Welcome to the new home of the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3044 7 December 2018. See the Wiki for download

Search found 182 matches

by Werk_AG
Tue 14 Apr 2015 12:49 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Extra Sensors Log
Replies: 5
Views: 804

Re: Extra Sensors Log

Hi Steve Thank you for your attention to this matter. •Davis extra temps and DPs give invalid values when sensor not present - should be fixed in 3024 Unless I'm doing something wrong, it seems that 3024 don't have fixed it. 14-04-15;01:10;0,0;17,8;0,0;0,0;0,0;0,0;0,0;0,0;0,0;0,0;0;64;0;0;0;0;0;0;0;...
by Werk_AG
Thu 09 Apr 2015 11:45 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Extra Sensors Log
Replies: 5
Views: 804

Extra Sensors Log

Hi Steve No matter if the data comes from the data logger or not, I'm getting this on the ExtraLogxxxxxx.txt file: 05-04-15;03:35;0,0;15,0;0,0;0,0;0,0;14,4;-33,9;0,0;0,0;0,0;0;54;0;0;0;0;0;0;0;0;NaN (Não é um número);5,8;NaN (Não é um número);NaN (Não é um número);0,0;0,0;0,0;0,0;0,0;0,0;0,0;0,0;0,0...
by Werk_AG
Fri 03 Apr 2015 11:20 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: UV data from logger not plot in charts
Replies: 6
Views: 689

Re: UV data from logger not plot in charts

.. and it seemed logical to me to use the logger interval high UV value rather than the average. And it is! You have not caused me any problem, in fact, as always you helped me. It was easy add the logger interval high UV value, and it's now working like a charm. Sorry because I thought it might be...
by Werk_AG
Fri 03 Apr 2015 12:54 am
Forum: Cumulus MX
Topic: UV data from logger not plot in charts
Replies: 6
Views: 689

Re: UV data from logger not plot in charts

Hi Steve Of course that I can consider the proposition that the bug is in the emulation. In fact, the problem is in the emulation, because I not thought that Cumulus MX contrary to Cumulus 1, will read the UV data, from high UV value archive data (byte 32). Thank you for the info about that, now I a...
by Werk_AG
Wed 01 Apr 2015 7:53 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: UV data from logger not plot in charts
Replies: 6
Views: 689

Re: UV data from logger not plot in charts

Hi Steve The data is from a Davis emulated logger. The UV data appears in Cumulus1 data logs, but not in Cumulus MX data logs Some example bellow: Data log from Cumulus 1 31-03-15;12:55;16,3;76;12,0;25,2;28,1;1;0,0;0,0;1028,65;0,0;15,5;71;18,0;15,0;16,3;6,5;822;0,00;0,00;12,0;837;4,6;360;0,0;0,0 31-...
by Werk_AG
Wed 01 Apr 2015 1:33 am
Forum: Cumulus MX
Topic: UV data from logger not plot in charts
Replies: 6
Views: 689

UV data from logger not plot in charts

Test system:
Cumulus MX 3022
Windows 7

Hi Steve
I don't know if it's a bug, but I found this:
The UV data retrieved from the data logger is not plotted in the charts (solar data it's ok).
With Cumulus 1 the same data is correctly plotted in the UV chart.

Regards
Werk_AG
by Werk_AG
Sat 14 Mar 2015 9:57 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Console Charts - Solar vs UV (cosmetic) [Fixed b3021]
Replies: 9
Views: 885

Re: Console Charts - Solar vs UV (cosmetic) [Fixed b3021]

It seems that in b3021, UV data is ploted as integers values only. Can this be changed to plot UV data with one decimal place?
by Werk_AG
Sun 08 Mar 2015 1:56 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Console Charts - Solar vs UV (cosmetic) [Fixed b3021]
Replies: 9
Views: 885

Re: Console Charts - Solar vs UV (cosmetic) [Fixed b3021]

Thank you for the Highcharts in b3021.
by Werk_AG
Thu 26 Feb 2015 12:43 pm
Forum: Cumulus 1
Topic: Option to specify rain collector model for Davis stations
Replies: 4
Views: 649

Re: Option to specify rain collector model for Davis station

steve wrote:That's the only setting. I don't know what effect the 'other' values have, it's not documented.
Thanks Steve
water01 wrote:If I was reading that in a technical manual I would put '0.001' inch or '0.12' mm but that is only my interpretation!!
Hi David,

Thank you.
Do you have a link to the technical manual?
by Werk_AG
Thu 26 Feb 2015 1:23 am
Forum: Cumulus 1
Topic: Option to specify rain collector model for Davis stations
Replies: 4
Views: 649

Option to specify rain collector model for Davis stations

Option to specify rain collector model for Davis stations for situations where the Davis DLL is unable to read it from station, and your rain figures in Cumulus are incorrect as a result (can happen when using Virtual VP, for example). To use it, with Cumulus stopped, add a line to the [Station] se...
by Werk_AG
Tue 17 Feb 2015 12:43 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Solar graphs lagged one hour [Solved]
Replies: 7
Views: 1114

Re: Solar graphs lagged one hour

The routine I use for calculating the sun position uses UTC, so I get .Net to convert the current system time to UTC using .ToUniversalTime(). It appears that for some reason it is subtracting an hour on your system. I'll do some experimenting on my system. It would be useful to know if anyone else...
by Werk_AG
Sun 15 Feb 2015 7:27 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Solar graphs lagged one hour [Solved]
Replies: 7
Views: 1114

Re: Solar graphs lagged one hour

Yes, we are in UTC now. For lat and long I'm using the same settings than in Cumulus1 Latitude=39.226 Longitude=-8.99 LatTxt=N 39° 13' 34" LonTxt=W 08° 59' 50" Same data from a PI, running with GB settings http://www.meteocercal.info/files_for_sites/foruns/Cumul...
by Werk_AG
Sun 15 Feb 2015 6:49 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Solar graphs lagged one hour [Solved]
Replies: 7
Views: 1114

Solar graphs lagged one hour [Solved]

This may be another issue with international settings. Just for you to know.
This only happens with the Solar / UV graphs

Test system: Windows 7
Regional settings: PT

Image
by Werk_AG
Fri 23 Jan 2015 6:48 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Davis Extra Sensors - Only get 1 and 2 [Solved]
Replies: 2
Views: 312

Re: Davis Extra Sensors - Only get 1 and 2 [Solved]

Thank you Steve.

I'm testing with distro 3012, and I can see that you already have added the code for all the seven extra Temp / Hum sensors.
Good work!