here is mine.
    2D804649-9290-4705-BB09-656E3BD1B9D6.jpeg
    You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

    User avatar
    Smarmen
    Posts: 37
    Joined: Tue 22 Nov 2011 2:02 pm
    Weather Station: WH 1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Poland - Jedrzejow

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by Smarmen » Mon 25 Dec 2017 5:21 pm

    OK, I'm not sure, but let's go :)
    File yrnoGenerIcoHtml.php Have you changed anything here?

    Show me content from the row 224 to 227

    bthoven
    Posts: 21
    Joined: Tue 19 Dec 2017 11:07 am
    Weather Station: WH24+Ecowitt GW1000
    Operating System: Windows 10/Ubuntu
    Location: Bangkok, Thailand

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by bthoven » Mon 25 Dec 2017 11:31 pm

    Smarmen wrote:OK, I'm not sure, but let's go :)
    File yrnoGenerIcoHtml.php Have you changed anything here?

    Show me content from the row 224 to 227
    I did not touch anything in the file.
    Ok, I know why now, because I changed $lang from "pl" to "en" in yrnoSettings file; so it returned weather status values in English text, and yrnoGenerIcoHtml can't match the English status. When I change it back to pl, it works.
    3F353723-7051-4CB2-86DA-5BAC5E9B194E.jpeg
    You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
    Last edited by bthoven on Tue 26 Dec 2017 3:19 am, edited 1 time in total.

    bthoven
    Posts: 21
    Joined: Tue 19 Dec 2017 11:07 am
    Weather Station: WH24+Ecowitt GW1000
    Operating System: Windows 10/Ubuntu
    Location: Bangkok, Thailand

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by bthoven » Tue 26 Dec 2017 3:17 am

    Hi,

    Another question if you don't mind.

    The Moon phase seems a bit too advanced; for example, today Moon phase is just around 49%, but it shows over 50%. Not sure how to fix this.
    Capture.JPG
    What is should be:
    Capture2.JPG
    Thank you
    You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

    User avatar
    Smarmen
    Posts: 37
    Joined: Tue 22 Nov 2011 2:02 pm
    Weather Station: WH 1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Poland - Jedrzejow

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by Smarmen » Tue 26 Dec 2017 7:36 am

    Ok, I know why now, because I changed $lang from "pl" to "en" in yrnoSettings file; so it returned weather status values in English text, and yrnoGenerIcoHtml can't match the English status. When I change it back to pl, it works.
    That's what I thought, but I wanted to make sure. You wanted well, but... "the devil is in the details" :evil:

    You know, I wrote that this is not a ready and complete solution for everyone. I think it can be adjusted.

    In yrnoGenerIcoHtml.php, row 224 to 227, now it is:

    Code: Select all

    			   if ($dayText2 == 'rano')     { $arrDay[]= '<img src="ico/_iFCtime1.png" title="do południa" alt ="" width ="50"/>';
    		} else if ($dayText2 == 'południe') { $arrDay[]= '<img src="ico/_iFCtime2.png" title="w południe"  alt ="" width ="50"/>';
    		} else if ($dayText2 == 'wieczór')  { $arrDay[]= '<img src="ico/_iFCtime3.png" title="po południu" alt ="" width ="50"/>';
    		} else if ($dayText2 == 'noc')      { $arrDay[]= '<img src="ico/_iFCtime4.png" title="w nocy"      alt ="" width ="50"/>';
    
    Try changes:
    1. File yrnoSettings.php - change $lang from "pl" to "en"
    2. File yrnoGenerIcoHtml.php - replace row 224 to 227

    Code: Select all

    
    			   if ($dayText2 == 'morning')   { $arrDay[]= '<img src="ico/_iFCtime1.png" title="morning"   alt ="" width ="50"/>';
    		} else if ($dayText2 == 'afternoon') { $arrDay[]= '<img src="ico/_iFCtime2.png" title="afternoon" alt ="" width ="50"/>';
    		} else if ($dayText2 == 'evening')   { $arrDay[]= '<img src="ico/_iFCtime3.png" title="evening"   alt ="" width ="50"/>';
    		} else if ($dayText2 == 'night')     { $arrDay[]= '<img src="ico/_iFCtime4.png" title="night"     alt ="" width ="50"/>';
    
