Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3044 7 December 2018. See the Wiki for download

Preassure settings

Post Reply
User avatar
CheroKiwi
Posts: 42
Joined: Mon 10 Jan 2011 8:51 pm
Weather Station: La Crosse
Operating System: Windows XP SP3
Location: Albuquerque NM USA
Contact:

Preassure settings

Post by CheroKiwi » Sun 16 Jan 2011 6:16 pm

Barometer 1019.1 hPa Rising very rapidly +329.7 hPa/hr
That is what shows in Cumulus.
Forcast = Rainy

We have a blue sky sunny and no sign of rain /

I cannot get this pressure / forecast to work.
Any help would be appreciated.

Ron

User avatar
nking
Posts: 804
Joined: Thu 17 Dec 2009 2:03 pm
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 10
Location: Hurstpierpoint, West Sussex, UK
Contact:

Re: Preassure settings

Post by nking » Sun 16 Jan 2011 6:21 pm

Have you set your station settings in Cumulus configuration correctly, under forecast have you selected mb or in. If units is hPa then use mb

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26714
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Preassure settings

Post by steve » Sun 16 Jan 2011 6:29 pm

CheroKiwi wrote: Rising very rapidly +329.7 hPa/hr
Looks like you had some kind of issue with your pressure readings. If you zip up the diags folder and attach it, I'll take a look.
Steve

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26714
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Preassure settings

Post by steve » Sun 16 Jan 2011 6:31 pm

By the way, that forecast is coming from your station, not from Cumulus.
Steve

User avatar
nking
Posts: 804
Joined: Thu 17 Dec 2009 2:03 pm
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 10
Location: Hurstpierpoint, West Sussex, UK
Contact:

Re: Preassure settings

Post by nking » Sun 16 Jan 2011 6:35 pm

steve wrote:By the way, that forecast is coming from your station, not from Cumulus.
Ron - You can ignore my advice, (assumption and not reading properly :oops: )

User avatar
CheroKiwi
Posts: 42
Joined: Mon 10 Jan 2011 8:51 pm
Weather Station: La Crosse
Operating System: Windows XP SP3
Location: Albuquerque NM USA
Contact:

Re: Preassure settings

Post by CheroKiwi » Sun 16 Jan 2011 7:09 pm

Thanks guys,

It is now changing but one more question
Do the forecast high / low need to be set?
It is set to 0 high and 0 low mb

Ron

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26714
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Preassure settings

Post by steve » Sun 16 Jan 2011 8:05 pm

If you've selected the option to use the Cumulus forecast, then you'll need to set the pressure range. I'm not sure how yours got to be zero, I think the defaults are 950 and 1050 (hPa). You could try those values and then adjust them to try to improve the forecast.
Steve

User avatar
CheroKiwi
Posts: 42
Joined: Mon 10 Jan 2011 8:51 pm
Weather Station: La Crosse
Operating System: Windows XP SP3
Location: Albuquerque NM USA
Contact:

Re: Preassure settings

Post by CheroKiwi » Mon 17 Jan 2011 2:17 pm

Thanks everyone
Its working - now to fine tune

Ron

Post Reply