Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.1.2 build 3055 - 4 November 2019.
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

See the Wiki for downloading either version.

I have no idea!

Talk about anything that doesn't fit elsewhere - PLEASE don't put Cumulus queries in here!
Post Reply
User avatar
mikechristelow
Posts: 165
Joined: Wed 01 Feb 2012 9:33 pm
Weather Station: Watson W8681 (solar)
Operating System: Windows XP SP3
Location: Crewe, Cheshire
Contact:

I have no idea!

Post by mikechristelow » Fri 17 Mar 2017 1:53 pm

Several times in recent weeks, my weather has apparently become catastrophic, with massive drops to unrealistically low pressure values. It happened again last night, as you can see. The console itself continues to display the correct and realistic values but Cumulus and the updated webpages show really odd values indeed. I am beginning to think this must be something to do with the processor on which I'm running Cumulus... Getting fed up now.
:(
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
http://www.christelow.co.uk
“It's snowing still," said Eeyore gloomily.
"So it is."
"And freezing."
"Is it?"
"Yes," said Eeyore. "However," he said, brightening up a little, "we haven't had an earthquake lately.”


User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26717
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: I have no idea!

Post by steve » Fri 17 Mar 2017 2:56 pm

If you zip up the diags folder and attach it to a reply in this thread, I'll see if I can see anything.

But note that you are not using the latest build, so that makes support harder.
Steve

User avatar
mikechristelow
Posts: 165
Joined: Wed 01 Feb 2012 9:33 pm
Weather Station: Watson W8681 (solar)
Operating System: Windows XP SP3
Location: Crewe, Cheshire
Contact:

Re: I have no idea!

Post by mikechristelow » Fri 17 Mar 2017 7:57 pm

Hi Steve,
Attached is the zipped Diags folder but things are worsening as I type. The diags files for today show the pressure values all over the place. You can ignore the wind reading errors, the anemometer is failed at the present, waiting replacement. Anyway, the console is now showing a pressure of 878.3 so I suspect it has developed some serious fault. I'll try powering it off and a factory reset but might be looking for something new after 5 years of this one :(
Mike
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
http://www.christelow.co.uk
“It's snowing still," said Eeyore gloomily.
"So it is."
"And freezing."
"Is it?"
"Yes," said Eeyore. "However," he said, brightening up a little, "we haven't had an earthquake lately.”


User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26717
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: I have no idea!

Post by steve » Sat 18 Mar 2017 8:16 pm

Yes, looks like a problem with your station.
Steve

Phil23
Posts: 305
Joined: Sat 16 Jul 2016 11:59 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro2 Plus
Operating System: Win7 Pro
Location: Australia

Re: I have no idea!

Post by Phil23 » Sat 18 Mar 2017 8:48 pm

mikechristelow wrote:I'll try powering it off and a factory reset but might be looking for something new after 5 years of this one :(
Mike
Looks a lot like what my old Fine Offset was doing at around 4 years of age.
Partially attributed some problems to low console batteries, but didn't pursue other possible issues,
It just seem to act a bit crazy at times.

Phil.
Image

Post Reply