Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.9.1 (build 3096) - 31 October 2020 (please see announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of the NOAA report and Snow Index drop-down menus to 2030)

Use this Wiki link to Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items).

Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Discussion and support for 3rd-party (non-Sandaysoft) tools for Cumulus
User avatar
Super-T
Posts: 843
Joined: Tue 09 Sep 2008 3:37 am
Weather Station: wh-1081
Operating System: Weather Laptop - Windows 10 Pro
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by Super-T »

Config Screen doesn't show all of the availble txt and the window is not able to be enlarged to include all txt.

User avatar
Solorize
Posts: 489
Joined: Tue 01 Feb 2011 8:22 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Win 7, XP, Xubuntu, Linux Mint
Location: Wokingham, Berkshire, UK
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by Solorize »

Hi Terry,

I have just opened the ConfigScreen and it seems to be displaying OK for me.
I have tested it on both Win 7 and Win XP, and both display correctly.
See screen capture below.

Windows 7
config_screen_win7.PNG
Windows XP
config_screen_winXP.PNG
I have tested it on both Win XP and Win 7, and both display correctly.

Can you confirm which OS you are running "Grabber" on and also provide a screen
capture so I can see what the problem is.

Thanks

Mark
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Cumulus Real Time Data Grabber
http://bit.ly/WjBh5z

Wokingham Berkshire - weather station
http://www.wokinghamweather.co.uk

CGM UKScene Radio (pi)
http://cgmuksceneradio-pi.noip.me/

Image

User avatar
meteotortosa
Posts: 323
Joined: Thu 04 Dec 2008 12:15 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2 Plus
Operating System: Windows XP SP3
Location: Tortosa-Baix Ebre- Catalonia
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by meteotortosa »

Hi Solorize,

Can I transalte/modify webpages? Any problem to do it?

Regards,

Lluís
Weather in Tortosa (NE Spain), updated every 15'
Image Image

User avatar
Solorize
Posts: 489
Joined: Tue 01 Feb 2011 8:22 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Win 7, XP, Xubuntu, Linux Mint
Location: Wokingham, Berkshire, UK
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by Solorize »

Hi Lluís,

I can't see any problem with translating the webpages,
as long as you don't change filenames you should be fine :)

Mark
Cumulus Real Time Data Grabber
http://bit.ly/WjBh5z

Wokingham Berkshire - weather station
http://www.wokinghamweather.co.uk

CGM UKScene Radio (pi)
http://cgmuksceneradio-pi.noip.me/

Image

User avatar
PaulMy
Posts: 2282
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis VP2+ Cumulus1 / CummulusMX
Operating System: Windows8 / Windows10
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by PaulMy »

I have installed v.1.5.0 and all seems good, including Config screen.

Thanks,
Paul.

User avatar
nitrx
Posts: 1297
Joined: Sun 13 Dec 2009 1:21 pm
Weather Station: WH1080
Operating System: Windows 10
Location: Apeldoorn The Netherlands
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by nitrx »

For some reason the solargrapgh is'nt expotered to my disk I've tried without and with solar sensor but this make no sense :mrgreen:

* Edit after two minutes the solar graph does show up maybe a cache problem in my browser.

User avatar
Super-T
Posts: 843
Joined: Tue 09 Sep 2008 3:37 am
Weather Station: wh-1081
Operating System: Weather Laptop - Windows 10 Pro
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by Super-T »

My Windows 7 Config screen
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
PaulMy
Posts: 2282
Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis VP2+ Cumulus1 / CummulusMX
Operating System: Windows8 / Windows10
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by PaulMy »

Hi Terry, my Config screen shows the same as Mark's. I can see that yours is cut of at the bottom so presumably you are not able to tick the other option nor save the settings, and unfortunately I can't help on how to correct that.

Paul

User avatar
Solorize
Posts: 489
Joined: Tue 01 Feb 2011 8:22 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Win 7, XP, Xubuntu, Linux Mint
Location: Wokingham, Berkshire, UK
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by Solorize »

Hi Terry,

Thanks for posting the screen capture. I am currently looking into this problem,
to see if I can get it to display correctly for you.

It looks like you have a lower screen resolution of have enlarged the text size.
But I would have thought that the form would realise this and resize accordingly.

As soon as I have a fix I will post up a new version for you.

btw.
Did you have this problem on the earlier versions or is it just on
the new 1.5.0 version?

Mark
Cumulus Real Time Data Grabber
http://bit.ly/WjBh5z

Wokingham Berkshire - weather station
http://www.wokinghamweather.co.uk

CGM UKScene Radio (pi)
http://cgmuksceneradio-pi.noip.me/

Image

User avatar
Solorize
Posts: 489
Joined: Tue 01 Feb 2011 8:22 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Win 7, XP, Xubuntu, Linux Mint
Location: Wokingham, Berkshire, UK
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by Solorize »

Hi Terry,

I think I have managed to replecate the problem. I changed the size of
the text within windows via the control panel to Medium 125%
and it now displays as yours does.