    3. In the files aYRfull.php, aYRico.php, aYRmin.php must be adjusted after the tag meta name="Keywords" content=...

    And NOW look this:
    http://bthoven.dyndns.biz:802/wBox/yr/aYRfull.php
    http://bthoven.dyndns.biz:802/wBox/yr/aYRico.php
    http://bthoven.dyndns.biz:802/wBox/yr/aYRmin.php
    What You think about? :mrgreen: You can use it on your webpages


    About MOONphase - I know... and I'm still going to improve it :) This is related to the approximation of the image of light - full moon is OK. The procedure (not mine) is contained in the library moon-phase.js

    Sorry for my googlish :)
    Pozdrawiam

    bthoven
    Posts: 21
    Joined: Tue 19 Dec 2017 11:07 am
    Weather Station: WH24+Ecowitt GW1000
    Operating System: Windows 10/Ubuntu
    Location: Bangkok, Thailand

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by bthoven » Tue 26 Dec 2017 3:56 pm

    Hi Pozdrawiam,

    Thanks a lot. Great forecast pages.

    Now I’ll try to put my webcam image (with auto refresh) into your template. May have to adjust some spacing. Never do web coding before. Any suggestion?

    User avatar
    Smarmen
    Posts: 37
    Joined: Tue 22 Nov 2011 2:02 pm
    Weather Station: WH 1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Poland - Jedrzejow

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by Smarmen » Tue 26 Dec 2017 4:13 pm

    Hi
    My name is Krzysiek (Chris).
    Polish word "pozdrawiam" means regards :mrgreen:

    About webcam - set it to takes pictures and i.e. every 30 seconds send to your server with the same name - let them overwrite. When it's be ready, send me a link to the photo, for example: http://bthoven.dyndns.biz:802/wBox/webcamimg.jpg
    The photo file must be very small ! Otherwise all webpage will be slower.

    bthoven
    Posts: 21
    Joined: Tue 19 Dec 2017 11:07 am
    Weather Station: WH24+Ecowitt GW1000
    Operating System: Windows 10/Ubuntu
    Location: Bangkok, Thailand

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by bthoven » Tue 26 Dec 2017 4:19 pm

    Hi Chris,

    Really sorry. :o

    My webcam image is at http://bthoven.dyndns.biz:802/europacafe.jpg

    Sorry I can’t move it to wBox folder because the photo is being used by many weather templates now.

    User avatar
    Smarmen
    Posts: 37
    Joined: Tue 22 Nov 2011 2:02 pm
    Weather Station: WH 1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Poland - Jedrzejow

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by Smarmen » Tue 26 Dec 2017 4:39 pm

    Hi
    No problems, it's fun :D
    The picture does not have to be in wBox folder - it's OK, it may be different, as it is now.
    Give me a some time, I must try my idea :idea:

    bthoven
    Posts: 21
    Joined: Tue 19 Dec 2017 11:07 am
    Weather Station: WH24+Ecowitt GW1000
    Operating System: Windows 10/Ubuntu
    Location: Bangkok, Thailand

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by bthoven » Tue 26 Dec 2017 5:26 pm

    Smarmen wrote:Hi
    No problems, it's fun :D
    The picture does not have to be in wBox folder - it's OK, it may be different, as it is now.
    Give me a some time, I must try my idea :idea:
    Hi Chris...thanks a lot...Chote.

    User avatar
    grwkak
    Posts: 100
    Joined: Fri 28 Jun 2013 12:32 am
    Weather Station: Davis Vantage Vue
    Operating System: Windows 10
    Location: Hambden, Ohio US
    Contact:

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by grwkak » Tue 26 Dec 2017 6:45 pm

    Using the templates and thanks to your changes have the forecast icons correct. I like the look and simplicity.

    I did note that if you use inches for rain in yrnosettings.php then it fails to load forecast icons. I am using imperial units - all the others seem to work fine except rain!

    My barometer is in inHg and does not display decimals - been looking to see how to change this - any suggestions?

    Guy

    http://wilsonsweather.host-ed.me/wBoxH.html

    User avatar
    Smarmen
    Posts: 37
    Joined: Tue 22 Nov 2011 2:02 pm
    Weather Station: WH 1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Poland - Jedrzejow

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by Smarmen » Wed 27 Dec 2017 5:50 pm

    Hi Chris...thanks a lot...Chote.
    Hi Chote
    OK, download this: http://andreovia.pl/weather/doc/wBoxVcam.zip
    Unpack and GO! :D
    I am not satisfied with this solution, I would not put a webcam picture on this website, but if you want...

