Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.8.4 (build 3094) - 14 September 2020 (please see announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of the NOAA report and Snow Index drop-down menus to 2030)

Use this Wiki link to Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items).

CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites V 2.1.1

Discussion and support for 3rd-party (non-Sandaysoft) tools for Cumulus
User avatar
ConligWX
Posts: 884
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis vPro2 Plus +DFARS
Operating System: Ubuntu 20.04.01 LTS
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by ConligWX »

is there any reason the <!-- WIND SPEEDS BLOCK --> in the index.php is located on the left, whereas the default layout of CumulusMX has the Wind speed block on the far right?
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus with Daytime FARS • WeatherLink Live • Davis AirLink • CumulusMX •

BCJKiwi
Posts: 992
Joined: Mon 09 Jul 2012 8:40 pm
Weather Station: Davis VP2 Cabled with Solar
Operating System: Windows 10 Pro
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by BCJKiwi »

No particular reason.
You can change if you want.

User avatar
ConligWX
Posts: 884
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis vPro2 Plus +DFARS
Operating System: Ubuntu 20.04.01 LTS
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by ConligWX »

ok thx.
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus with Daytime FARS • WeatherLink Live • Davis AirLink • CumulusMX •

BCJKiwi
Posts: 992
Joined: Mon 09 Jul 2012 8:40 pm
Weather Station: Davis VP2 Cabled with Solar
Operating System: Windows 10 Pro
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by BCJKiwi »

@ ConligWX
Gauges Inside temp, Humidity

Hi,

You can remove the inside radio button from Temperature and Humidity Gauges by editing gauges.php.

Just rem out
<!-- <input id="rad_temp2" type="radio" name="rad_temp" value="in"
onclick="gauges.doTemp(this);"><label id="lab_temp2" for="rad_temp2">Inside</label> -->

and /or

<!-- <input id="rad_hum2" type="radio" name="rad_hum" value="in" onclick="gauges.doHum(this);"><label id="lab_hum2" for="rad_hum2">Inside</label> -->

This is now now an option setting in the next release.

meteopasiano
Posts: 1
Joined: Fri 04 Jan 2019 1:50 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: Linux

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by meteopasiano »

hello, my name is Renzo, I have a weather site called meteopasiano, I found your work very nice, I'm testing your cumulusMX multilingual website, I created the file in Italian, I am attaching it to you. the address of my test site is: http://meteopasiano.altervista.org/Cumu ... /index.php the official one http://meteopasiano.altervista.org.
I hope I was helpful, congratulations again for your good work.
:clap: :clap: :clap:
Renzo
it.json.txt
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Gregorean
Posts: 26
Joined: Tue 12 May 2020 11:41 am
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Raspberry Pi 3B
Location: Amersfoort, The Netherlands
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by Gregorean »

Hello everyone, I have been using UIwebsiteMX for a while now, have installed the UIMX_Options as well as the standard options and are working well so far, but now I want to make my Weather webcam visible on my site as well.

With the mentioned UIMX Options is also the option ''new_page.php'' which I have activated and renamed to Webcam.php, I see it nicely appear on the Dashboard. :D

So far so good, but when I read ''Adding a new page_HowTo.txt'' I'm a little dizzy where I have to place the webcam script.

I'm more of a ''techie'' but not a webdesigner, I use a Foscam FI9912P (2MP) as a webcam, everything works fine also it gives nice snapshots. But where do I place a webcam script (I'm still out of it).

If I look at Webcam.php (new_page.php) the script should be here somewhere.

<!--
html code placed here
Note:-
</body>
</html>
are included in footer.php
-->


Code: Select all

   
     <!-- DATA TABLE CSS -->
 <!-- table.css only required if there is a table on the page. It may add vertical white lines between columns !! -->
<!--   <link href="css/table.css" rel="stylesheet"> -->
<!-- <link href="css/newname.css" rel="stylesheet"> -->
</head>
<body>
   <!-- NAVIGATION MENU -->
<!-- Adjust the height (the 40px) so the first item on the page is just below the nav_menu items when the menu wraps -->
<table><tr><td style="line-height: 40px;">&nbsp;</td></tr></table> <!-- spacer NOTE!! &nbsp; is required! -->
<?php require_once("nav_menu.php"); ?>

<!-- extra file(s) get loaded here if required -->
<?php // include_once('newname_inc.php'); ?>

<!--
   html code placed here 
Note:-
   </body>
   </html>
are included in footer.php
 -->
<?php require_once('footer.php'); ?>
 
Who can help me with this, all help is welcome. :)

Kind regards Sjaak from a rainy Netherlands
Weather Station: Amersfoort-Nieuwland, The Netherlands.
http://element14.serverthuis.nl/

User avatar
mcrossley
Posts: 6923
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by mcrossley »

ConligWX wrote:
Wed 26 Aug 2020 6:48 am
Hi guys. I've an issue with a setting in gauges.js.

when I set

showIndoorTempHum : false,

the background heading on the Temp and Humidity plate, of the gauge, shows "Inside Temp" and "Inside Hum" yet the needle and popup info is the Outside Temp/Hum.
It shouldn't, the initial init functions use the outdoor title text. I also just tried setting "showIndoorTempHum : false" on your web site, and it did not display the indoor gauge titles?

