Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.8.4 (build 3094) - 14 September 2020 (please see announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of the NOAA report and Snow Index drop-down menus to 2030)

Use this Wiki link to Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items).

Gauges wont display after trends page is displayed - RESOLVED

Discussion of Mark Crossley's HTML5/Javascript gauges

Moderator: mcrossley

Post Reply
MWORSNOP
Posts: 8
Joined: Thu 15 Dec 2016 4:03 pm
Weather Station: Davis Pro 2
Operating System: Linux or Windows

Gauges wont display after trends page is displayed - RESOLVED

Post by MWORSNOP »

Something I guess gets lost with the path to files or something.

When I first open the website and display gauges, all is well. The I click on trends, all is well. I go back to gauges and nothing is there. The developer console is giving lots of 404 errors file missing, but it was just working on the last click and the file is there.

http://worsnop.com/wx

Guessing somehow the trends scripts set a new path or something. An ideas?
Last edited by MWORSNOP on Mon 03 Feb 2020 5:12 pm, edited 1 time in total.

User avatar
HansR
Posts: 1379
Joined: Sat 20 Oct 2012 6:53 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2+
Operating System: Raspbian GNU/Linux 10 (Buster)
Location: Wagenborgen (NL)
Contact:

Re: Gauges wont display after trends page is displayed

Post by HansR »

It all works well from where I look at the site.
https://meteo-wagenborgen.nl / Cumulus 3.6.8 (build: 3084)
Davis Vantage Pro 2+ / Raspberry Pi 3 Model B Plus Rev 1.3
Raspbian Buster / 5.4.51-v7+ armv7l (before: 4.19.118)
Mono JIT compiler version 6.10.0.104 (before: 6.8.0.123)

freddie
Posts: 874
Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux Ubuntu 18.04 LXC
Location: Alcaston, Shropshire, UK
Contact:

Re: Gauges wont display after trends page is displayed

Post by freddie »

I see the same symptoms as mworsnop. If you access the gauges page from anywhere but the trends page then the gauges page works okay. If you access the gauges page from the trends page then several endpoints in the gauges page have "lib" prepended to their path - so that, for example, wx/steelseries/css/gauges-ss.css becomes wx/lib/steelseries/css/gauges-ss.css. This results in 404 responses.

The list of endpoints this happens to is:
wx/steelseries/css/gauges-ss.css
wx/steelseries/scripts/steelseries_tween.min.js
wx/steelseries/scripts/language.min.js
wx/steelseries/scripts/gauges.js
wx/steelseries/scripts/RGraph.common.core.min.js
wx/steelseries/scripts/RGraph.rose.min.js

As I said, this prepending only happens if you visit the trends page immediately before the gauges page.

I don't know why it happens.
Freddie
Image

User avatar
HansR
Posts: 1379
Joined: Sat 20 Oct 2012 6:53 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2+
Operating System: Raspbian GNU/Linux 10 (Buster)
Location: Wagenborgen (NL)
Contact:

Re: Gauges wont display after trends page is displayed

Post by HansR »

Ah, yes. I used the back button, not through the menu. Now I see the issue as well.
https://meteo-wagenborgen.nl / Cumulus 3.6.8 (build: 3084)
Davis Vantage Pro 2+ / Raspberry Pi 3 Model B Plus Rev 1.3
Raspbian Buster / 5.4.51-v7+ armv7l (before: 4.19.118)
Mono JIT compiler version 6.10.0.104 (before: 6.8.0.123)

User avatar
beteljuice
Posts: 3007
Joined: Tue 09 Dec 2008 1:37 pm
Weather Station: None !
Operating System: W10 - Threadripper 16core, etc
Location: Dudley, West Midlands, UK

Re: Gauges wont display after trends page is displayed

Post by beteljuice »

Actually gauges are only working from index / now page.

The link is gauges-ss.htm

All the other pages have the link as:

gauges.htm

;)
Image
......................Imagine, what you will KNOW tomorrow !

MWORSNOP
Posts: 8
Joined: Thu 15 Dec 2016 4:03 pm
Weather Station: Davis Pro 2
Operating System: Linux or Windows

Re: Gauges wont display after trends page is displayed

Post by MWORSNOP »

I finally figured it out! The footer of the pages where it has the links for each page has to be edited by every single page. In the web folder every file that ends in T.htm has to be edited.

:now: :gauges: :today: :yesterday: :this month: :this year: :records: :trends:

Post Reply