Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3044 7 December 2018. See the Wiki for download

monthly rainfall

Please discuss beta versions of Cumulus 1 here. Note: There are currently no beta versions of Cumulus 1.
Locked
User avatar
Stig
Posts: 48
Joined: Thu 14 Jan 2010 6:24 pm
Weather Station: WMR928NX
Operating System: Windows 7
Location: Hareskov near Copenhagen
Contact:

monthly rainfall

Post by Stig » Mon 24 Jan 2011 6:16 pm

build 973 and 974 , after updating, my monthly rainfall disappeared, first when updating to 973 and then the accumulated value after that until update to 974 , my trend for monthly rainfall is showing the the right figure 34 mm, so I suppose that my dayfile.txt must be correct, do you have any idea what could be wrong.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26714
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: monthly rainfall

Post by steve » Mon 24 Jan 2011 6:21 pm

Please zip up the diags folder and attach it, together with your dayfile.txt file.
Steve

User avatar
Stig
Posts: 48
Joined: Thu 14 Jan 2010 6:24 pm
Weather Station: WMR928NX
Operating System: Windows 7
Location: Hareskov near Copenhagen
Contact:

Re: monthly rainfall

Post by Stig » Mon 24 Jan 2011 6:52 pm

steve wrote:Please zip up the diags folder and attach it, together with your dayfile.txt file.
they should be here
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26714
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: monthly rainfall

Post by steve » Mon 24 Jan 2011 7:05 pm

You have lots of blanks lines in dayfile.txt. I am gradually changing the code so that it will cope with these, but for now you will need to fix them.

22-01-2011 11:46:16.445 : Getting rain totals, rain season start = 1
22-01-2011 11:46:16.447 : Error reading Dayfile around line 24: List index out of bounds (0)
22-01-2011 11:46:16.447 : Rainthismonth from dayfile.txt: 0

22-01-2011 11:46:19.899 : Error plotting charts from dayfile.txt around line 24: List index out of bounds (0)
22-01-2011 11:46:19.899 : Error plotting charts from dayfile.txt around line 25: List index out of bounds (0)
22-01-2011 11:46:19.902 : Error plotting charts from dayfile.txt around line 45: List index out of bounds (0)
22-01-2011 11:46:19.907 : Error plotting charts from dayfile.txt around line 100: List index out of bounds (0)
22-01-2011 11:46:19.908 : Error plotting charts from dayfile.txt around line 101: List index out of bounds (0)
Steve

User avatar
Stig
Posts: 48
Joined: Thu 14 Jan 2010 6:24 pm
Weather Station: WMR928NX
Operating System: Windows 7
Location: Hareskov near Copenhagen
Contact:

Re: monthly rainfall

Post by Stig » Mon 24 Jan 2011 7:24 pm

thanks a lot Steve, that solved it :)

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26714
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: monthly rainfall

Post by steve » Mon 24 Jan 2011 7:37 pm

Was the error light not flashing, by the way? It should have been, for that error.
Steve

User avatar
Stig
Posts: 48
Joined: Thu 14 Jan 2010 6:24 pm
Weather Station: WMR928NX
Operating System: Windows 7
Location: Hareskov near Copenhagen
Contact:

Re: monthly rainfall

Post by Stig » Mon 24 Jan 2011 8:58 pm

no, no error light was flashing, I have had problems with the total rainfall since last year; after editing the dayfile for all the
false entries , instead of ; caused by windows 7 setup, and were not aware that blank lines could cause this trouble,

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26714
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: monthly rainfall

Post by steve » Mon 24 Jan 2011 9:07 pm

Stig wrote:no, no error light was flashing,
Ah, yes, I know why that is. It's because at start up the error log window hasn't been created yet. Oh well.
Steve

Locked