I may be able to fix it via the Control.Dock Property, so will have to
have a play around with my code and see if I can get it sorted for you.
Cumulus Real Time Data Grabber
http://bit.ly/WjBh5z

Wokingham Berkshire - weather station
http://www.wokinghamweather.co.uk

CGM UKScene Radio (pi)
http://cgmuksceneradio-pi.noip.me/

Image

User avatar
Solorize
Posts: 489
Joined: Tue 01 Feb 2011 8:22 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Win 7, XP, Xubuntu, Linux Mint
Location: Wokingham, Berkshire, UK
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by Solorize »

Terry,

One quick work around just to get it up and running would be
that if you set your text size back to 100%, then ran Grabber
and set your settings in the ConfigScreen (as this should display
it fully), save them and then reset your text size back to 125%.
This would then allow you to run Grabber until I fix this problem.
Cumulus Real Time Data Grabber
http://bit.ly/WjBh5z

Wokingham Berkshire - weather station
http://www.wokinghamweather.co.uk

CGM UKScene Radio (pi)
http://cgmuksceneradio-pi.noip.me/

Image

User avatar
Solorize
Posts: 489
Joined: Tue 01 Feb 2011 8:22 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Win 7, XP, Xubuntu, Linux Mint
Location: Wokingham, Berkshire, UK
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by Solorize »

OK,

I have just had a look (now I am home from work), and have found that
the reason why it would not re-size correctly was that I had removed the
ControlBox (that displays the Minimize, Maximize and Close buttons), from
the Form. Which affects the re-sizing of the form if the user has increased
the Windows text size, via Control Panel.

I've just put the ControlBox back onto the Form and tested it and all looks
like it is displaying correctly now :)
CorrectedConfigScreen.PNG
I have now created a new release version 1.5.1 which you can download below.

New Release version 1.5.1
CRTDGv151.zip

Version 1.5.1 - (17-09-13)

ConfigScreen now displays correctly if Windows Text Size has been altered
from standard 100%, (form ControlBox now set to "TRUE", to avoid form cropping off part
of the controls being displayed upon it).



Terry, Please let me know if it now displays correctly for you.

Thanks

Mark
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Cumulus Real Time Data Grabber
http://bit.ly/WjBh5z

Wokingham Berkshire - weather station
http://www.wokinghamweather.co.uk

CGM UKScene Radio (pi)
http://cgmuksceneradio-pi.noip.me/

Image

User avatar
Super-T
Posts: 843
Joined: Tue 09 Sep 2008 3:37 am
Weather Station: wh-1081
Operating System: Weather Laptop - Windows 10 Pro
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by Super-T »

All good now Mark.
Thanks for that :-)

User avatar
Solorize
Posts: 489
Joined: Tue 01 Feb 2011 8:22 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Win 7, XP, Xubuntu, Linux Mint
Location: Wokingham, Berkshire, UK
Contact:

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by Solorize »

No problem, glad it works for you now :)
Cumulus Real Time Data Grabber
http://bit.ly/WjBh5z

Wokingham Berkshire - weather station
http://www.wokinghamweather.co.uk

CGM UKScene Radio (pi)
http://cgmuksceneradio-pi.noip.me/

Image

kapo
Posts: 246
Joined: Thu 03 Jan 2013 1:59 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows 10
Location: Vihtavuori, Laukaa, Finland

Re: Cumulus RealTime Data Grabber - Tool

Post by kapo »

Hi Mark!!
Greetings from Finland!!
After other hobbies in summer, now I will have some time to my "Winterhobby" like Cumulus and its applications as this CRTDG. So, I installed this newest version of CRTDG and after few minutes it had worked, the "old" error occured to my pc.... What a shame... I installed that version 1.44 again which worked in the past spring , and it works o.k. except that the wind compass does not view compass points.. Could You help me in this?
No hurry at all. It is my fault, that I haven`t tried this grapper a while... It is because I have changed Cumulus and all related applications of it to another pc. It should be nice, if I could have this app to work again... The error text attched. Hope If You have the time and bother to look it sometime.
With all best regards: kapo

Solorize wrote:Hi Kapo,

Thanks again for posting the error file, as it makes finding the errors much easier for me.

I think I found the problem, it was that I had quotes " " wrapped around the value of 0.1
in the RainPrediction procedure.

i.e.
"0.1" which meant that the program thought it was a 'String' and not a numeric value.

I have quickly gone through the rest of my code and tweaked any other bits of code that were incorrect,
so hopefully it should work now ;) Well until we come across another error LOL.

We will get there in the end I am sure :)

Thanks for your patience while I try to debug and get it running for you. I know there is nothing
worse than having something that only works 90%.

Hopefully the test version below will be the one that finally works LOL.
Can you please let me know if you have any problems with it, or if it is OK now.
ver. 1.4.3e_testing.zip
All the best

Mark
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply