Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.0.0 build 3050 - 1 May 2019.
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

See the Wiki for downloading either version.

Summary / Temperature image display problem on my site

Discussion of Ken True's web site templates

Moderator: saratogaWX

Post Reply
User avatar
pekkie
Posts: 20
Joined: Mon 20 May 2019 1:16 am
Weather Station: PCE-FWS-20
Operating System: Windows 10
Location: Limbiate, Italy
Contact:

Summary / Temperature image display problem on my site

Post by pekkie » Mon 20 May 2019 1:33 am

good morning I have an image display problem in my home in summary / temperature
you should see it that way

this is my site
http://meteobrianza.altervista.org/wp-c ... xindex.php

the image is not present and only the thermometer is present

I don't know anybody else can tell me more. Hello everybody
Image

User avatar
saratogaWX
Posts: 981
Joined: Wed 06 May 2009 5:02 am
Weather Station: Davis Vantage Pro Plus
Operating System: Windows 10 Professional
Location: Saratoga, CA, USA
Contact:

Re: Summary / Temperature image display problem on my site

Post by saratogaWX » Tue 21 May 2019 1:01 am

Your DarkSky forecast request is failing
<!-- DS-forecast.php (ML) Version 1.09 - 23-Jan-2019 on PHP 5.6.40 -->
<!-- temps in C -->
<!-- DS URL: https://api.darksky.net/forecast/77d13a ... t&units=si -->
<!-- autoSetTemplate using narrow aspect. -->
<!-- loading from https://api.darksky.net/forecast/77d13a ... t&units=si. -->
<!-- curl fetching 'https://api.darksky.net/forecast/77d13a ... t&units=si' -->
<!-- Error: Received HTTP code 403 from proxy after CONNECT -->
<!-- HTTP stats: RC=0 dest=
Times: dns=0.000 conn=0.000 pxfer=0.000 get=0.001 total=0.001 secs -->
<!-- headers:

-->
<!-- RC=, bytes=0 -->
<!-- bad return from https://api.darksky.net/forecast/77d13a ... t&units=si

-->
<!-- cache ./cache/DS-forecast-json-0-si-it.txt missing or contains invalid contents -->
<p>Sorry.. the DarkSky forecast is not available.</p>
I see that the URL works fine in a browser, so it is likely a website configuration issue. Make sure your Altervista control panel has been set to allow api.darksky.net access .. looks like that is being blocked by the Altervista setup currently.

User avatar
pekkie
Posts: 20
Joined: Mon 20 May 2019 1:16 am
Weather Station: PCE-FWS-20
Operating System: Windows 10
Location: Limbiate, Italy
Contact:

Re: Summary / Temperature image display problem on my site

Post by pekkie » Tue 21 May 2019 2:03 am

Actually in the altervista whitelist api.darksky.net was not present I modified the settings and I ticked "external connection without restrictions" we hope that it goes there wait for 30 minutes.
Image

User avatar
saratogaWX
Posts: 981
Joined: Wed 06 May 2009 5:02 am
Weather Station: Davis Vantage Pro Plus
Operating System: Windows 10 Professional
Location: Saratoga, CA, USA
Contact:

Re: Summary / Temperature image display problem on my site

Post by saratogaWX » Tue 21 May 2019 6:20 pm

Looks like DarkSky is now working on your forecast at http://meteobrianza.altervista.org/wp-c ... recast.php

Your index.php page is still not showing the data.. try using an updated wxindex.php from the distribution since the DarkSky forecast is now available.

User avatar
pekkie
Posts: 20
Joined: Mon 20 May 2019 1:16 am
Weather Station: PCE-FWS-20
Operating System: Windows 10
Location: Limbiate, Italy
Contact:

Re: Summary / Temperature image display problem on my site

Post by pekkie » Tue 21 May 2019 11:21 pm

I tried to update the file but nothing to do is left as before.
Image

User avatar
saratogaWX
Posts: 981
Joined: Wed 06 May 2009 5:02 am
Weather Station: Davis Vantage Pro Plus
Operating System: Windows 10 Professional
Location: Saratoga, CA, USA
Contact:

Re: Summary / Temperature image display problem on my site

Post by saratogaWX » Wed 22 May 2019 5:52 pm

Your Settings.php has

Code: Select all

$SITE['fcstscript'] = '/DS-forecast.php';
in it, and that is incorrect. It should be a relative file address, not an absolute file address. PHP thinks you are trying to find that script in the root (/) of the server instead of in the current directory (./).

Change it to

Code: Select all

$SITE['fcstscript'] = './DS-forecast.php';
or just

Code: Select all

$SITE['fcstscript'] = 'DS-forecast.php';
and that should correct the issue.

User avatar
pekkie
Posts: 20
Joined: Mon 20 May 2019 1:16 am
Weather Station: PCE-FWS-20
Operating System: Windows 10
Location: Limbiate, Italy
Contact:

Re: Summary / Temperature image display problem on my site

Post by pekkie » Wed 22 May 2019 10:34 pm

Thanks a lot. now you can see the forecasts also in my home.

A very high thing, above the thermometer you do not see the current conditions, as shown in the attached image.
(I'm a little inexperienced, I'm sorry) :roll:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image

User avatar
pekkie
Posts: 20
Joined: Mon 20 May 2019 1:16 am
Weather Station: PCE-FWS-20
Operating System: Windows 10
Location: Limbiate, Italy
Contact:

Re: Summary / Temperature image display problem on my site

Post by pekkie » Fri 24 May 2019 4:41 pm

I solved.
In cumulus I had put the "CUtags-comments" file.
And instead in the setting-weather file I left "CUtags" without changing it to "CUtags-comments"
I was inspired by this topic:
viewtopic.php?t=17335

Thanks for ken support.
Image

Post Reply