    Here is a piece of code that supports webcam - row 16 to 27 in file wBoxVcam.html

    Code: Select all

    		<img class="NoNo" id="wcam" style="top:260px;  left: 10px;" src="http://bthoven.dyndns.biz:802/europacafe.jpg" alt="Loading..." height="280px" />
    			<script language="javascript" type="text/javascript" >
    				<!--
    				function changeFot()
    					{
    						var d = new Date();
    						var t = d.getTime();
    						document.getElementById('wcam').src = "http://bthoven.dyndns.biz:802/europacafe.jpg?"+t;
    					}
    				var reloadcam = setInterval("changeFot()",2000);
    				-->
    			</script>
    
    Note that the image address is saved as absolute - this is not a good solution, but it works :)
    If someone wants to use it, he has to change the address accordingly.

    Regards
    Chris

    User avatar
    Smarmen
    Posts: 37
    Joined: Tue 22 Nov 2011 2:02 pm
    Weather Station: WH 1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Poland - Jedrzejow

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by Smarmen » Wed 27 Dec 2017 6:31 pm

    grwkak wrote: I did note that if you use inches for rain in yrnosettings.php then it fails to load forecast icons. I am using imperial units - all the others seem to work fine except rain!
    Look to file yr/yrnoSettings.php, row 35 to 40 - maybe you're deleting a space before signs?

    Code: Select all

    $uomTemp = '&deg;C';					// or = &deg;F
    $uomRain = ' mm';						// or = in
    $uomWind = ' km/h';					 // or = kts, m/s, mph
    $uomBaro = ' hPa';					  // or = hPa, mb, inHg
    $uomSnow = ' cm';					   // or = cm, in
    $uomDistance = ' km';				  // or = km, mi
    
    My barometer is in inHg and does not display decimals - been looking to see how to change this - any suggestions?
    Yeah, look to file lib/wBox.js, row 47

    Code: Select all

    $('#RT11').text(Math.round(dataRT[10]));
    
    Press value is rounded, replace code and will be fine

    Code: Select all

    $('#RT11').text(dataRT[10]);
    
    You can do it :D
    Regards

    User avatar
    grwkak
    Posts: 100
    Joined: Fri 28 Jun 2013 12:32 am
    Weather Station: Davis Vantage Vue
    Operating System: Windows 10
    Location: Hambden, Ohio US
    Contact:

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by grwkak » Wed 27 Dec 2017 8:41 pm

    Fixed the barometer issue - thanks!

    With the rainfall - I had tried the space before - it made no difference.

    The error (when executing the php script aYRico.php) is:

    Invalid UOM for Rain: unit used in -
    Program wil halt. Please change the settings in the yrnoSettings.php script

    Guy

    bthoven
    Posts: 21
    Joined: Tue 19 Dec 2017 11:07 am
    Weather Station: WH24+Ecowitt GW1000
    Operating System: Windows 10/Ubuntu
    Location: Bangkok, Thailand

    Re: Weather on the wall, or my wBox :)

    Post by bthoven » Wed 27 Dec 2017 11:57 pm

    Smarmen wrote:
    Hi Chris...thanks a lot...Chote.
    Hi Chote
    OK, download this: http://andreovia.pl/weather/doc/wBoxVcam.zip
    Unpack and GO! :D
    I am not satisfied with this solution, I would not put a webcam picture on this website, but if you want...

    Here is a piece of code that supports webcam - row 16 to 27 in file wBoxVcam.html

    Code: Select all

    		<img class="NoNo" id="wcam" style="top:260px;  left: 10px;" src="http://bthoven.dyndns.biz:802/europacafe.jpg" alt="Loading..." height="280px" />
    			<script language="javascript" type="text/javascript" >
    				<!--
    				function changeFot()
    					{
    						var d = new Date();
    						var t = d.getTime();
    						document.getElementById('wcam').src = "http://bthoven.dyndns.biz:802/europacafe.jpg?"+t;
    					}
    				var reloadcam = setInterval("changeFot()",2000);
    				-->
    			</script>
    
    Note that the image address is saved as absolute - this is not a good solution, but it works :)
    If someone wants to use it, he has to change the address accordingly.

    Regards
    Chris

    Hi Chris,

    Thank you very much. It's really nice. Could you help do the same for the H version that have indoor temp/humidity? It would also be nice to have indoortemp/humidity for this V version. If I may ask. :)

    Yours is my favorite now.
    wboxwebcam.JPG
    then followed by a combination of widgets on Android:
    widgets.JPG
    You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

    Post Reply