Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.2.4 build 3060 - 10 December 2019.
    Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

    See the Wiki for downloading either version.

    Cumulus PHP-GD Banner

    Other discussion about creating web sites for Cumulus that doesn't have a specific subforum

    Moderator: daj

    User avatar
    PaulMy
    Posts: 2010
    Joined: Sun 28 Sep 2008 11:54 pm
    Weather Station: Davis Vantage Pro 2+ w/Envoy USB
    Operating System: Windows-8
    Location: Komoka, ON Canada
    Contact:

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by PaulMy » Sat 07 Jul 2018 2:00 pm

    Yes, thank you Ron, and I had forgotten that Ken did that.

    Enjoy,
    Paul

    User avatar
    dazza1223
    Posts: 506
    Joined: Sun 25 Jan 2015 8:41 pm
    Weather Station: Davis Vantage Vue
    Operating System: raspberry pi 3 +
    Location: Worthing
    Contact:

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by dazza1223 » Sat 07 Jul 2018 2:27 pm

    thank you p.s i dint know he pass away Kevin Reed my hart goes out
    Have fun and keep learning

    dazza :D

    https://www.davisworthing.co.uk/banner.php

    g10rdan0
    Posts: 11
    Joined: Tue 23 Dec 2008 12:35 pm

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by g10rdan0 » Thu 07 Mar 2019 11:37 am

    Hello All,
    I am trying to install this banner on my website without success. This is the code I have installed;

    <img id="banner"
    src="http://www.knarsdalenature.org/weather/banner.php"
    alt="Live Weather" name="banner" border="0"
    height="70" width="468">

    When I simply enter: http://www.knarsdalenature.org/weather/banner.php in a browser it works and I see the banner, naturally only the banner, on the page. However when I load my website in the normal fashion the site appears, all except the banner. I should add that my site was constructed using the free software 'Komp0Zer' and through trial and error. I would appreciate any advice as to what I might be doing wrong!
    Regards, Peter

    User avatar
    nitrx
    Posts: 1298
    Joined: Sun 13 Dec 2009 1:21 pm
    Weather Station: WH1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Apeldoorn The Netherlands
    Contact:

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by nitrx » Thu 07 Mar 2019 11:53 am

    Probably you use an adblocker or something with your browser I use ghostery when I turn Ghostery off the vanner shows up. You better avoid the word banner most adblockers will block that content rename banner.php to 'sign.php' or something and the adjust the html code also to that name. See previous posts about this in this thread.

    Hope this helps
    Ron

    g10rdan0
    Posts: 11
    Joined: Tue 23 Dec 2008 12:35 pm

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by g10rdan0 » Thu 07 Mar 2019 12:24 pm

    Hello Ron,
    Thank you for the suggestion, I changed all references of banner to sign but I am afraid I am getting the same result. I normally use Firefox so I thought to try a vanilla copy of Chrome, again no banner but it does show the alternative name 'live weather'.
    regards, Peter

    User avatar
    nitrx
    Posts: 1298
    Joined: Sun 13 Dec 2009 1:21 pm
    Weather Station: WH1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Apeldoorn The Netherlands
    Contact:

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by nitrx » Thu 07 Mar 2019 12:44 pm

    g10rdan0 wrote:
    Thu 07 Mar 2019 12:24 pm
    Hello Ron,
    Thank you for the suggestion, I changed all references of banner to sign but I am afraid I am getting the same result. I normally use Firefox so I thought to try a vanilla copy of Chrome, again no banner but it does show the alternative name 'live weather'.
    regards, Peter
    You use

    Code: Select all

    <br>
    <img id="banner" src="http://www.knarsdalenature.org/weather/banner.php" alt="Live Weather" name="banner" border="0" height="70" width="468">
    <br>
    chanche <img id="banner" to <img id="sign" and do not use banner.php but sign.php because banner.php is not found anymore

    g10rdan0
    Posts: 11
    Joined: Tue 23 Dec 2008 12:35 pm

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by g10rdan0 » Thu 07 Mar 2019 1:02 pm

    Hello again Ron, I suspect that you did not clear your browser cache when you loaded the site again because as far as I can see everything is changed to "sign"
    Regards, Peter

    User avatar
    nitrx
    Posts: 1298
    Joined: Sun 13 Dec 2009 1:21 pm
    Weather Station: WH1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Apeldoorn The Netherlands
    Contact:

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by nitrx » Thu 07 Mar 2019 1:25 pm

    when you mean http://www.knarsdalenature.org/ I see this in the source

    <
    <img id="banner" src="http://www.knarsdalenature.org/weather/banner.php" alt="Live Weather" name="banner" border="0" height="70" width="468">
    <br>

    I've checked this now with the Edge browser and had not visited your site with Edge. You should change that code

    g10rdan0
    Posts: 11
    Joined: Tue 23 Dec 2008 12:35 pm

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by g10rdan0 » Thu 07 Mar 2019 1:39 pm

    Ron, I am attaching an index file from my WebHost and you will see that I have changed the file names.
    Peter

    User avatar
    nitrx
    Posts: 1298
    Joined: Sun 13 Dec 2009 1:21 pm
    Weather Station: WH1080
    Operating System: Windows 10
    Location: Apeldoorn The Netherlands
    Contact:

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by nitrx » Thu 07 Mar 2019 1:52 pm

    g10rdan0 wrote:
    Thu 07 Mar 2019 1:39 pm
    Ron, I am attaching an index file from my WebHost and you will see that I have changed the file names.
    Peter
    i dont see an attachment

    g10rdan0
    Posts: 11
    Joined: Tue 23 Dec 2008 12:35 pm

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by g10rdan0 » Thu 07 Mar 2019 2:21 pm

    Ron, I give up "The upload was rejected because the uploaded file was identified as a possible attack vector." I do'nt need this crap I will do without the banner/sign.
    Regards, Peter

    User avatar
    beteljuice
    Posts: 2792
    Joined: Tue 09 Dec 2008 1:37 pm
    Weather Station: None !
    Operating System: ex XP SP3 - now W10 laptop grr
    Location: Dudley, West Midlands, UK

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by beteljuice » Thu 07 Mar 2019 9:50 pm

    Don't give up !

