Welcome to the Cumulus Support forum.

Latest Cumulus MX release v3.3.0 build 3063 - 10 January 2020.
    Legacy Cumulus 1 release v1.9.4 (build 1099) - 28 November 2014

    See the Wiki for downloading either version.

    Search found 309 matches

    by aznetcowboy
    Fri 29 Jun 2018 6:09 pm
    Forum: Web site - General
    Topic: WeatherLink is not downloading to Cumulus
    Replies: 4
    Views: 1214

    aznetcowboy

    I have one message come up that said port 22222 is already in use. Is there a good way to find out where it is currently open or chage port 22222 to a different port that will work with Weatherlink?
    by aznetcowboy
    Fri 29 Jun 2018 12:49 am
    Forum: Web site - General
    Topic: WeatherLink is not downloading to Cumulus
    Replies: 4
    Views: 1214

    WeatherLink is not downloading to Cumulus

    I just upgraded both my Modem and Router and now the WeatherLink will not download the data from my Davis Vantage Pro2 to my Cumulus program. The WeatherLink is downloading to my Router as IP 192.168,0,102 and that is what the IP Address is set at in my configuration. Everything else is working A-OK...
    by aznetcowboy
    Thu 14 Jun 2018 1:44 am
    Forum: Saratoga Templates
    Topic: wxforecast.php doesn't work
    Replies: 14
    Views: 4683

    Re: wxforecast.php doesn't work

    I was gone to Wisconsin from Mid-May until June 6. I came home to having the wxforecast giving me the following error: The detailed point forecast weather data is not currently available. The zone forecast data for AZZ504 (Tucson Metro Area including Tucson/Green Valley/Marana/Vail) will be displaye...
    by aznetcowboy
    Wed 02 May 2018 3:09 am
    Forum: Saratoga Templates
    Topic: Saratoga and PHP 7
    Replies: 4
    Views: 2350

    Saratoga and PHP 7

    My IS informed me that at the end of the year he would no longer be supporting/using PHP 5.x. He will be switching everything to PHP 7.x. How will switching to PHP 7 affect the Saratoga apps?
    by aznetcowboy
    Sat 07 Apr 2018 11:31 pm
    Forum: Saratoga Templates
    Topic: wxforecast.php doesn't work
    Replies: 14
    Views: 4683

    Re: wxforecast.php doesn't work

    Thanks Ken! It is now working okay. I really appreciate the help!
    by aznetcowboy
    Sun 25 Mar 2018 6:24 pm
    Forum: Saratoga Templates
    Topic: wxforecast.php doesn't work
    Replies: 14
    Views: 4683

    Re: wxforecast.php doesn't work

    My forecast tool (http://www.elgheko.us/wxforecast.php) has again stopped working. My ISP has informed me that he has upgraded the PHP he uses to version Php 7.0.28 and that version 5.6 is no longer available. Could this be the problem?
    by aznetcowboy
    Wed 28 Feb 2018 6:48 pm
    Forum: Davis VP/VP2/Vue
    Topic: Cumulus stopped communicating with Weather Underground
    Replies: 7
    Views: 2457

    Re: Cumulus stopped communicating with Weather Underground

    Ah Ha! Got it working! :D It seems to be because a neighbor set up a weather station that has a conflicting MADIS ID, so I had to reinforce my MADIS ID. Just like that I started updating my PWS on Weather Underground. Guess I will need to keep a close eye on my WU station so this does not happen aga...
    by aznetcowboy
    Mon 19 Feb 2018 9:36 pm
    Forum: Davis VP/VP2/Vue
    Topic: Cumulus stopped communicating with Weather Underground
    Replies: 7
    Views: 2457

    Re: Cumulus stopped communicating with Weather Underground

    There is nothing in the logs showing any sort of issue. Part of what makes this so baffling. :groan:
    by aznetcowboy
    Mon 19 Feb 2018 6:48 pm
    Forum: Davis VP/VP2/Vue
    Topic: Cumulus stopped communicating with Weather Underground
    Replies: 7
    Views: 2457

    Cumulus stopped communicating with Weather Underground

    I have been communicating with the Weather Underground site for years now with no problem. However I was contacted by people in my Neighborhood Association asking what has happened to my page on WU (https://www.wunderground.com/personal-weather-station/dashboard?ID=KAZTUCSO210). I have double and tr...
    by aznetcowboy
    Fri 06 Oct 2017 6:05 pm
    Forum: Saratoga Templates
    Topic: Wetbulb and Cumulus
    Replies: 4
    Views: 1362

    Re: Wetbulb and Cumulus

    Thank you, Steve. I will add that code to my site. Then I can be up there with Frogville. With our climate, this is importat information (so I am told) for those people who use evaporative coolers instead of air conditioning.
    by aznetcowboy
    Fri 06 Oct 2017 5:43 pm
    Forum: Saratoga Templates
    Topic: Wetbulb and Cumulus
    Replies: 4
    Views: 1362

    Re: Wetbulb and Cumulus

    What is involved in setting up a "wetbulb"? I assume there is some equipment that is required. Would that equipment need to be attached to my Davis weather station or how does it communicate to the "$WX['wetbulb'] " code?
    by aznetcowboy
    Fri 06 Oct 2017 12:55 am
    Forum: Saratoga Templates
    Topic: Wetbulb and Cumulus
    Replies: 4
    Views: 1362

    Wetbulb and Cumulus

    I got an email today asking "Could you consider posting wetbulb like frogville. This is valuable for guys using evaporative cooling." First of all, Frogville is another site in Southern Arizona using a different software than Cumulus. Next, I have no idea what make this wetbulb this work. Is there s...
    by aznetcowboy
    Thu 06 Jul 2017 5:29 pm
    Forum: Davis VP/VP2/Vue
    Topic: FTP Error 426
    Replies: 5
    Views: 2488

    Re: FTP Error 426

    Steve,

    Thanks. I kind of expected this reply, but I thought I would try you first. If I can get a reply that means anything from Cox Communication's tech support, I will pass it along to you.

    Tom
    by aznetcowboy
    Thu 06 Jul 2017 4:51 pm
    Forum: Davis VP/VP2/Vue
    Topic: FTP Error 426
    Replies: 5
    Views: 2488

    Re: FTP Error 426

    Any idea what causes me to get the following errors every day between the hours of midnight up through possibly as long as 7:00 A.M.?

    7/6/2017 12:22:34 AM : FTP Connect Timeout
    7/6/2017 12:22:34 AM : FTP Connect Error, Error code = 426
    by aznetcowboy
    Wed 07 Jun 2017 6:56 pm
    Forum: Cumulus 1 (discontinued)
    Topic: Lost connectivity to Cumulus 1.9.4
    Replies: 3
    Views: 894

    Re: Lost connectivity to Cumulus 1.9.4

    Steve, Thanks for pointing me in the right direction. I am back online now! :clap: Printing off parts of the Help file were a big help also. I would recommend others do this also when they are having a problem. Just trying to read them online is a pain in the you know where when they have so much in...