Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.11.4 (build 3133) - 25 May 2021 (please see announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of drop-down menus to 2030)

Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items) from the Wiki

WH1080 playing up again

Discussion specific to Fine Offset and similar rebadged weather stations
Doncaster
Posts: 32
Joined: Tue 21 Oct 2014 10:51 am
Weather Station: WH1080
Operating System: Raspberry PI
Location: Doncaster

Re: WH1080 playing up again

Post by Doncaster »

mcrossley wrote:
Wed 21 Apr 2021 3:56 pm
I can't see any logs with debug and data logging switched on, but they do show either the console is constantly reporting "sensor contact lost", "data input has stopped" - the latter implying the station is no longer communicating, but that would the logging options switched on to look into further.

File attached
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Super-T
Posts: 859
Joined: Tue 09 Sep 2008 3:37 am
Weather Station: wh-1081
Operating System: Weather Laptop - Windows 10 Pro
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: WH1080 playing up again

Post by Super-T »

I tend to smear a coating of vaseline around the battery lid when I have changed the batteries. A bit messy but it cuts down on any moisture entering.

User avatar
mcrossley
Posts: 8473
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2/WLL
Operating System: Buster Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: WH1080 playing up again

Post by mcrossley »

Doncaster wrote:
Sun 25 Apr 2021 3:43 pm
mcrossley wrote:
Wed 21 Apr 2021 3:56 pm
I can't see any logs with debug and data logging switched on, but they do show either the console is constantly reporting "sensor contact lost", "data input has stopped" - the latter implying the station is no longer communicating, but that would the logging options switched on to look into further.

File attached
It just shows the console is constantly reporting external sensor contact lost, so Cumulus ignores the readings.

Doncaster
Posts: 32
Joined: Tue 21 Oct 2014 10:51 am
Weather Station: WH1080
Operating System: Raspberry PI
Location: Doncaster

Re: WH1080 playing up again

Post by Doncaster »

So - do I get a new transmitter or base unit? I have a hunch that it's the base unit but don't want to waste money if it's not

User avatar
Super-T
Posts: 859
Joined: Tue 09 Sep 2008 3:37 am
Weather Station: wh-1081
Operating System: Weather Laptop - Windows 10 Pro
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Re: WH1080 playing up again

Post by Super-T »

Do you know anyone local to you that has the same setup to swap a transmitter with for a trial?

Doncaster
Posts: 32
Joined: Tue 21 Oct 2014 10:51 am
Weather Station: WH1080
Operating System: Raspberry PI
Location: Doncaster

Re: WH1080 playing up again

Post by Doncaster »

Super-T wrote:
Wed 28 Apr 2021 10:40 pm
Do you know anyone local to you that has the same setup to swap a transmitter with for a trial?
Sadly not :(

Post Reply