Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.7.0 (build 3089) - 28 July 2020 (please see important announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of the NOAA report and Snow Index drop-down menus to 2030)

Use this link to Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items). Software

1084: Communication Lost Remove Cable and/or Batteries

Please discuss beta versions of Cumulus 1 here. Note: There are currently no beta versions of Cumulus 1.
Locked
User avatar
Buford T. Justice
Posts: 408
Joined: Fri 17 Aug 2012 9:21 pm
Weather Station: Ecowitt GW1000 with WS-2902A
Operating System: Windows 10 Pro 64-bit
Location: USA

1084: Communication Lost Remove Cable and/or Batteries

Post by Buford T. Justice »

With 1084 and my FO 2080 model, I kept getting the communication lost error and to remove the USB cable and batteries. I down-graded back to 1083 and am not having that issue anymore.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26702
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: 1084: Communication Lost Remove Cable and/or Batteries

Post by steve »

Nothing changed in the Fine Offset code between 1083 and 1084, so that's a coincidence. In fact, the code hasn't changed since build 1074, in May. You probably do (or did) have a problem with the station or the connection to it.
Steve

User avatar
Buford T. Justice
Posts: 408
Joined: Fri 17 Aug 2012 9:21 pm
Weather Station: Ecowitt GW1000 with WS-2902A
Operating System: Windows 10 Pro 64-bit
Location: USA

Re: 1084: Communication Lost Remove Cable and/or Batteries

Post by Buford T. Justice »

I have had 1083 running without issue since my first post. Weird.

User avatar
Buford T. Justice
Posts: 408
Joined: Fri 17 Aug 2012 9:21 pm
Weather Station: Ecowitt GW1000 with WS-2902A
Operating System: Windows 10 Pro 64-bit
Location: USA

Re: 1084: Communication Lost Remove Cable and/or Batteries

Post by Buford T. Justice »

The problem started again. It appears my USB cable has a short in it so I will replace it. Sorry for the false alarm.

Locked