Page 2 of 6

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 3:06 am
by bnwrx
I Just tried this...I logged out...pages load very quickly..1-2 seconds.....logged in....pages take 15-20 seconds to load....

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 4:01 am
by PaulMy
I just tried the same. Logout, load pages. All pretty good. Logged in, load pages, about the same. So nothing abnormal from here.

Enjoy,
Paul

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 5:40 am
by BeaumarisWX
Hi all,

I did some tests from way down here in Tasmania.
1: initial Page loads fairly quick similar to original.
2: while still logged out, forum pages / posts etc. fairly quick similar to original.
3: login takes anywhere from half a minute to a minute.
4:: while logged in, forum pages / posts etc. takes anywhere from half a minute to a minute.

Tried all variations as well, like accepting cookies/ deleting cookies (not that I thought that would matter) just added for more context.

kind regards,

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 8:23 am
by freddie
Mapantz wrote:
Sun 04 Nov 2018 11:43 pm
cron.php?cron_type=cron.task.text_repar ... 54296136fc

That is showing up as very slow.
Yes, in its current configuration the forum interweaves routine maintenance tasks with user requests, which does make for poor performance at times. I will be changing this today to ensure all maintenance tasks are done independent of user requests. The current configuration is the default for the board software.
Mapantz wrote:
Sun 04 Nov 2018 11:43 pm
Does your host respond to pings?
Only to certain IP addresses.
Mapantz wrote:
Sun 04 Nov 2018 11:43 pm
The slowness of this forum has become slightly unbearable for me. It reminds me of a DDoS attack.
I agree it is slow at times, but I'm working on some performance tweaks. I personally haven't seen anything comparable to a DDoS attack, but YMMV...

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 9:35 am
by ConligWX
Login for me was less than a second. same with logging out.

Posting.....take approx 4 seconds from submitting post.

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 4:03 pm
by RayProudfoot
New forum loaded as quick for me as the old one. My sincere gratitude to Freddie for hosting this. It would have been a real shame if so much discussion had been lost.

Steve can rest easy now. Thanks gents. :clap:

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 4:58 pm
by M1DUL
Hi all,

I did some tests from way down here in Poole Dorset UK
1: initial Page loads fairly quick similar to original.
2: while still logged out, forum pages / posts etc. fairly quick similar to original.
3: login takes anywhere from 15-20 seconds.
4: while logged in, forum pages / posts etc. takes anywhere from half a minute to a minute.

Tried all variations as well, like accepting cookies/ deleting cookies (not that I thought that would matter) just added for more context.
Just for info I did not have this delay on Steve's server. I noticed this delay on Saturday when the change had started.
kind regards,

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 5:10 pm
by steve
Everything pretty speedy for me - logout, login, posting etc, no problems at all. Wonder if it's a browser issue? I'm using Chrome.

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 5:24 pm
by bnwrx
It may be browser related...
I use Firefox latest build...very slow load...Tried Edge...very slow load...Waterfox(old Firefox 57 version)...page loads very slow.
Don't have Chrome.

As a side note....Hello Steve!! :D

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 5:53 pm
by steve
Tried in Edge, works fine for me.

hello Bob :)

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 6:04 pm
by M1DUL
Hi Steve & All,
to me it looks like it is not browser related... because I normally use Firefox so I tried Chrome and the pages are still very slow to open.

I even tried it on my Nokia 8 Mobile phone, using chrome and it is still slow to open the page and still the same using the mobile phone network three.

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 7:59 pm
by Mapantz
I've tried it on Edge, Chrome, Vivaldi, Brave and Opera, all extremely slow.

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 8:36 pm
by M1DUL
Mapantz wrote:
Mon 05 Nov 2018 7:59 pm
I've tried it on Edge, Chrome, Vivaldi, Brave and Opera, all extremely slow.
I think it sounds like a routing problem. Because some of us have problems and some don't.

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 9:02 pm
by mcrossley
Add me to the "slightly slower but works fine" list.

Re: New Cumulus Home

Posted: Mon 05 Nov 2018 11:01 pm
by beteljuice
The beteljuice has no obvious problems using ye olde XP and out-of-date FF ('remember me' enabled)

... and of course many, many thanks for rescuing such a wealth of information :clap: :clap: