Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.0.0 build 3050 - 1 May 2019.
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

See the Wiki for downloading either version.

Installing Cumulus on a new computer

Talk about anything that doesn't fit elsewhere - PLEASE don't put Cumulus queries in here!
Post Reply
amaclac
Posts: 25
Joined: Thu 01 Jan 2015 1:15 pm
Weather Station: WS1093
Operating System: Windows 8.1
Location: Melksham

Installing Cumulus on a new computer

Post by amaclac » Tue 30 Apr 2019 7:22 pm

I will be changing my laptop soon. I have a spare laptop,
which I do not usually run Cumulus on, so I thought I would go through a
dummy run to see how to install the data on the new laptop when I buy it.

I backup my data every month on to a removable hard drive by selecting the
Cumulus file from the C drive and copying it.

I dragged the latest backed up file on to the spare laptop desktop from the
removable drive and found a download for the 1.9.4 version software. I
emulated the weather station configuration from my working laptop to the
new laptop (Fine offset etc).

However, when I connect the receiver via USB I get an error on Cumulus and the historic data is not displayed.

What have I forgotten to do?

Many thanks

User avatar
mcrossley
Posts: 5518
Joined: Thu 07 Jan 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Installing Cumulus on a new computer

Post by mcrossley » Tue 30 Apr 2019 8:18 pm

Did you copy the Cumulus.ini file over too, or just replicate the settings? If the latter then the start date will reset to whenever you first ran the second instance.

Just make sure your locale settings are the same (decimal point, list separator, date formats) and copy over the whole Cumulus folder - with Cumulus stopped on the source machine - and it should go.

amaclac
Posts: 25
Joined: Thu 01 Jan 2015 1:15 pm
Weather Station: WS1093
Operating System: Windows 8.1
Location: Melksham

Re: Installing Cumulus on a new computer

Post by amaclac » Tue 30 Apr 2019 9:19 pm

Many thanks Mccrossley - I was missing the .ini file.

Much appreciated.

Post Reply