Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.11.4 (build 3133) - 25 May 2021 (please see announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

Index.htm to index.php

Other discussion about creating web sites for Cumulus that doesn't have a specific subforum

Moderator: daj

Post Reply
imballinger
Posts: 38
Joined: Mon 29 Aug 2016 6:40 am
Weather Station: AE WS3803
Operating System: Windows 10

Index.htm to index.php

Post by imballinger »

How can I change my index from htm to php?

User avatar
ConligWX
Posts: 1266
Joined: Mon 19 May 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis vPro2 Plus w/DFARS
Operating System: Ubuntu 20.04.2 LTS - NUC
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: Index.htm to index.php

Post by ConligWX »

is this dues to you wanting to run php code within html?

simple way in .htaccess

Code: Select all

"AddType application/x-httpd-php .html .htm"
but since no information on what type of webserver setup you have i am merely guessing.
Regards Simon

https://www.conligwx.org - @conligwx
Davis Vantage Pro2 Plus with Daytime FARS • WeatherLink Live • Davis AirLink • PurpleAir PA-II-SD • CumulusMX •

jlmr731
Posts: 189
Joined: Sat 27 Aug 2016 12:11 am
Weather Station: Davis vantage pro 2
Operating System: Debian
Location: Youngstown, Ohio
Contact:

Re: Index.htm to index.php

Post by jlmr731 »

Im guessing this is what you want to upload to server at auto generation? So if using MX and under settings / extra web files at your local template file to the local filename and then the proper destination path and just use index.php as the filename, check ftp if you use it to up the file

User avatar
beteljuice
Posts: 3212
Joined: Tue 09 Dec 2008 1:37 pm
Weather Station: None !
Operating System: W10 - Threadripper 16core, etc
Location: Dudley, West Midlands, UK

Re: Index.htm to index.php

Post by beteljuice »

If it's NOT being processed / uploaded by Cu then just rename it on your server ;)
... but check any menu links in any of your pages ...
Image
......................Imagine, what you will KNOW tomorrow !

imballinger
Posts: 38
Joined: Mon 29 Aug 2016 6:40 am
Weather Station: AE WS3803
Operating System: Windows 10

Re: Index.htm to index.php

Post by imballinger »

I believe index.htm is being uploaded by cumulus

imballinger
Posts: 38
Joined: Mon 29 Aug 2016 6:40 am
Weather Station: AE WS3803
Operating System: Windows 10

Re: Index.htm to index.php

Post by imballinger »

ConligWX wrote:
Sun 07 Mar 2021 12:03 am
is this dues to you wanting to run php code within html?

simple way in .htaccess

Code: Select all

"AddType application/x-httpd-php .html .htm"
but since no information on what type of webserver setup you have i am merely guessing.
I have tried that but go no success, what server information do you need?

water01
Posts: 2164
Joined: Sat 13 Aug 2011 9:33 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 10 64bit
Location: Burnham-on-Sea
Contact:

Re: Index.htm to index.php

Post by water01 »

imballinger wrote:
Sat 06 Mar 2021 9:35 pm
How can I change my index from htm to php?
What exactly are you trying to achieve by doing this, because it is not clear why you want to do this?

If we know for instance that you want to run php web pages just simply turning .htm files to .php will not achieve this.
David
Image

imballinger
Posts: 38
Joined: Mon 29 Aug 2016 6:40 am
Weather Station: AE WS3803
Operating System: Windows 10

Re: Index.htm to index.php

Post by imballinger »

water01 wrote:
Sun 07 Mar 2021 10:05 am
imballinger wrote:
Sat 06 Mar 2021 9:35 pm
How can I change my index from htm to php?
What exactly are you trying to achieve by doing this, because it is not clear why you want to do this?

If we know for instance that you want to run php web pages just simply turning .htm files to .php will not achieve this.
I am trying to run a PHP in a html page. If I change index.htm to php it does work, but cumulus will only update to index.htm

water01
Posts: 2164
Joined: Sat 13 Aug 2011 9:33 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 10 64bit
Location: Burnham-on-Sea
Contact:

Re: Index.htm to index.php

Post by water01 »

See my answer in the Current Conditions Topic.
David
Image

Post Reply