    Your banner code is working (renamed to sign.php)

    If you want it in your home page then the code Ron (nitrx) posted should work.

    ie. path name to weather/sign.php

    I assume you zipped or changed extn. to .txt before trying to upload file to the forum ??
    Image
    ......................Imagine, what you will KNOW tomorrow !

    g10rdan0
    Posts: 11
    Joined: Tue 23 Dec 2008 12:35 pm

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by g10rdan0 » Fri 08 Mar 2019 12:54 pm

    Thank you beteljuice for your reply, as you suggested 'nil desperandum' so once more I checked my online files and found I had uploaded the main website index into 'weather' rather than the root directory. I changed this and it is now working. A big thank you also to patient Ron for his advice. By the way, of the various Windows editions I have used, from DOS onwards, I found XP to be the best! I am currently using versions 7 & 10 although I have to say, that for an operating system, Linux 'beats the pants off' Windows.

    Mark14
    Posts: 66
    Joined: Thu 23 Aug 2012 8:53 pm
    Weather Station: WH 2080
    Operating System: Windows 7
    Location: Konin, Poland

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by Mark14 » Sun 07 Jul 2019 12:36 pm

    I have already transferred my weather station site to a new server. I need to edit directories in Cumulus configuration. My website is updating successfully but no my weather banner.

    My website: http://mark014.beep.pl/
    Directory to my weather banner: http://mark014.beep.pl/pogoda.php

    Apparently the error in displaying the banner results from the wrong path to realtime.txt. I tried to change it but unsuccessfully. You can not see the banner or it displays outdated data.

    The fragment of my Cumulus.ini file:

    Code: Select all

    ImageFolder=
    ImageCopyRealtime=0
    ExtraLocal0=C:\Cumulus\realtime.txt
    ExtraRemote0=/mark014.beep.pl/realtime.txt
    ExtraProcess0=1
    ExtraBinary0=0
    ExtraRealtime0=1
    ExtraFTP0=1
    ExtraLocal1=C:\Cumulus\web\autoprog.txt
    ExtraRemote1=/mark014.beep.pl/autoprog.txt
    ExtraProcess1=1
    ExtraBinary1=0
    ExtraRealtime1=1
    ExtraFTP1=1
    ExtraLocal2=C:\Cumulus\yo_cumulus.txt
    ExtraRemote2=C:\Cumulus\yowindow.xml
    ExtraProcess2=1
    ExtraBinary2=0
    ExtraRealtime2=1
    ExtraFTP2=0
    ExtraLocal3=C:\Cumulus\yowindow.xml
    ExtraRemote3=/mark014.beep.pl/yowindow.xml
    ExtraProcess3=1
    ExtraBinary3=0
    ExtraRealtime3=1
    ExtraFTP3=1
    ExtraLocal4=C:\Cumulus\web\realtimegaugesT.txt
    ExtraRemote4=/mark014.beep.pl/realtimegauges.txt
    ExtraProcess4=1
    ExtraBinary4=0
    ExtraRealtime4=0
    ExtraFTP4=0
    ExtraLocal5=C:\Cumulus\web\gauges-ssT.html
    ExtraRemote5=/mark014.beep.pl/gauges-ss.html
    ExtraProcess5=1
    ExtraBinary5=0
    ExtraRealtime5=0
    ExtraFTP5=0
    ExtraLocal6=C:\Cumulus\webfiles\CUtags.txt
    ExtraRemote6=/mark014.beep.pl/CUtags.php
    ExtraProcess6=1
    ExtraBinary6=0
    ExtraRealtime6=1
    ExtraFTP6=1
    ExtraLocal7=C:\Cumulus\web\cloudbaseCUT.txt
    ExtraRemote7=/mark014.beep.pl/cloudbaseCU.txt
    ExtraProcess7=1
    ExtraBinary7=0
    ExtraRealtime7=0
    ExtraFTP7=1
    The part of my banner php file with path specification:

    Code: Select all

    # CONFIGURATION INFORMATION
    ############################################################################
    $SITE['version']        = "3.0";
    $SITE['hloc']           = "./";
    $SITE['datafile']       = "realtime.txt";
    $SITE['image_width']    = 468;
    $SITE['image_height']   = 60;
    I did not have to do anything on the existing server with the banner file and the data was showing up correctly.

    Could you advise me how to solve this problem?
    Last edited by Mark14 on Sun 07 Jul 2019 12:46 pm, edited 1 time in total.
    Image

    User avatar
    beteljuice
    Posts: 2792
    Joined: Tue 09 Dec 2008 1:37 pm
    Weather Station: None !
    Operating System: ex XP SP3 - now W10 laptop grr
    Location: Dudley, West Midlands, UK

    Re: Cumulus PHP-GD Banner

    Post by beteljuice » Sun 07 Jul 2019 12:45 pm

    You seem to have fixed it ??
    Image
    ......................Imagine, what you will KNOW tomorrow !

    Post Reply