Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3044 7 December 2018. See the Wiki for download

TeamViewer / Cumulus configuration

Discussion and support for 3rd-party (non-Sandaysoft) tools for Cumulus
Post Reply
User avatar
bruckley
Posts: 2
Joined: Sat 03 Jan 2015 5:22 am
Weather Station: Digitech XC0348
Operating System: Win 8.1
Location: Tallong, NSW

TeamViewer / Cumulus configuration

Post by bruckley » Sat 03 Jan 2015 5:32 am

I am using Cumulus 1.9.4 on Windows 8.1 with TeamViewer 10. My PWS is a Digitech XC0348.
My station ID is INEWSOUT480
In the top right hand corner of the Cumulus display there is a TeamViewer icon.
What needs to be configured in Cumulus or TeamViewer to allow the programs to interact?
Thanks in advance.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26714
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: TeamViewer / Cumulus configuration

Post by steve » Sat 03 Jan 2015 12:23 pm

I'm not familiar at all with TeamViewer, but I can't think of any settings in Cumulus that would be of any help. I believe some people here do use TeamViewer, so hopefully someone will be able to help you get it going.
Steve

User avatar
beteljuice
Posts: 2516
Joined: Tue 09 Dec 2008 1:37 pm
Weather Station: None !
Operating System: XP SP3 - honest
Location: Dudley, West Midlands, UK

Re: TeamViewer / Cumulus configuration

Post by beteljuice » Sat 03 Jan 2015 1:38 pm

In the top right hand corner of the Cumulus display there is a TeamViewer icon.
Where did that come from ?

Teamviewer allows you to remotely control a PC, so you 'see' the remote screen and interact with that as you would normally. I don't remember any program specific options.
Image
......................Imagine, what you will KNOW tomorrow !

water01
Posts: 1488
Joined: Sat 13 Aug 2011 9:33 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 7 64bit HP SP1
Location: Somewhere in the USA
Contact:

Re: TeamViewer / Cumulus configuration

Post by water01 » Sat 03 Jan 2015 2:08 pm

Are you talking about the Quick Connect button that appears in the Window bar next to the Minimise button? If so that is simply to connect to a remote client quickly and is not very useful in my opinion and can be disabled by right clicking on it.

Teamviewer has some custom interfaces e.g. Outlook but none have been written for Cumulus.

User avatar
bruckley
Posts: 2
Joined: Sat 03 Jan 2015 5:22 am
Weather Station: Digitech XC0348
Operating System: Win 8.1
Location: Tallong, NSW

Re: TeamViewer / Cumulus configuration

Post by bruckley » Sat 03 Jan 2015 11:19 pm

simply to connect to a remote client quickly and is not very useful in my opinion and can be disabled by right clicking on it.
That was my issue. I couldn't see what use it was.

I can already connect to the PC that is recording the PWS input. I thought that somehow I might be able to remotely connect directly to Cumulus.

All good, I will simply use TeamViewer to connect remotely to the PC and correct any error conditions from afar.

Thanks for the feedback.

paulm
Posts: 4
Joined: Thu 26 Dec 2013 10:57 am
Weather Station: Weston Favell
Operating System: Windows/linux
Location: Northampton

Re: TeamViewer / Cumulus configuration

Post by paulm » Sun 04 Jan 2015 9:16 am

Hi.

I have my Cumulus PC running in the shed and connect to it via Teamviewer. I've had this setup for over a year now and it works great. In fact i use it for other PC's I run and can access them all from almost anywhere without any open ports on my router.
Paul

Post Reply