User avatar
ConligWX
Posts: 884
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis vPro2 Plus +DFARS
Operating System: Ubuntu 20.04.01 LTS
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by ConligWX »

mcrossley wrote:
Thu 03 Sep 2020 2:30 pm
It shouldn't, the initial init functions use the outdoor title text. I also just tried setting "showIndoorTempHum : false" on your web site, and it did not display the indoor gauge titles?
agreed, it shouldnt, but it did. not bothered now as the setting is now "true".
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus with Daytime FARS • WeatherLink Live • Davis AirLink • CumulusMX •

User avatar
mcrossley
Posts: 6923
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by mcrossley »

Hmm, your site with it set to false... :?
CaptureConlig.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
mcrossley
Posts: 6923
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by mcrossley »

Ah! You hadn't previously browsed the page with them set to indoor, and that got remembered in the visitor cookie?

BCJKiwi
Posts: 992
Joined: Mon 09 Jul 2012 8:40 pm
Weather Station: Davis VP2 Cabled with Solar
Operating System: Windows 10 Pro
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by BCJKiwi »

@ Gregorean

Unable to view the webcam page so not sure what it looks like.
Id it a working file from elsewhere that you wish to insert into "new-page", of a block of code that is to be incorporated?

Perhaps if you posted the file you have created, it would be easier to see what changes (if any) need to be made.

You can PM it if you prefer.

User avatar
ConligWX
Posts: 884
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis vPro2 Plus +DFARS
Operating System: Ubuntu 20.04.01 LTS
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by ConligWX »

mcrossley wrote:
Thu 03 Sep 2020 2:38 pm
Hmm, your site with it set to false... :?
CaptureConlig.png
Mark, thats my Saratoga Template gauges. this topic is for the MX Style Template so URL is different.

goto: https://www.conligwx.org/mx/gauges.php

I just set it again in the gauges.js in https://www.conligwx.org/mx/lib/steelseries/scripts/

Code: Select all

showIndoorTempHum  : false,  
showing something to be "false" would be to, do not show. so do not show indoor temp. yet it does show the incorrect dials. does that make sense?

and now I get this:
Capture.JPG

as said before the gauge needles point to "outside" temp/Hum values, but the backplate shows "Indoor Temp" and "Indoor Hum"

I found this by accident. I am only merely pointing this issue out. its not a deal breaker and I can just set it to showIndoorTempHum : true,
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by ConligWX on Thu 03 Sep 2020 10:49 pm, edited 1 time in total.
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus with Daytime FARS • WeatherLink Live • Davis AirLink • CumulusMX •

User avatar
ConligWX
Posts: 884
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis vPro2 Plus +DFARS
Operating System: Ubuntu 20.04.01 LTS
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by ConligWX »

setting

Code: Select all

            showIndoorTempHum  : true,  
the inside outside radio buttons are enabled. and shows correct dials/values as expected.
Capture.JPG

it is only when

Code: Select all

showIndoorTempHum  : false,  
that the dials are shown as incorrect.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus with Daytime FARS • WeatherLink Live • Davis AirLink • CumulusMX •

BCJKiwi
Posts: 992
Joined: Mon 09 Jul 2012 8:40 pm
Weather Station: Davis VP2 Cabled with Solar
Operating System: Windows 10 Pro
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by BCJKiwi »

@ ConligWX
Gauges Inside temp, Humidity

Hi,

Did you not see my previous post?
You can remove the inside radio button from Temperature and Humidity Gauges by editing gauges.php.

Just rem out
<!-- <input id="rad_temp2" type="radio" name="rad_temp" value="in"
onclick="gauges.doTemp(this);"><label id="lab_temp2" for="rad_temp2">Inside</label> -->

and /or

<!-- <input id="rad_hum2" type="radio" name="rad_hum" value="in" onclick="gauges.doHum(this);"><label id="lab_hum2" for="rad_hum2">Inside</label> -->
It is not ideal but does remove the inside option.
gauges.PNG
The code in gauges.js for the MX UI website is almost identical to that in the Saratoga website.
The specific code that removes the options radio buttons is identical.
However the true/false switch does work in the Saratoga version ????
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
ConligWX
Posts: 884
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis vPro2 Plus +DFARS
Operating System: Ubuntu 20.04.01 LTS
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: CumulusMX and Cumulus1 UI style Multilingual Websites

Post by ConligWX »

BCJKiwi wrote:
Thu 03 Sep 2020 11:01 pm
@ ConligWX
Gauges Inside temp, Humidity

Hi,

Did you not see my previous post?
yes I did, thx. I was merely answering Marks post, thats all. And as I previously stated, i'll leave it the way it is.
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus with Daytime FARS • WeatherLink Live • Davis AirLink • CumulusMX •

Post Reply