Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release 3.8.0 (build 3090) - 12 August 2020 (please see important announcement regarding releases since 3.5.0)
Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014 (a patch is available for 1.9.4 build 1099 that extends the date range of the NOAA report and Snow Index drop-down menus to 2030)

Use this link to Download the Software (Cumulus MX / Cumulus 1 and other related items). Software

Cumulus Banner Collection

Talk about the weather
User avatar
JennyLeez
Posts: 268
Joined: Wed 16 Dec 2009 2:32 am
Weather Station: La Crosse WS3083
Operating System: Windows XP, Win7 & Win 10
Location: Wairoa, Hawkes Bay. New Zealand.
Contact:

Re: Cumulus Banner Collection

Post by JennyLeez »

Please add our new one for new station.
Thanks

http://wairoa.net/mahia/banner.php
Wairoa, Hawkes Bay, New Zealand Weather Station:
http://wairoa.net/weather/index.htm
Cumulus Topsites:
http://cumulussites.net/
Image

scala49
Posts: 11
Joined: Sun 19 Jul 2009 1:35 pm
Weather Station: WF1080
Location: Isola del Liri (FR) ITALY
Contact:

Re: Cumulus Banner Collection

Post by scala49 »


User avatar
Tau Bootis
Posts: 126
Joined: Sun 13 Jun 2010 11:44 pm
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows XP Pro SP3
Location: Audley Staffordshire UK
Contact:

Re: Cumulus Banner Collection

Post by Tau Bootis »

Here's another one for the collection.

Regards
Mark

Image

SpeedyGJ
Posts: 13
Joined: Thu 19 Mar 2009 8:26 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Location: Holwerd / Netherlands
Contact:

Re: Cumulus Banner Collection

Post by SpeedyGJ »

I will chance my banner background to a image.
Example:
Image

How to work?

Sorry for my bad English.

User avatar
fadiaz
Posts: 33
Joined: Fri 30 Jul 2010 9:40 am
Weather Station: WeatherWise (Fine Offset) WS1090
Operating System: Windows 8 (64 bits)
Location: San Juan, PR
Contact:

Re: Cumulus Banner Collection

Post by fadiaz »

Hi all,

I am new here (just about a month), but you could also maybe add this banner...

Image

(http://np3od.comoj.com/cumulus/banner.php)

Thanks and great to meet u all... :)


Francisco
Image

User avatar
Ned
Posts: 234
Joined: Mon 19 Jul 2010 11:15 am
Weather Station: WS2083 (aspirated)
Operating System: Win 10
Location: Auckland NZ

Re: Cumulus Banner Collection

Post by Ned »

SpeedyGJ wrote:I will change my banner background to a image.
How to work?
I found the solution recently on this forum (but can't find it again easily, so thanks and apologies to the original poster for not linking to it).
Make the following alteration/additions to your banner.php, indicated in bold
Upload your background.jpg image to the root directory of your server. The dimensions must match that of the banner, which is 468x60 pixels by default.
......................
// Output the header to let the browser know we are
// sending a graphic file format
header("Content-type: image/" . $SITE['format'] );

$im = @imagecreatetruecolor($SITE['image_width'], $SITE['image_height'])
or die("Cannot Initialize new GD image stream");

// Set colors we want to use...
// first background is a white background
// $background_color = imagecolorallocate($im, 0xFF, 0xFF, 0xFF);

$background_color = imagecolorallocate($im, 0xEF, 0xDE, 0xB3);
$black = imagecolorallocate($im, 0x00, 0x00, 0x00);
$green = imagecolorallocate($im, 0x00, 0x60, 0x00);
$blue = imagecolorallocate($im, 0x00, 0x00, 0xff);
$red = imagecolorallocate($im, 0xff, 0x00, 0x00);

$baseimg = imagecreatefromjpeg("background.jpg");

imagecopy($im,$baseimg,0,0,0,0,$SITE['image_width'], $SITE['image_height']);
imagedestroy($baseimg);


// Make a Border Around the box
.....................
Trickiest part is selecting an image and/or modifying text colours/fonts for good legibility

User avatar
Stig
Posts: 48
Joined: Thu 14 Jan 2010 6:24 pm
Weather Station: WMR928NX
Operating System: Windows 7
Location: Hareskov near Copenhagen
Contact:

Re: Cumulus Banner Collection

Post by Stig »

please add my banner

http://www.hareskovvejr.dk/banner.php

thanks
Stig

gordolake
Posts: 1
Joined: Thu 16 Sep 2010 8:11 am
Weather Station: ws1091
Operating System: win7

Re: Cumulus Banner Collection

Post by gordolake »

ok here's mine, i'll stick an image behind it soon, good fun.
http://stevegordonimages.com/weather/banner.php
and my realtime site too.
http://stevegordonimages.com/weather/Cu ... ltime.html

steve
Image

SouthUistWX
Posts: 12
Joined: Wed 08 Dec 2010 8:15 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows 7
Location: Isle of South Uist
Contact:

Re: Cumulus Banner Collection

Post by SouthUistWX »


Conrad
Posts: 63
Joined: Sun 05 Dec 2010 3:44 pm
Weather Station: Davis Vue
Operating System: Windows 10
Location: Costa Blanca and Bradwell Milton keynes

Re: Cumulus Banner Collection

Post by Conrad »

can I ask please how I can make my banner update the conditions I have placed the banner.php in the same directory as my weather website and uploaded the realtime.txt file to the server

conrad
Image

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26702
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Cumulus Banner Collection

Post by steve »

Conrad wrote:can I ask please how I can make my banner update the conditions I have placed the banner.php in the same directory as my weather website and uploaded the realtime.txt file to the server
Seems to be working OK to me, it's just that your realtime.txt file hasn't updated for a while, for some reason.
Steve

Conrad
Posts: 63
Joined: Sun 05 Dec 2010 3:44 pm
Weather Station: Davis Vue
Operating System: Windows 10
Location: Costa Blanca and Bradwell Milton keynes

Re: Cumulus Banner Collection

Post by Conrad »

thanks steve any possible reason for that

I have only loaded up the realtime.txt file when i placed the banner.php file on the server
Image

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26702
Joined: Mon 02 Jun 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Cumulus Banner Collection

Post by steve »

Conrad wrote:I have only loaded up the realtime.txt file when i placed the banner.php file on the server
You don't upload realtime.txt yourself, Cumulus does it automatically. Have a look at the help for the internet settings, and if you need help with this, it's best to start a new thread in the 'website development'.
Steve

Sunfish
Posts: 104
Joined: Wed 22 Dec 2010 12:39 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Windows 7 64-bit
Location: Northwood Middlesex UK
Contact:

Re: Cumulus Banner Collection

Post by Sunfish »

A little late, but here's mine.

http://www.moorparkweather.net/banner.php

Regards

41south
Posts: 70
Joined: Mon 04 Apr 2011 11:35 pm
Weather Station: 1-wire Windblown solution
Operating System: Win XP
Location: Wellington, NZ
Contact:

Re: Cumulus Banner Collection

Post by 41south »

41South, Wellington, New Zealand signing in too :D
Image

Post Reply