Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.4.0 (build 3064) - 19 February 2020.
    Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

    See the Wiki for downloading either version.

    Gauges wont display after trends page is displayed - RESOLVED

    Discussion of Mark Crossley's HTML5/Javascript gauges

    Moderator: mcrossley

    Post Reply
    MWORSNOP
    Posts: 8
    Joined: Thu 15 Dec 2016 4:03 pm
    Weather Station: Davis Pro 2
    Operating System: Linux or Windows

    Gauges wont display after trends page is displayed - RESOLVED

    Post by MWORSNOP » Mon 03 Feb 2020 5:07 am

    Something I guess gets lost with the path to files or something.

    When I first open the website and display gauges, all is well. The I click on trends, all is well. I go back to gauges and nothing is there. The developer console is giving lots of 404 errors file missing, but it was just working on the last click and the file is there.

    http://worsnop.com/wx

    Guessing somehow the trends scripts set a new path or something. An ideas?
    Last edited by MWORSNOP on Mon 03 Feb 2020 5:12 pm, edited 1 time in total.

    User avatar
    HansR
    Posts: 532
    Joined: Sat 20 Oct 2012 6:53 am
    Weather Station: Davis Vantage Pro 2+
    Operating System: Raspbian GNU/Linux 10 (Buster)
    Location: Wagenborgen (NL)
    Contact:

    Re: Gauges wont display after trends page is displayed

    Post by HansR » Mon 03 Feb 2020 6:38 am

    It all works well from where I look at the site.
    https://meteo-wagenborgen.nl / Cumulus (3.3.0 b3063)
    Davis Vantage Pro 2+ / Raspberry Pi 3 Model B Plus Rev 1.3
    Raspbian GNU/Linux 10 (buster) / 4.19.97-v7+ armv7l
    Mono JIT compiler version 6.8.0.105 (tarball Tue Feb 4 21:51:48 UTC 2020)

    freddie
    Posts: 531
    Joined: Wed 08 Jun 2011 11:19 am
    Weather Station: Davis Vantage Pro 2
    Operating System: GNU/Linux (Ubuntu 18.04)
    Location: Dorrington, Shropshire
    Contact:

    Re: Gauges wont display after trends page is displayed

    Post by freddie » Mon 03 Feb 2020 7:24 am

    I see the same symptoms as mworsnop. If you access the gauges page from anywhere but the trends page then the gauges page works okay. If you access the gauges page from the trends page then several endpoints in the gauges page have "lib" prepended to their path - so that, for example, wx/steelseries/css/gauges-ss.css becomes wx/lib/steelseries/css/gauges-ss.css. This results in 404 responses.

    The list of endpoints this happens to is:
    wx/steelseries/css/gauges-ss.css
    wx/steelseries/scripts/steelseries_tween.min.js
    wx/steelseries/scripts/language.min.js
    wx/steelseries/scripts/gauges.js
    wx/steelseries/scripts/RGraph.common.core.min.js
    wx/steelseries/scripts/RGraph.rose.min.js

    As I said, this prepending only happens if you visit the trends page immediately before the gauges page.

    I don't know why it happens.
    Freddie
    Image

    User avatar
    HansR
    Posts: 532
    Joined: Sat 20 Oct 2012 6:53 am
    Weather Station: Davis Vantage Pro 2+
    Operating System: Raspbian GNU/Linux 10 (Buster)
    Location: Wagenborgen (NL)
    Contact:

    Re: Gauges wont display after trends page is displayed

    Post by HansR » Mon 03 Feb 2020 7:57 am

    Ah, yes. I used the back button, not through the menu. Now I see the issue as well.
    https://meteo-wagenborgen.nl / Cumulus (3.3.0 b3063)
    Davis Vantage Pro 2+ / Raspberry Pi 3 Model B Plus Rev 1.3
    Raspbian GNU/Linux 10 (buster) / 4.19.97-v7+ armv7l
    Mono JIT compiler version 6.8.0.105 (tarball Tue Feb 4 21:51:48 UTC 2020)

    User avatar
    beteljuice
    Posts: 2821
    Joined: Tue 09 Dec 2008 1:37 pm
    Weather Station: None !
    Operating System: ex XP SP3 - now W10 laptop grr
    Location: Dudley, West Midlands, UK

    Re: Gauges wont display after trends page is displayed

    Post by beteljuice » Mon 03 Feb 2020 9:07 am

    Actually gauges are only working from index / now page.

    The link is gauges-ss.htm

    All the other pages have the link as:

    gauges.htm

    ;)
    Image
    ......................Imagine, what you will KNOW tomorrow !

    MWORSNOP
    Posts: 8
    Joined: Thu 15 Dec 2016 4:03 pm
    Weather Station: Davis Pro 2
    Operating System: Linux or Windows

    Re: Gauges wont display after trends page is displayed

    Post by MWORSNOP » Mon 03 Feb 2020 5:12 pm

    I finally figured it out! The footer of the pages where it has the links for each page has to be edited by every single page. In the web folder every file that ends in T.htm has to be edited.

    :now: :gauges: :today: :yesterday: :this month: :this year: :records: :trends:

    Post Reply